Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Υγιεινές συνταγές/ζυμαρικά (3)

Γεια σας φίλοι μου
Μία πολύ εύκολη, γρήγορη και υγιεινή χορτοφαγική συνταγή θα σας δώσω σήμερα. Πρόκειται για λαζάνια με μελιτζάνες και τυριά. Θα μου πείτε πως οι μελιτζάνες είναι καλοκαιρινός καρπός και έχετε δίκιο. Εγώ όμως μαγείρεψα αυτά τα λαζάνια πριν λίγες ημέρες για κάποιους φίλους και μια που τα είχα μπροστά μου, τα φωτογράφησα λίγο πριν τα ψήσω, οπότε σκέφτηκα να σας δώσω και εσάς τη συνταγή τώρα και φτιάξτε την εσείς όποτε σας αρέσει.
Ο λόγος που δεν σας φωτογράφησα το φαγητό ψημένο είναι, πως το έψησα λίγο πριν καταφθάσουν οι φίλοι μου, για να είναι φρέσκο και έτσι δεν είχα περιθώριο να ασχοληθώ με φωτογραφίες εκείνη την ώρα.
Σας βεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο φαγητό. Δοκιμάστε το.
Και μη νομίσετε πως δεν μαγείρεψα και κάτι πιο χειμερινό, για τους φίλους μου. Έφτιαξα και μια χειμωνιάτικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια, σαν πρώτο πιάτο. Τη συνταγή της θα σας τη δώσω στην επόμενη κουβέντα μας.
                                   
Λαζάνια με μελιτζάνες και τυριά (1 πυρέξ, 6-8 μερίδες)
9 φύλλα λαζάνια (3 για κάθε στρώση)
2-3 (ανάλογα με το μέγεθος) μελιτζάνες φλάσκες
8 κ.σ. λάδι
1 κ. χυμός ντομάτας
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ. ντοματάκια κομμένα ή ανάλογη ποσότητα φρέσκιας ψιλοκομμένης ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1-2 κόκκους μπαχάρι
Βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο,
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μοτσαρέλα (ξερή) τριμμένη

Α. Ψήνουμε στον φούρνο (αέρα)τις μελιτζάνες κομμένες σε φέτες πάχους ½ εκ. επάνω σε λαδόκολλα, χωρίς λάδι. (να μην παραψηθούν)

Β. Φτιάχνουμε σάλτσα : μαραίνουμε λίγο στο λάδι το κρεμμύδι κομμένο και το σκόρδο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι και ελάχιστη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας.

Γ. Στρώνουμε σε πυρέξ σε στρώσεις τα υλικά μας ως εξής:

Σάλτσα, λαζάνια, μελτζάνες, σάλτσα, ντοματάκια ή ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, ανθότυρο σε τρίμματα, μοτσαρέλα, βασιλικό,  ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό,- λαζάνια, μελιτζάνες….. κ.ο.κ. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση λαζάνια και από πάνω λίγη σάλτσα και μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε τέλος το φαγητό μας με λίγη τριμμένη φρυγανιά, για ωραίο χρώμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά. Αν χρειαστεί, όταν ψηθεί το βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ, για να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το κόψουμε. Κόβεται έτσι και τρώγεται καλύτερα.
Καλή σας όρεξη

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σελίδες γέλιου (10)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ
Γεια σας φίλοι μου
Μερικά ανέκδοτα αποφάσισα να σας πως σήμερα. Ελπίζω να σας κάνουν να γελάσετε ή τουλάχιστον να χαμογελάσετε. Σας το έχω ξαναπεί πως ακόμη και γκριμάτσα γέλιου αν κάνετε, ερεθίζονται οι νευρικές απολήξεις που δίνουν στον εγκέφαλό σας σήματα που είναι πολύ καλά για την υγεία σας. Χαμογελάτε λοιπόν όπου και όποτε μπορείτε, αν δεν σας δίνεται η ευκαιρία να γελάτε πολύ, συχνά. Το ξέρετε άλλωστε πως υπάρχουν σχολές όπου μπορείτε να ασκείστε στο γέλιο. Σας δίνω τις διευθύνσεις που βρήκα στο διαδίκτυο, για δωρεάν συναντήσεις γέλιου. Ίσως να υπάρχουν και άλλες.

