Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το δεύτερο πιάτο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου ήταν ένα ρολό από φακές με σάλτσα κάρι συνοδευμένο με ρύζι μπασμάτι, καρώτα και μπρόκολα.
Ξέρω πως σε πολλούς θα φανεί, περίεργο, αλλά το ρολό αυτό θυμίζει πολύ στη γεύση ρολό από κιμά και είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο για όσους όπως εγώ δεν αγαπούν κρέας.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Ρολό από φακές (6-8 μερίδες)
Το δεύτερο πιάτο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου ήταν ένα ρολό από φακές με σάλτσα κάρι συνοδευμένο με ρύζι μπασμάτι, καρώτα και μπρόκολα.
Ξέρω πως σε πολλούς θα φανεί, περίεργο, αλλά το ρολό αυτό θυμίζει πολύ στη γεύση ρολό από κιμά και είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο για όσους όπως εγώ δεν αγαπούν κρέας.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Ρολό από φακές (6-8 μερίδες)
Ρολό από φακές |
Υλικά:
1,5 φλ. Φακές μεγάλες
1/5 φλ. Ρύζι καστανό
Τα βράζουμε μαζί (με νερό διπλάσιο)
μουσκεμένα από το βράδυ
Τα λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Κόβουμε ελαφρά στο μούλτι:
1 φλ. Μανιτάρια
και μετά πολτοποιούμε στο μούλτι
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. Σκόρδο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 μέτριο καρώτο
Τσιγαρίζουμε όλα τα πιο πάνω σε 4 κ.σ.
λάδι και προσθέτουμε στη συνέχεια στο μίγμα εκτός φωτιάς,¾ φλ. Βρώμη σπασμένη, ¼ φλ. Λιναρόσπορο
σπασμένο και 1 φλ. Κάσιους ωμά (ψιλοκομμένα στο μούλτι)
Ανακατεύουμε το μίγμα με: