Γεια σας
Είναι καλό να γνωρίζουμε τον γλυκαιμικό δείκτη των διαφόρων
τροφών που καταναλώνουμε. Γιατί εκτός από την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά
συστατικά και την ενεργειακή τους δύναμη που ανακάλυψε πρόσφατα η νεότερη φυσική, οι διάφορες τροφές έχουν
την ικανότητα, άλλες γρηγορότερα και άλλες αργότερα, να αυξάνουν το σάκχαρο του
αίματος, μετά την είσοδό τους στον οργανισμό. Αυτή η αύξηση του σακχάρου, προκαλεί
στη συνέχεια αύξηση της παραγόμενης από το πάγκρεας ινσουλίνης, για να
μεταβολισθεί.