Κλάμπ γέλιου:
Κλαμπ Γέλιου Αθήνας. Στο πάρκο δίπλα στο ΗΣΑΠ Θησείου, κάτω από τα δέντρα. Κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:30.τηλ. 6977 12 11 66 http://laughter-yoga.gr/laughprogram/
Κλαμπ Γέλιου Αίγινας. Στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, Βασιλέως Γεωργίου Α’, στο κέντρο της Αίγινας. Κάθε Παρασκευή 18:00-19:00. Τηλ.: 69 77 12 11 66.

Και τώρα τα ανέκδοτά μας:

1.  Συζητούν δύο τύποι:
- Έχω παντρευτεί τρεις φορές, αλλά και οι τρεις γυναίκες μου πέθαναν.
- Σοβαρά; ρωτά ο άλλος. Πώς συνέβη;
- Η πρώτη μου γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια...
- Τι λες, βρε παιδί μου; Και η δεύτερη;
- Κι εκείνη από δηλητηριώδη μανιτάρια.
- Κοίτα κάτι πράγματα! Και η τρίτη;
- Η τρίτη πέθανε από κάταγμα κρανίου.
- Αλήθεια; Πώς έγινε;
- Ε, δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια!!! 

2. H γυναίκα είναι στο κατώφλι του θανάτου. Ζητάει από τα εφτά παιδιά της να βγούν έξω απο το δωμάτιο και να την αφήσουν για λίγο μόνη με τον άντρα της. Του ψιθυρίζει με μεγάλη προσπάθεια: - Θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι...
- Ναι;
- Ξέρεις... το έβδομο παιδί μας, ο Γιωργάκης...
- Τι;;; δεν είναι δικός μου;
- Οχι, όχι... Αυτός ΕΙΝΑΙ δικός σου....

3. Στο supermarket:
- Βάλε μου μισό κιλό φέτα.
- Είναι 650 να τ αφήσω;
- Αστο και βάλε μου μισό κιλό φέτα !

Με αγάπη

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/αναγεννητική ιατρική (1)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ (1) (regenerative medicine)                                                      
Γεια σας φίλοι μου
Μία συζήτηση για ένα σημαντικό ιατρικό θέμα αποφάσισα να αρχίσω μαζί σας σήμερα. Πρόκειται για έναν καινούργιο ιατρικό κλάδο, αυτόν της Αναγεννητικής Ιατρικής. Θα χρειαστούν βέβαια περισσότερες από μία συνέχειες, για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συζήτηση, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί αφορά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ίσως, θέματα της ιατρικής στην εποχή μας.
Όταν λέμε Αναγεννητική Ιατρική, εννοούμε τον τομέα της ιατρικής που ασχολείται με την αναγέννηση κατεστραμμένων ιστών.
Εδώ και πολλά χρόνια οι έρευνες στον τομέα αυτόν είχαν αρχίσει, συμφέροντα

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Υγιεινή διατροφή/αγιουβερδική (1)

ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (1)

