Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Το ξέρετε ότι... (142)


Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η χρήση των «έξυπνων κινητών» επιδεινώνει υπάρχοντες πονοκεφάλους και μειώνει ακόμη και την ανταπόκριση αυτών στα παυσίπονα;




Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι σκέψεις μας...


Ανοίγετε φίλες και φίλοι μου το youtube για να ψάξετε κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και η σελίδα σας γεμίζει από εικόνες διαφόρων βίντεο με θέματα σχετικά με ότι μέχρι εκείνη την ημέρα είχατε ψάξει, προκαλώντας σας να διαλέξετε κάποιο ανάμεσά τους.
Και εσείς τι κάνετε; Διαλέγετε!

Διαλέγετε αν θα παρασυρθείτε και θα ασχοληθείτε και πάλι με θέματα που είχατε ασχοληθεί τις προηγούμενες ημέρες, ή θα ψάξετε για κάποιο άλλο καινούργιο θέμα πληκτρολογώντας καινούργια στοιχεία…

Έ λοιπόν, χθες το βράδυ, έχοντας αυτή την εικόνα στο νου μου, καθώς είχα μόλις κλείσει το κομπιούτερ μου και είχα πέσει για ύπνο στο κρεβάτι μου, μία ξεκάθαρη ιδέα άστραψε στο μυαλό μου. Συνειδητοποίησα πως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο νους μας διαλέγει τις σκέψεις μας…

Οι σκέψεις ολόκληρης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Σουτζουκάκια χορτοφαγικά

Μία πολύ όμορφη συνταγή με κόκκινες φακές. Τα έφτιαξα και είναι πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε τα. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Σουτζουκάκια χορτοφαγικά

Υλικά: 
1 φλιτζάνι φακές κόκκινες, μουλιασμένες σε νερό επί μισή ώρα και στραγγισμένες καλά
1 φλ. μαϊντανός
4 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης σπασμένες στο μούλτι
1 κ.γ. μπαχαρικό garam masala (υπάρχει στα καταστήματα μπαχαρικών)
1 κ.γ. κύμινο
μερικές νυφάδες μπούκοβο καφτερό
1 κ.γ πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. αλάτι
1 λεμόνι (χυμό)

Λαχανικά τριμμένα στο μούλτι:   
1 φλ. λάχανο
1 φλ. καρώτο
1 φλ κρεμμύδι
1 φλ. πατάτα
1 κομμάτι 1 εκ, τζίτζερ
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση :

Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. λάδι και μαραίνουμε τα τριμμένα στο μούλτι λαχανικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τα πρώτα υλικά, τα οποία έχουμε αναμείξει καλά σε ένα μπλέντερ. 
Προσθέτουμε 1/4 κ.γ. σόδα στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε για το αλάτι και με χέρια ελαφρά λαδωμένα πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα, ραντισμένα με λίγο λάδι, στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
Τρώγονται πολύ ωραία σαν ορεκτικό με μία σάλτσα γιαουρτιού (γιαούρτι, λεμόνι, αλάτι και λίγος δυόσμος) και μία σαλάτα, ή σαν κύριο φαγητό με ρύζι και κόκκινη σάλτσα, ή κριθαράκι.
Καλή σας όρεξη 

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Το κουταλάκι και ο κορονοϊός...


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για άλλη μια φορά τα επιστημονικά μυαλά έχουν ξεσηκωθεί εναντίον όσων πρεσβεύουν πως η Θεία Κοινωνία δεν έχει κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων. Το πρόβλημα έχει γίνει έντονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της πρόσφατης επιδημίας του κορονοϊού. Οι θρησκευόμενοι πιστεύουν πως το κουταλάκι της μετάληψης δεν μεταδίδει μικρόβια, λόγω της χάρης του Αγίου Πνεύματος, ενώ τα τεχνοκρατικά μυαλά και οι επιστήμονες θυμώνουν και ασκούν άσχημη κριτική σε αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Μεγάλος σάλος προέκυψε και από την άποψη γνωστής καταξιωμένης λοιμωξιολόγου που ισχυρίστηκε πως όποιος πιστεύει στην Θεία Κοινωνία δεν έχει φόβο να κολλήσει τον ιό…

Το πρόβλημα προκύπτει από την διαφορετική σκοπιά που «διαβάζει» το θέμα η κάθε πλευρά. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι ευχές και οι ψαλμωδίες της εκκλησίας δεν αποστειρώνουν το κουταλάκι από τα μικρόβια και

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Δυσανεξία στη γλουτένη


Γεια σας φίλες και φίλοι
Επιτέλους ένα άρθρο σε ιατρική ιστοσελίδα για τη γλουτένη, που βάζει τα πράγματα σε σωστότερη βάση. Όχι σε αυτή που θα σας δώσω εγώ στο τέλος του άρθρου, αλλά τουλάχιστον διαλύει αυτή την άποψη που έχει επικρατήσει πως η γλουτένη κρύβεται κάτω από κάθε σύμπτωμα του πεπτικού και την παχυσαρκία.
Γιατί, είναι πολύς ο κόσμος που δίχως να έχει πιστοποιημένη κοιλιοκάκη ή αλλεργία στη γλουτένη, αποδίδει τα συμπτώματα του πεπτικού του, ή τη παχυσαρκία του σε πιθανή δυσανεξία στη γλουτένη και την καταργεί από τη διατροφή του.

Πριν χρόνια, όταν εγώ ήμουν φοιτήτρια, μαθαίναμε στο πανεπιστήμιο πως η κοιλιοκάκη (ανοσολογικού τύπου νόσος με αντισώματα έναντι της γλουτένης) είναι νόσος κληρονομική. Νοσήλευσα όμως

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Πώς δημιουργείται το άγχος


Γεια σας φίλες και φίλοι και καλό μήνα!
Το άγχος, προέρχεται από την βίωση πολλών μαζί φόβων που δεν μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε έναν-έναν ξεχωριστά. Ένας Αμερικανός νευρολόγος (έχω ξεχάσει το όνομά του) είχε πει κάποτε, πως αν τον φόβο τον παρομοιάσουμε με ένα κομμάτι βούτυρο, το άγχος είναι αυτό το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια… Ακριβώς επειδή το βούτυρο, καθώς το κόβουμε, λιώνει ελαφρά και τα κομματάκια του δεν είναι εύκολο να τα πάρει κάποιος ξεχωριστά.

Αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα, που τόσο πολλούς ταλαιπωρεί στην εποχή μας και οδηγεί σε νοσήματα και πανικούς

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.