Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Νέα "έξυπνη" θεραπεία του ιού της εποχής!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην δημιουργία φαρμάκων και εμβολίων, η λεγόμενη «νανοτεχνολογία» (λόγω των πολύ μικρών σωματιδίων που χρησιμοποιεί), έχει γίνει αρκετά γνωστή στην εποχή μας εξ αιτίας του ιού της εποχής.

Επειδή στο θέμα των εμ-βολίων υπάρχει μεγάλος προβληματισμός ως προς το τι περιέχουν αυτά τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση σε πολλούς

πως αυτή η τεχνολογία είναι κάτι καταστροφικό, πράγμα που δεν είναι αλήθεια.

Πρόσφατα ερευνητές χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία οδηγήθηκαν σε μία πολύ «έξυπνη» θεραπεία κατά του ιού της εποχής. Παρατήρησαν αυτοί πως τα κύτταρα του πνεύμονα στα οποία εισέρχεται ο ιός για να πολλαπλασιαστεί έχουν στην εξωτερική τους μεμβράνη υποδοχείς (κεραίες – κλειδαριές) για μία ουσία του οργανισμού που ονομάζεται ACE2 (Angiotensin-Converting Enzyme 2). Αυτούς τους ίδιους υποδοχείς χρησιμοποιεί και ο ιός για να μπει μέσα στα κύτταρα και να πολλαπλασιαστεί.

Πήραν λοιπόν οι ερευνητές κάποια κύτταρα του πνεύμονα που έχουν στην επιφάνειά τους πολλούς τέτοιους υποδοχείς, και έφτιαξαν από τις μεμβράνες τους πολλές μικρές φυσαλίδες (νανοσωματίδια), κάθε μία από τις οποίες έχει επάνω της πολλούς τέτοιους υποδοχείς και χορήγησαν αυτές τις φυσαλίδες σε πειραματόζωα (πιθήκους) μέσω εισπνοής. Όταν τα πειραματόζωα στη συνέχεια μολύνθηκαν με τον ιό της εποχής, οι φυσαλίδες αυτές με τους υποδοχείς τους χρησίμευσαν σαν ασπίδες δεσμεύοντας πάνω στους υποδοχείς τους τον ιό και έτσι τα κύτταρα του πνεύμονα κύτταρα έμειναν απείραχτα…

Πραγματικά πολύ έξυπνη τεχνολογία! Σκεφθείτε πως από ένα κύτταρο μπορούν να φτιαχτούν 11.00 τέτοιες θεραπευτικές φυσαλίδες! Παρ ΄ότι όμως τα πειράματα είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε ποντίκια όσο και σε πιθήκους, οι ερευνητές λένε πως χρειάζεται ακόμη χρόνος μέχρι να χρησιμοποιηθούν και στους ανθρώπους. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Nanotechnology

Προβληματίζομαι όμως. Γιατί άραγε, μία τόσο φανερά αθώα μέθοδος, σαφώς πιο αθώα από τα εμ-βόλια,  να μην δοκιμάζεται νωρίτερα, λόγω του επείγοντος του θέματος, όπως κι εκείνα…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.