Γεια σας φίλοι μου
Από την άποψη της Ινδικής φιλοσοφίας, η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών της τροφής μας, έχει άμεση σχέση με τον τρόπο παρασκευή της. Κάποιες λοιπόν πληροφορίες επάνω σε αυτό το θέμα που διάβασα πριν αρκετό καιρό σε μία ιστοσελίδα, τις βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσες και σκέφτηκα να σας τις μεταφέρω.
Τα όσα οι συγγραφείς του άρθρου αυτού αναφέρουν, ταιριάζουν πολύ με τις νεότερες ανακαλύψεις του μοντέρνου Γερμανού φυσικού Fridz Pop, (σας τις έχω αναφέρει αναλυτικά στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. Αρχέτυπο) όσον αφορά την ενέργεια υπό μορφή βιοφωτονίων που μας δίνει η τροφή μας. Η ενέργεια αυτή που ο πιο πάνω φυσικός έχει ονομάσει "εξέργεια" ελαττώνει, κατά την άποψή του, την εντροπία (την αποσύνθεση δηλαδή, τη γήρανση) του οργανισμού μας. Δεν μας δίνει δηλαδή η τροφή μας μόνον χημική ενέργεια με την μορφή των διαφόρων συστατικών που περιέχει, αλλά και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια με τη μορφή βιοφωτονίων.
Ο σύγχρονός μας φυσικός, που διευθύνει ερευνητικό εργαστήριο στην Γερμανία, έχει εφεύρει το Squid, το πολύ ευαίσθητο μηχάνημα που μετράει πολύ αδύναμες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, όπως αυτές που εκπέμπει το ίδιο μας το σώμα καθώς και όλα τα ζώα και τα φυτά, τα βιοφωτόνια, όπως ο ίδιος τα έχει ονομάσει. Στην εποχή μας η έρευνα της τεχνολογίας που ασχολείται με τα βιοφωτόνια, (biophotonics), είναι η υπ’ αριθ. ένα σε χρηματοδότηση έρευνα στον κόσμο. Ήδη γίνονται μετρήσεις με το Squid σε σπόρους για να διαπιστωθεί, βάσει των βιοφωτονίων που αυτοί εκπέμπουν, η βλαστική τους ικανότητα.
Τα όσα λοιπόν διάβασα σε αυτό το άρθρο ταιριάζουν απόλυτα με τις πιο πάνω ανακαλύψεις της μοντέρνας φυσικής, πράγμα που δείχνει πόση δύναμη γνώσης περιέχεται μέσα στην αρχαία Ινδική φιλοσοφία. Δυστυχώς όμως όταν πρόσφατα αποφάσισα να ξαναμπώ στην ιστοσελίδα αυτή για νεότερες πληροφορίες, προκειμένου να σας μεταφέρω μερικές, είδα με λύπη μου πως η ιστοσελίδα δεν υφίσταται πλέον.
Νομίζω όμως πως τα άρθρα που πρόλαβα και έσωσα στην πρώτη μου επαφή με αυτήν, θα τα βρείτε και εσείς, τουλάχιστον κάποιοι από εσάς, το ίδιο ενδιαφέροντα όσο και εγώ, γι αυτό και αποφάσισα να σας τα μεταφέρω.
Οι συγγραφείς των άρθρων αυτών λοιπόν λένε, πως το μαγείρεμα είναι πραγματική δημιουργία. Και καθώς το να μετατρέψει κανείς σκληρές πρώτες ύλες, που δεν μπορεί ο οργανισμός να πέψει, σε ένα νόστιμο εύπεπτο γεύμα είναι πραγματικό έργο τέχνης, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Η ποιότητα και ο συνδυασμός των υλικών, η μέθοδος μαγειρέματος, το είδος του δοχείου στο οποίο παρασκευάζεται το φαγητό, η πηγή της θερμότητας που χρησιμοποιείται, αλλά και η ψυχική κατάσταση αυτού που μαγειρεύει.
Γι αυτό η πρώτη συμβουλή τους είναι: Μαγειρέψτε με αγάπη και εισπράξτε την ανταμοιβή σας....(από αυτούς που θα γευθούν το φαγητό σας, εννοείται).


Συνεχίζεται.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Χαλάρωση (27)

ΑΣ   ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ   ΤΩΡΑ......
Γεια σας φίλοι μου
Για την καινούργια χρονιά τι άλλο θα μπορούσα να σας ευχηθώ από αγάπη.....Αγάππη για όλους και για όλα. Είναι η καλύτερη συνταγή ψυχικής χαλάρωσης....
I wish you love,   λοιπόν....

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Σοφά λόγια (15)

ΚΑΠΟΙΟΣ   ΕΙΠΕ ....

"Πέσε επτά φορές και σήκω οκτώ".

~Κινέζικη παροιμία~
   
                                 και

"Οι προκλήσεις της ζωής δεν πρέπει να σας παραλύουν - αλλά να σας βοηθούν να ανακαλύψετε ποιοί είσαστε"
~Bernice Johnson Reagon~

Από το βιβλίο «Oil for your lamp» των Lisa Hammond , BJ Gallagher

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.