Γεια σας
Σήμερα έφτιαξα μία καταπληκτική υγιεινή και εύκολη μους σοκολάτας, την οποία στη συνέχεια μετέτρεψα σε τρουφάκια. Δοκιμάστε τη συνταγή, είναι λίγο αλλαγμένη από μία παρόμοια που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, πιο παχιά σε υφή και πιο νόστιμη.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Μους και τρουφάκια σοκολάτας
|
Υγιεινή μους και τρουφάκια σοκολάτας |
Υλικά: 1 μέτριο αβοκάντο (μαλακό)
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. μέλι
3 κομμάτια κουβερτούρα Παυλίδη (λιωμένα σε μπεν μαρί, 2-3 κ.σ.)
1 κ.γλ. κοφτό, καφέ (σκόνη)
1 κ.σ. λικέρ κουαντρό ή κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μία πρέζα αλάτι
Αναμιγνύω όλα τα υλικά στο μούλτι και έχω στη στιγμή μία καταπληκτική μους σοκολάτας.
Αν θέλετε πιο αραιή και αφράτη τη μους σας, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γιαούρτι, προσθέτοντας λίγο ακόμη μέλι.
Για τα τρουφάκια: Ανακατεύω το πιο πάνω μείγμα (χωρίς γιαούρτι) με 3 κ.σ. ψιλοκομμένα στο μούλτι καρύδια ή αμύγδαλα ψημένα και το αφήνω λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια παίρνω ποσότητα ενός κουταλιού του γλυκού από το μείγμα στα χέρια μου και πλάθω μικρά μπαλάκια τα οποία γυρίζω να καλυφθούν καλά στα τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα που έχω κρατήσει γι αυτό το σκοπό.
Καλοφάγωτα!