Η συχνή κατανάλωση σαρδέλας προστατεύει από τον διαβήτη;
Πηγή: https://www.medscape.com/viewarticle/951528?src=WNL_dne_210521_mscpedit&uac=101389ST&impID=3387947&faf=1#vp_2
Άρθρα και συμβουλές από την γιατρό Δρ Ελένη Τσουκαλή για την σωστή διαχείριση του στρες και την βελτίωση της υγείας και της ζωής, καθώς επίσης όλες οι νεότερες απόψεις για την λειτουργία του οργανισμού μας, από τις έρευνες ιατρικής και βιολογίας.
Η συχνή κατανάλωση σαρδέλας προστατεύει από τον διαβήτη;
Πηγή: https://www.medscape.com/viewarticle/951528?src=WNL_dne_210521_mscpedit&uac=101389ST&impID=3387947&faf=1#vp_2
Γεια σας φίλες και φίλοι
Όπως αναφέρεται στη σελίδα EPR (European Pharmaceutical Review) η χορήγηση του φαρμάκου αυτού στους ασθενείς
Γεια σας φίλες και φίλοι
Το πρόβλημα με τα περισσότερα νοσήματα ξέρετε είναι, πως δημιουργούνται
πρωτεΐνες, που για κάποιο λόγο χάνουν το σωστό τους σχήμα και γίνονται με αυτόν
τον τρόπο βλαπτικές, εμποδίζοντας την σωστή λειτουργία των κυττάρων.
Οι ερευνητές μελέτησαν το θέμα αυτό λοιπόν σε σκουλήκια, βάζοντας στο πεπτικό τους διάφορα μικρόβια από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Παρατήρησαν πως όταν έβαζαν στο πεπτικό των σκουληκιών
Γεια σας φίλες και φίλοι
Δεν είχα πιστέψει ποτέ, όπως αρκετές φορές σας έχω πει, πως υπάρχουν «ψυχικά» νοσήματα. Δεν είναι δυνατόν να πάσχει η ψυχή, αφού δεν είναι κάτι υλικό. Το πιο πιθανό, κατά την άποψή μου πάντα, είναι να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του εγκεφάλου, που είναι υλικό όργανο, και να μην μπορεί αυτός να μεταφράσει όπως θα ήθελε η ψυχή τα δικά της μηνύματα.
Η πολύχρονη μελέτη του στρες και των επιπτώσεών του στη λειτουργία του οργανισμού, με είχε πείσει εδώ και καιρό πως και αυτά τα νοσήματα είναι απλά νοσήματα που οφείλονται σε βλάβες του νευρικού συστήματος λόγω παρατεταμένης
Γεια σας φίλες και φίλοι
μου
Το χορτοφαγικό μου σπετζοφάι που μαγείρεψα χθες σκέφτηκα να σας δείξω. Νοστιμότατο και πολύ ελαφρύ φαγητό, όπως όλες οι χορτοφαγικές συνταγές άλλωστε.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σπετζοφάι χορτοφαγικό
Υλικά:
6 μανιτάρια πορτομπέλο (χοντροκομμένα σε κύβους)
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
6 πιπεριές πράσινες κέρατα χοντροκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Σε 4 κ.σ λάδι τσιγαρίζω τα μανιτάρια με το σκόρδο, πασπαλισμένα
με τις πάπρικες και τα βγάζω σε ένα σκεύος. Στο λάδι προσθέτω τις υπόλοιπες 4
κ.σ. λάδι και τσιγαρίζω τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτω μέσα και τα μανιτάρια,
την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισό κουτί (από την ντομάτα) νερό και αφήνω το
φαγητό να γίνει.
Καλή σας όρεξη
Τα μανιτάρια, είναι σημαντική πηγή εργοθειονίνης, ενός αμινοξέος με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύει τον οργανισμό από την φθορά που προκαλεί η αντίδραση του στρες. Έρευνες έχουν αποδείξει επίσης πως το αμινοξύ αυτό προστατεύει και τα τελομερή*, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τη γήρανση.
* τα τελικά κομμάτια των χρωματοσωμάτων
Πηγές: -https://academic.oup.com/advances/advance-article-abstract/doi/10.1093/advances/nmab015/6174025?redirectedFrom=fulltext
-https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19390211.2020.1854919