Η διατροφική αξία των
οσπρίων
Γεια σας φίλες και φίλοι
Όλοι ξέρουν πιστεύω πως τα
όσπρια αποτελούν μία πολύ υγιεινή τροφή, λόγω των άπεπτων φυτικών ινών, των
αμινοξέων και των σύνθετων υδατανθράκων που περιέχουν. Ωστόσο, λίγες νοικοκυρές
τα μαγειρεύουν σωστά. Στα περισσότερα σπίτια, τα όσπρια μαγειρεύονται σκέτα, σαν
σούπες (φακές, φασολάδα) ή γιαχνί (γίγαντες κ.λπ).
Ο σωστότερος τρόπος όμως
είναι να μαγειρεύονται αυτά με συνοδεία δημητριακών (ρύζι, πλιγούρι κ.λπ) ή
ξηρών καρπών (αμύγδαλα ή φιστίκια), ώστε
να αυξάνεται η βιολογική αξία της πρωτεΐνης που παίρνουμε από το συγκεκριμένο
γεύμα.