Γεια σας φίλες και φίλοι μου
#γιαούρτι φυσικό |
Πρόσφατη έρευνα σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξε πως
εκείνες μεταξύ τους που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι, είχαν καλύτερο δείκτη
μάζας σώματος, λιγότερο λίπος και καλύτερη οστική πυκνότητα από τις υπόλοιπες. Τα ευρήματα αυτά ήταν άσχετα με την άσκηση που
έκαναν αυτές ή την ποσότητα ασβεστίου που κατανάλωναν.
Οι ερευνητές πιθανολογούν πως εκτός από το ασβέστιο και τις πρωτεΐνες που περιέχει το γιαούρτι, πιθανόν να ευθύνονται για αυτήν την δράση του οι
μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε αυτό, τα λεγόμενα προβιοτικά (λόγω της ζύμωσης
με την οποία παράγεται το γιαούρτι από το γάλα).