Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ (4)

Γεια σας φίλοι μου
Θέλω πρώτα- πρώτα, να σας ευχαριστήσω που επιτέλους αρχίσατε να μου γράφετε μερικά σχόλιά σας. Θα βοηθηθώ έτσι να σας γίνω πιο χρήσιμη, ελπίζω.
Σήμερα θα σας δώσω άλλον ένα θεραπευτικό οραματισμό που έχει σχέση με το αδυνάτισμα. Βοηθάει τη κατάργηση της βουλιμίας κατά τον συγγραφέα του βιβλίου «Healing visualizations» Gerald Epstein M.D.
Τον οραματισμό αυτόν, μπορεί να τον κάνει κανείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, όποτε νοιώθει πως χρειάζεται να νοιώσει ένα αίσθημα πληρότητας στην κοιλιά του, αλλά και πριν αρχίσει να τρώει το κανονικό του φαγητό, ώστε να νοιώσει ικανοποιημένος με μικρότερη ποσότητα.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ (4)
Ο δρόμος του γάλατος
1. Αρχίζουμε όπως πάντα με την άσκηση χαλάρωσης που σας έχω δώσει στην «Ενεργειακή εναρμόνιση 1». Δεν χρειάζεται όμως να μένετε 15 ολόκληρα λεπτά σε άσκηση χαλάρωσης προκειμένου να κάνετε θεραπευτικούς οραματισμούς. Πέντε λεπτά χαλάρωσης είναι αρκετά, εάν έχετε στο μεταξύ ασκηθεί μέχρι τώρα στη χαλάρωση με τον τρόπο αυτό που σας έχω δώσει, εδώ και αρκετό καιρό. Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο ευκολότερα και γρηγορότερα θα χαλαρώνετε. Μετά από κάποιο διάστημα, θα μπορείτε να ξεκινάτε τη χαλάρωσή σας με τα μάτια κλειστά και να βλέπετε την εικόνα του δάσους νοερά, πράγμα που θα σας απελευθερώσει από το κομπιούτερ και δεν θα το χρειάζεστε πια.  
2. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε 2 -3 ακόμη αναπνοές από τη μύτη στους ήχους σο - χααααααααααμμμμμμ .
3. Βλέπουμε κατόπιν νοερά, να απλώνεται ένα καταπράσινο λιβάδι πέρα από το τέλος του δάσους που παρατηρούσαμε έως τώρα στην εικόνα του κομπιούτερ. Το λιβάδι αυτό είναι ανηφορικό και ψηλά επάνω σε λόφο βλέπουμε μία αγελάδα να βόσκει αμέριμνη και τη παρακολουθούμε για λίγο…..
4. Μόλις εκείνη τελειώνει το φαγητό της , αρχίζει να βγάζει γάλα, που κυλάει και σχηματίζει ένα μικρό λευκό ρυάκι το οποίο όλο και μεγαλώνει καθώς πλησιάζει προς το μέρος μας.
5. Με το κεφάλι ανασηκωμένο πίνουμε αυτό το γάλα που έρχεται από ψηλά κατ ευθείαν μέσα στο ανοιχτό μας στόμα. Πίνουμε …..πίνουμε…. μέχρι να νοιώσουμε ικανοποιημένοι και γεμάτοι….
6. Μετά, ανοίγουμε τα μάτια μας.

Όσο και αν σας φαίνονται παιδαριώδεις οι θεραπευτικοί οραματισμοί, όπως σας έχω ξαναπεί, έχουν αποτελέσματα, γιατί απευθύνονται στο υποσυνείδητό μας. Δεν χάνετε τίποτα να τους δοκιμάσετε. Μη ξεχνάτε όμως, πως όλοι οι οραματισμοί δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους όσους τους κάνουν. Κάποιοι έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με έναν οραματισμό και κάποιοι με έναν άλλο. Θα προσπαθήσω να σας δώσω αρκετούς, ώστε να μπορείτε να διαλέξετε όποιον σας πάει περισσότερο.
Με αγάπη

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Λαχανόκηπος (11)

Γεια σας φίλοι μου
Δεν ξέρετε πόσο μεγάλη είναι η χαρά μου, που βλέπω τον λαχανόκηπο να μπαίνει στη καλοκαιρινή του περίοδο. Τα κολοκυθάκια άρχισαν να αναπτύσσονται, όπως βλέπετε, στα νεαρά φυτά και τα αγγουράκια να κρέμονται στις στηριγμένες σε καλάμια μικρές αγγουριές, που είναι γεμάτες άνθη. Θα φάνε και οι φίλοι μου αγγουράκια φρέσκα και τραγανά, όπως βλέπω, εφέτος. Οι μελιτζάνες και οι πιπεριές μου είναι ακόμη μικρές και δεν έχουν δέσει καρπούς. Τα παντζάρια όμως, όπως μου δείχνουν τα καμαρωτά τους φύλλα στο μικρό παρτέρι που βλέπετε, θα πρέπει να είναι έτοιμα για φάγωμα την επόμενη εβδομάδα. 
Πόσοι άραγε από εσάς φτιάξατε, ακόμη και σε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας, εφέτος, μικρό λαχανόκηπο; Πόσοι από εσάς θα γευθείτε για πρώτη φορά καρπούς από τα χεράκια σας, αθώους και θρεπτικούς; Να είσαστε άραγε αρκετοί; Αφήστε μου κανένα σχόλιο, σας το έχω ζητήσει τόσες φορές....
Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο ξέρετε, όπως διάβασα πρόσφατα στο περιοδικό Vita, έχει γίνει σοβαρή κίνηση μεταξύ των πολιτών για την καλλιέργεια λαχανικών στα μπαλκόνια, τις βεράντες ή τους μικρούς κήπους. Έχουν φτιαχθεί και ιστοσελίδες που δίνουν συμβουλές και προτροπές για καλλιέργειες σε γλάστρες ή σε χώμα. Και να σκεφθείτε πως το Λονδίνο ούτε στο όνειρό του δεν έχει δει τον Ελληνικό καλοκαιρινό ήλιο και τη ζέστη, που κάνει τόσο πιο νόστιμα τα λαχανικά. 
Οι ιστοσελίδες για όσους ενδιαφέρονται είναι:  http://londonvegetablegardens.blogspot.com/   και
Με αγάπη   

Άσκηση (11)


 ΑΣ   ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ   ΤΩΡΑ   
Καλημέρα σας
τρία νεαρά παιδιά και μία μουσική που φτιάχνει το κέφι διάλεξα σήμερα για να σας πείσω να ξυπνήσετε τις ενέργειες μέσα στο σώμα σας. Σηκωθείτε και κουνηθείτε μαζί τους. Και στη συνέχεια, μια που θα έχετε πάρει φόρα, κάντε και καμμία άλλη άσκηση από αυτές που σας έχω δώσει (ετικέτα: "Ασκηση" ) για την εκγύμναση κάποιου συγκεκριμένου μέρους τους σώματός σας.
Πόσοι άραγε από εσάς έχουν πεισθεί και κάνουν λίγη γυμναστική κάθε μέρα; είναι απαραίτητη φίλοι μου, για την καλή σας υγεία, όχι μόνον τη σωματική αλλά και την ψυχική.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αντί να κάθεστε στη πολυθρόνα και να θυμώνετε με όσα απαράδεκτα οι ειδήσεις στη τηλεόραση σας μεταφέρουν, κλείστε την τηλεόραση βάλτε μία μουσική ή ένα από τα βιντεάκια που σας έχω δώσει και ασκηθείτε. Θα έχετε πολύ μεγαλύτερο όφελος. Το μυαλό σας θα ξεκαθαρίσει, τα συναισθήματά σας επίσης, ο μεταβολισμός σας θα βοηθηθεί και τελικά θα μπορείτε να δείτε τα πράγματα και να αντιδράσετε πολύ πιο σωστά, έχοντας παράλληλα βοηθήσει και το σώμα σας να λειτουργήσει καλύτερα.΄
Με αγάπη


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Υγιεινή διατροφή/χοληστερίνη (4)

Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α (2)
Θα συνεχίσουμε σήμερα φίλοι μου το θέμα της σοκολάτας που ανοίξαμε στη προηγούμενη κουβέντα μας.
Όπως είπαμε οι βασικές της ιδιότητες οφείλονται κυρίως στο κακάο που αυτή περιέχει και τα δικά του συστατικά. Μιλήσαμε την προηγούμενη φορά για τα φλαβονοειδή που αυτό περιέχει και την ευνοϊκή επίδρασή τους στην οξείδωση της κακής μας χοληστερίνης (LDL).
Εκτός όμως από αυτή τη δράση τους, τα φλαβονοειδή έχουν ευνοϊκή επίδραση και στη κατάσταση του ενδοθηλίου των αρτηριών μας, όπως έχουν διαπιστώσει ερευνητές από όλο τον κόσμο. Το ενδοθήλιο είναι το λεπτό εσωτερικό στρώμα του τοιχώματος των αρτηριών μας. Αυτό είναι υπεύθυνο να παράγει νιτρικό οξύ, μία χημική ουσία που χαλαρώνει και διευρύνει τα αγγεία μας και κρατάει μαλακό το εσωτερικό τους. Τη λειτουργία αυτή του ενδοθηλίου φαίνεται να βοηθάει η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, ενώ τα φλαβονοειδή του κακάο βρέθηκε πως μπορούν ακόμη και να αναστρέψουν τη βλάβη του ενδοθηλίου που προκαλεί το κάπνισμα, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, αλλά και τη βλάβη που προκαλεί το γήρας , σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ.
Το κακάο όμως, εκτός από τα ωφέλιμα για την υγεία μας φλαβονοειδή που αναφέραμε, περιέχει και λίπος, το γνωστό βούτυρο του κακάο. Το λίπος αυτό περιέχει κατά το ένα τρίτο του ολεϊκό οξύ, αυτό το γνωστό και τόσο ωφέλιμο για την υγεία μας μονοακόρεστο λίπος που περιέχεται στο λάδι της ελιάς, ενώ σε ποσοστό 28-45% περιέχει στεαρικό οξύ (stearic acid, από την Ελληνικότατη λέξη στέαρ που σημαίνει λίπος), ένα κορεσμένο λίπος που βρίσκεται πιο συχνά στα ζωϊκά παρά στα φυτικά λίπη. Αυτό το στεαρικό οξύ όμως, παρ ότι ανήκει στα κορεσμένα λίπη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παρόμοια λίπη δεν είναι βλαβερό για την υγεία μας γιατί ο οργανισμός μας το μεταβολίζει σε ολεϊκό οξύ και πάλι.(http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4747) To  υπόλοιπο τώρα τρίτο της περιεκτικότητας σε λίπος του κακάο, αποτελείται από ένα ακόμη κορεσμένο λίπος, το παλμιτικό οξύ το οποίο αυξάνει την χοληστερίνη. Ερευνητικές όμως μελέτες έχουν δείξει πως η σοκολάτα δεν αυξάνει τελικά τη χοληστερίνη στον οργανισμό μας, πιθανώς λόγω του συνδυασμού των διαφόρων συστατικών που περιέχει.
Ένα άλλο απαραίτητο για την υγεία μας συστατικό που περιέχει η σοκολάτα είναι τα αμινοξέα. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, φαινυλαλανίνη και τυροσίνη, αμινοξέα που αποτελούν τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών του οργανισμού μας. Δύο όμως από αυτά τα αμινοξέα έχουν και μία άλλη μοναδική ιδιότητα. Είναι πρόδρομοι της αδρεναλίνης ( βασικής ορμόνης για την αντιμετώπιση του στρες) καθώς και της ντοπαμίνης, ενός νευρομεταβιβαστή που μεταφέρει σήματα μεταξύ των νεύρων και του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ντοπαμίνη δημιουργεί αισθήματα ευχαρίστησης, αλλά αυτές οι χημικές ουσίες ευθύνονται και για κάποιες από τις δυσάρεστες επιπτώσεις της σοκολάτας στον οργανισμό, όπως είναι οι ημικρανίες που εμφανίζουν κάποια άτομα, όταν την καταναλώνουν.
Θα σταματήσω για σήμερα όμως για να μη σας κουράσω και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Και για να σας ευχαριστήσω, σας δίνω ένα μικρό βίντεο με μία πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή για σοκολάτα.
Enjoy….

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Χαλάρωση (13)

ΕΛΑΤΕ   ΝΑ   ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ   
Φίλοι μου γεια σας
Ένα βίντεο με χαλαρωτική μουσική για να σας συνοδεύει στην ενεργειακή σας εναρμόνιση, τώρα που είσαστε ακόμη στις αρχικές σας προσπάθειες, σας δίνω σήμερα, από τα πολλά που υπάρχουν γι αυτό το σκοπό στο διαδίκτυο. Αφήστε το να παίζει σε χαμηλή σχετικά ένταση όσο εσείς ασκείστε.
Με αγάπη  

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Υγιεινή διατροφή/χοληστερίνη (3)

Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α (1)
Γεια σας φίλοι μου
Για άλλη μία αρκετά παρεξηγημένη τροφή αποφάσισα να σας μιλήσω σήμερα. Την πολυαγαπημένη αλλά και πολυκατηγορημένη μελαμψή ομορφιά, τη σοκολάτα.
Θεωρείται από πολλούς απαγορευμένη τροφή, γιατί ανεβάζει τη χοληστερίνη μας και μας χαρίζει πολλές θερμίδες….
Όλα τα πράγματα όμως, όπως πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα έχουμε πει, έχουν δύο όψεις. Το ίδιο ισχύει και για την πολυσυζητημένη αυτή μαύρη καλλονή….
Η σοκολάτα, δηλαδή το κακάο από το οποίο αποτελείται αυτή, περιέχει πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά. Γι αυτό και το επιστημονικό του όνομα είναι theobroma cacao. (http://www.the-chocolate-spot.com/who-invented-chocolate.html) Μάλιστα, έτσι ακριβώς λέγεται επιστημονικά το κακάο. Ελληνικότατη η προέλευση της λέξης, και σημαίνει όπως οι πιο πολλοί αναγνωρίζετε, «γεύμα των θεών»!.... Η καλλιέργεια του φυτού έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό των Μάγια, ενώ οι Αζτέκοι αργότερα φαίνεται να έδωσαν το όνομα στη γνωστή μας σοκολάτα, μια που ονόμασαν έτσι το ρόφημα που έφτιαχναν με τη σκόνη του κακάο, όπως διάβασα και εγώ στην πιο πάνω πηγή που σας έδωσα. Ονόμασαν λοιπόν το ρόφημα xocolati που σήμαινε «πικρό νερό» ( xocoli =πικρό. Ati= νερό) και θεωρούσαν ότι αυτό έδινε σε όσους το έπιναν ενέργεια και σοφία.
Στις μέρες μας εδώ και πολύ καιρό η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε διχασμό όσον αφορά τη θέση της σοκολάτας στη υγιεινή διατροφή. Τα τελευταία νέα όμως είναι ενθαρρυντικά. Ήδη από το 1996 στο Έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσιεύθηκε εργασία στην οποία αναφέρεται πως το κακάο περιέχει φαινόλες, και ειδικότερα φλαβονοειδή,(ουσίες που περιέχονται και στο κρασί) που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. (http://www.creativechocolates.com/cholesterol.html )
Η χοληστερίνη ξέρετε είναι ουσία απαραίτητη στον οργανισμό. Με αυτή φτιάχνονται οι διάφορες ορμόνες μας καθώς και οι εξωτερικές μεμβράνες των κυττάρων μας. Αλλά προκειμένου να μεταφερθεί με το αίμα μας στα διάφορα μέρη του σώματος, πρέπει αυτή να ενωθεί με λίπη και πρωτεΐνες φτιάχνοντας κάποια μόρια που λέγονται «λιποπρωτεϊνες». Oι χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνες, (Low Density Lipoproteins, LDL) είναι η γνωστή μας κακή χοληστερίνη, ενώ οι υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνες (High Density Lipoproteins. HDL) είναι αυτό που αποκαλούμε καλή χοληστερίνη, επειδή αυτή, μεταφέρει την χοληστερίνη από το αίμα στο ήπαρ για να απεκκριθεί.
Η κακή χοληστερίνη όμως είναι αρκετά παρεξηγημένη, όπως σας έχω πει και στο βιβλίο μου (Πώς να νικήσετε το στρες. Εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ 2010). Η ίδια δεν είναι βλαβερή, γίνεται όμως τέτοια, εάν οξειδωθεί και τότε βλάπτει τα αγγεία μας, δημιουργώντας στα τοιχώματά τους τις πλάκες της αρτηριοσκλήρυνσης. Η οξείδωση αυτή της LDL, οφείλεται στα διάφορα στρες της ζωής, που κάνουν τα κύτταρά μας να παράγουν τις γνωστές «ελεύθερες ρίζες οξυγόνου», οι οποίες βλάπτουν, οξειδώνοντας, όλα μας τα κύτταρα και τα μόρια του σώματός μας, και μαζί και την κακή μας χοληστερίνη.
Ο μόνος υγιεινός τρόπος λοιπόν για να μειώσουμε τις βλαβερές επιδράσεις της κακής χοληστερίνης στον οργανισμό μας (εκτός από την προσπάθειά μας να αποφεύγουμε τα κορεσμένα λίπη στη τροφή μας, από τα οποία την παράγει ο οργανισμός μας) είναι να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τις τροφές μας από την μία, αλλά και να φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τα στρες της ζωής μας, ώστε να μειώσουμε την οξείδωσή της αφετέρου.
Η σοκολάτα όπως σας είπα πιο πάνω βρέθηκε να περιέχει τέτοιες αντιοξειδωτικές ουσίες, χάρη στο κακάο που περιέχει. Παρόμοιες ουσίες υπάρχουν στα μήλα, τα κεράσια και το μαύρο τσάι, όμως η σοκολάτα φαίνεται να είναι η πιο πλούσια πηγή τους.
Αυτό είναι ένα από τα καλά της….
Θα συνεχίσουμε όμως μιαν άλλη φορά, γιατί έχω να σας πω και άλλα….
Και μη βιαστείτε να αρχίσετε να την τρώτε χωρίς τύψεις, περιμένετε να τα μάθετε όλα γι αυτήν και ύστερα αποφασίζετε....
Με αγάπη 

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.