Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Υγιεινές συνταγές/σούπες (6)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία αναγνώστρια της ιστοσελίδας μου ζήτησε πριν λίγες ημέρες να γράψω μια συνταγή για σούπα μπρόκολου. Μου φάνηκε περίεργο, μια που το διαδίκτυο είναι γεμάτο συνταγές κάθε είδους. Έκανα λοιπόν μία μικρή έρευνα επάνω στο θέμα, αλλά η γεύση που νοερά μου άφηναν οι συνταγές που διάβασα, δεν ταίριαζαν με το γούστο μου. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω σήμερα να φτιάξω μια δική μου εκδοχή. Έγινε πολύ νόστιμη, είναι και πολύ εύκολη, και σας την παρουσιάζω.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Σοφά λόγια (61)


ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...    
Το μεγαλύτερο πνευματικό μυστικό στον κόσμο είναι πως κάθε πρόβλημα έχει μία πνευματική λύση, όχι γιατί κάθε προσευχή ανταμείβεται από κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά γιατί ο αληθινός εαυτός (σε αντιδιαστολή με το εγώ), όταν τον ανακαλύψουμε, είναι η πηγή της δημιουργικότητας, της ευφυΐας και της προσωπικής ανέλιξης. Καμία εξωτερική λύση δεν έχει τέτοια δύναμη. 

~Deepack Chopra~ 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (28)


Εκπαίδευση των παιδιών στην αντιμετώπιση του στρες

Η εξέλιξή μας σαν άτομα από την παιδική μας ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή μας διαφέρει πολύ. Είναι γεγονός, πως άτομα μεγαλωμένα στις ίδιες συνθήκες, μπορεί να έχουν μια τελείως διαφορετική εξέλιξη και πορεία ζωής. Οι λόγοι ακόμη βρίσκονται υπό έρευνα. Και είναι αρκετές οι μέχρι τώρα ερευνητικές μελέτες που δείχνουν πως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Υγιεινή διατροφή/χοληστερίνη (15)


Γεια σας φίλες και φίλοι
Πρόσφατα ανέβασα στο κανάλι μου στο Youtube ένα νέο μικρό εκπαιδευτικό βίντεο που αφορά την χοληστερίνη και την αντιμετώπισή της. Μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα των εκπαιδευτικών βίντεο αυτής εδώ της ιστοσελίδας. Κλικ εδώ για να το παρακολουθήσετε.

Κρίνω σκόπιμο όμως να σας διευκρινίσω εδώ και κάτι ακόμη που ενδιαφέρει αρκετούς επάνω στο θέμα αυτό της χοληστερίνης. Το θέμα των γαρίδων και των θαλασσινών γενικότερα, που μάλλον είναι παρεξηγημένο.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το ξέρετε ότι ...(48)

έχουν βρεθεί δύο υπότυποι του καρκίνου του παχέος εντέρου και πως ο  ένας από αυτούς πρόσφατη έρευνα έδειξε πως συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης ;


Πηγή: http://www.medscape.com/viewarticle/779908?nlid=28943_1048&src=wnl_edit_dail

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Υγιεινές συνταγές/γλυκά (6)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο της εποχής, σκέφτηκα να σας δείξω σήμερα. Πρόκειται για κυδώνια ψημένα στο φούρνο με κρασί και μπαχαρικά. Είναι ένας εύκολος και χωρίς κόπο τρόπος χρησιμοποίησης των κυδωνιών, γιατί δεν χρειάζεται να τα καθαρίσει  κανείς και να τα κόψει ωμά, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο με αυτά τα σκληρά φρούτα.Ψημένα κόβονται πολύ πιο εύκολα  και άκοπα.
Είναι ένα γλυκό που φυλάσσεται αρκετό καιρό στο ψυγείο, και μπορεί να σερβιριστεί μόνο του με το σιρόπι του ή επάνω σε γιαούρτι.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Κυδώνια ψητά με κρασί      
Κυδώνια πλυμένα καλά
Κρασί κόκκινο ξερό (να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους των κυδωνιών, στο ταψί) 
Ξυλάκια κανέλας (1 ανά 4 κυδώνια)
Γαρύφαλλα (2-3 ανά 4 κυδώνια)
Ζάχαρη καστανή (1 κουταλιά γεμάτη για κάθε κυδώνι)


Βάζουμε τα κυδώνια σε ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Γυρίζουμε μερικές φορές τα φρούτα μέσα στο ζωμό τους όσο ψήνονται και προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί ή νερό αν χρειαστεί, ώστε να μείνει αρκετό σιρόπι στο τέλος, για να μισοκαλύψει τα κομμένα φρούτα στο βάζο που θα τα φυλάξουμε. 
Όταν τα φρούτα μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους και τα κόβουμε σε τέταρτα. Γυρίζοντας κάθε τέταρτο στο πλάι, αφαιρούμε με το μαχαίρι μας το σκληρό μέρος με τους σπόρους και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο,(όπως είναι με τη φλούδα τους) τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία  

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.