Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το καινούργιο σπανάκι, εμφανίστηκε ήδη στην αγορά και είναι
ευκαιρία να σας δώσω μία πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή του σε συνδυασμό με
ένα όσπριο αγαπημένο, τα ρεβίθια. Δοκιμάστε την συνταγή και πείτε μου τη γνώμη σας.
Είναι μια συνταγή που αγαπώ πολύ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1 κ.σ. κουρκουμάς (σκόνη) ή κάρι
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
6-8 κ.σ λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα βράζουμε την
επομένη σε νερό με 1-2 δαφνόφυλλα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε
χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι κομμένο, να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε το
σκόρδο λιωμένο, και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το τσιγάρισμα. Στη
συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα γυρίζουμε λίγο και αυτά στο λάδι και τέλος
βάζουμε στη κατσαρόλα το σπανάκι (καλά πλυμένο και κομμένο με τα χέρια σε
μεγάλα κομμάτια) και τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και δυναμώνουμε τη
φωτιά για να πιεί γρήγορα το σπανάκι τα υγρά του και να μην λιώσει.
Στο φαγητό ταιριάζει πολύ και το λεμόνι για όσους προτιμούν τις
ξινές γεύσεις. Τόσο ο χυμός όσο και το ξύσμα του. Η γεύση του γίνεται επίσης πολύ ενδιαφέρουσα αν προστεθούν μερικές φέτες πορτοκαλιού με τη φλούδα τους (προσοχή να είναι αράντιστα πορτοκάλια).
Καλή σας όρεξη