Ο κουρκουμάς, η σκόνη αυτή με το υπέροχο κίτρινο ζεστό χρώμα,
που προέρχεται από το τρίψιμο μιας ρίζας,
αποτελεί το βασικό συστατικό στο κάρρυ, το μείγμα μπαχαρικών που
χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα.
Η μυρωδιά και η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερες, τα δε οφέλη
του για την υγεία μας πολλά.
Στην αγιουβερδική ιατρική (Ινδική) αποτελεί βασικό φάρμακο, εδώ
και 5000 χρόνια και η δράση του στον οργανισμό έχει μελετηθεί πολύ. Οι πιο
γνωστές δράσεις του είναι οι πιο κάτω:
- Βοηθάει τον μικροβιακό πληθυσμό του εντέρου και προστατεύει από προβλήματα του στομάχου.