Γεια σας φίλες και φίλοι μου
|
Μακαρόνια με πέστο |
Πριν λίγο καιρό σας είχα δώσει εδώ την συνταγή για ένα πολύ υγιεινό ντιπ με αβοκάντο, που είχα εμπνευστεί κάποια μέρα.
Πριν λίγες ημέρες όμως, την ίδια ακριβώς συνταγή, χωρίς το λεμόνι μέσα, χρησιμοποίησα σαν πέστο σε μακαρονάδα και σας βεβαιώ πως ήταν το πιο καταπληκτικό πέστο που έχω μέχρι τώρα γευθεί.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μαϊντανό με βασιλικό, εάν θέλετε, και τα καρύδια με κουκουνάρι ή αμύγδαλα, για διαφορετική γεύση. Δοκιμάστε όλες τις παραλλαγές και διαλέξτε όποια ταιριάζει στη γεύση σας καλύτερα.
Η λιπαρότητα του αβοκάντο καλύπτει πολύ ωραιότερα τα ζυμαρικά από το σκέτο λάδι του πέστο και προσθέτει θρεπτικά συστατικά.
Η συνταγή με ένα αβοκάντο, καλύπτει καλά 1 πακέτο μακαρόνια, εάν προσθέσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Καλή σας όρεξη