Διατροφή των νεφροπαθών: σωστό και λάθος
Πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα σας έχω μιλήσει για
τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής. Σας έχω εξηγήσει πως η κατανάλωση πολλών λαχανικών,
φρούτων, ξηρών καρπών και οσπρίων, αλκαλοποιεί τον οργανισμό, πράγμα που τον
κάνει πιο ανθεκτικό στις ασθένειες, ιδιαίτερα στον καρκίνο. Η αλκαλοποίηση του
οργανισμού βοηθάει επίσης όσους παρουσιάζουν κολικούς του νεφρού. Σας μίλησα γι
αυτό σχετικά πρόσφατα. (κλικ εδώ για να ξαναδείτε το άρθρο)
Αντίθετα η κατανάλωση κρέατος, οποιασδήποτε πηγής, κάνει
όξινο το ρΗ του οργανισμού, πράγμα που δεν συμβαδίζει με την υγεία.