Καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ένα από τα πιο γευστικά
και δροσιστικά φρούτα που μπορεί να γευτεί κάποιος αυτή την εποχή, είναι το
καρπούζι.
Πόσο γνωρίζουμε όμως, τα καλά που μας προσφέρει το φρούτο
αυτό, εκτός από την όμορφη γεύση του και τη δροσιά του;
Πρόσφατη έρευνα σε ποντίκια έχει δείξει πως το φρούτο αυτό
μέσα σε μόνον 8 εβδομάδες κατανάλωσής του με μορφή χυμού, κατάφερε να μειώσει
τα επίπεδα της χοληστερίνης των ζώων (και ιδιαίτερα της ονομαζόμενης «κακής»
χοληστερίνης, LDL) καθώς
επίσης να μειώσει και το μέγεθος των αθηρωματικών πλακών που είχαν