Γεια σας φίλες και φίλοι
Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία μακαρονάδα τελείως διαφορετική από τις συνηθισμένες δοκιμάστε αυτήν που έκανα προχθές. Έγινε νοστιμότατη (σύμφωνα με τα δικά μου γούστα). Όσοι την δοκιμάσετε, πέστε μου την γνώμη σας.
Λινγκουίνι
με μπρόκολο (3 μερίδες)
½ πακέτο λινγκουίνι ολικής άλεσης
1 μεγάλο μπρόκολο
6 κ. σ. λάδι
3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σουσάμι
1 κομμάτι (2 χ 2 εκ.) τζίτζερ τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
2 κ.σ. σόγια σος
Σε γουόκ ή μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο,
το τζίτζερ και το σουσάμι και τα ψήνουμε για λίγο όλα μαζί, ανακατεύοντας. Όταν
το σουσάμι και το σκόρδο αρχίζουν να ροδίζουν, σβήνουμε τη φωτιά και
προσθέτουμε την σόγια.
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε νερό με αλάτι σύμφωνα με του γούστα
μας και στο τελευταίο 3λεπτο προσθέτουμε μέσα και το μπρόκολο κομμένο σε μικρά
κομμάτια. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε στο μείγμα του
λαδιού. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη