Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/διατροφή (5)

Γεια σας φίλοι μου
Μία καινούργια ιατρική μελέτη που ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο για τα εγκεφαλικά επεισόδια, έδειξε πως όσοι καταναλώνουν καθημερινά διαιτητικές σόδες (light αναψυκτικά) έχουν 61% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν ένα αγγειακό επεισόδιο σε σχέση με αυτούς που δεν καταναλώνουν τέτοια αναψυκτικά.
Στα αγγειακά επεισόδια περιλαμβάνονται τόσο τα εγκεφαλικά επεισόδια, όσο και τα καρδιακά.
Το εύρημα αυτού του κινδύνου παρέμεινε και όταν αποκλείστηκαν άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε παρόμοια προβλήματα, όπως είναι το μεταβολικό σύνδρομο, η περιφερική αγγειοπάθεια και προηγούμενα καρδιακά επεισόδια.
Στην έρευνα αυτή, παρακολουθήθηκαν πάνω από 2.500 άτομα επί 9,3 έτη. Όσον αφορά τα εγκεφαλικά επεισόδια, στο διάστημα αυτό παρατηρήθηκαν 559, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν τόσο ισχαιμικά όσο και αιμορραγικά.
Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτή είναι προς το παρόν απλώς μία συσχέτιση και χρειάζονται και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί με απόλυτη βεβαιότητα αυτή η σχέση.
Ωστόσο ο Dr Greenberg, αντιπρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε: είναι αυτό μεν ένα κουδούνι κινδύνου που θα πρέπει να μας κάνει να κοιτάξουμε το πρόβλημα καλύτερα, αλλά δεν θα πρέπει να πούμε ακόμη στον κόσμο να αποφεύγει να πίνει αυτά τα αναψυκτικά. Προς το παρόν καλό θα είναι να προσέξουν τη διατροφή και την άσκησή τους, ώστε να καταπολεμηθεί ο διαβήτης και το μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, υπέρταση, αγγειοπάθεια, υπερχοληστεριναιμία) που αποτελούν την μεγαλύτερη αιτία των αγγειακών επεισοδίων.
Μπορεί αυτό να είναι σωστό, αγαπητοί μου φίλοι, εάν δει κανείς το πρόβλημα γενικά. Σε προσωπικό επίπεδο όμως, εάν κάποιος δεν πάσχει από τα δύο πιο πάνω νοσήματα που του καταστρέφουν τα αγγεία, γιατί θα πρέπει να αφήσει να το πάθει αυτό από την κατανάλωση τέτοιων αναψυκτικών; Ενημερώστε τα παιδιά σας. Σας έχω ξαναμιλήσει για τα αναψυκτικά και το πόσο βλαβερά είναι για την υγεία μας. Όχι μόνον τα διαίτης αλλά και τα κανονικά (Υγιεινή διατροφή 5). Μην το ξεχνάτε.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Άσκηση (23)


Γεια σας φίλες και  φίλοι μου
Σήμερα σας δίνω ασκήσεις εύκολες για όσους ή όσες θέλουν να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν γερούς κοιλιακούς. Ξέρετε δα όλοι σχεδόν πια, πως το χειρότερο, από πλευράς υγείας, είναι το λίπος που αποθηκεύεται γύρω από τη κοιλιά μας,
Το σημερινό λοιπόν βίντεό μας εκτός από την αντι- στρες λειτουργία του (που είναι το αποτέλεσμα κάθε άσκησης) αν το βάλετε στις καθημερινές σας συνήθειες, θα σας βοηθήσει να κάψετε και το λίπος σας, ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή του σώματός σας.
Μέ αγάπη
                        

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/αμαγεννητική ιατρική (3)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ  (3) (Regenerative meidicine)
Γεια σας φίλοι μου
Συνεχίζοντας σήμερα την κουβέντα μας για την Αναγεννητική Ιατρική, θέλω να σας θυμίσω πως τώρα πια οι επιστήμονες ξέρουν ότι και τα ενήλικα βλαστοκύτταρα και όχι μόνον τα εμβρυικά, είναι ικανά να φτιάξουν καινούργιους ιστούς. Τέτοια ενήλικα βλαστοκύτταρα υπάρχουν σε όλους του ιστούς, οι πηγές όμως απ΄ όπου είναι ευκολότερο για τους ερευνητές να παρθούν αυτά και να απομονωθούν, είναι ο μυελός των οστών και ο ομφάλιος λώρος.
Τα βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών είναι γνωστό πως μπορούν να βοηθήσουν παθήσεις του αίματος χάρις στην ικανότητά τους να παράγουν

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το ξέρετε ότι.... (1)


Τα φύλλα του κόλιαντρου, (φυτό που μοιάζει με τον μαϊντανό, αλλά έχει μία πιο δυνατή και ιδιαίτερη γεύση) είτε σε χυμούς, είτε σε «πέστο», είτε σκέτα ψιλοκομμένα, σε φαγητά ή σαλάτες, βοηθούν τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τον βλαβερό υδράργυρο που λίγο ή πολύ όλοι σχεδόν έχουμε μέσα μας λόγω των σφραγισμένων μας δοντιών;

Πηγή: Health Ranger: Cilantro helps detox heavy metals
                                                                  http://www.naturalnews.com/027434_c

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Υγιεινές συνταγές/τάρτες (1)

Γεια σας φίλοι μου
Μιας πολύ εύκολης τάρτας τη συνταγή θα σας δώσω σήμερα. Η λύση της τάρτας, είναι ξέρετε μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση, τόσο για ένα πρόχειρο δείπνο με φίλους (αντί της πίτσας που σας γεμίζει θερμίδες και λιπαρά), όσο και για ένα πιο επίσημο τραπέζι, σαν πρώτο πιάτο.
Μπορείτε να την συνοδέψετε είτε με μία ωμή σαλάτα, είτε με θρεπτικούς σπόρους (κινόα, κεχρί, κ.λ.π.) βρασμένους με ένα κύβο ζωμό λαχανικών και ανακατεμένους με ψιλοκομένη ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, κρεμμύδι, τριμμένο καρώτο, λιαστή ντομάτα, ή ότι άλλο σας αρέσει. Εγώ αυτή τη φορά έβρασα κεχρί και το ανακάτεψα με τριμμένο καρώτο και κρεμμυδάκι φρέσκο.
Το κεχρί, σπόρος που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, Κίνα, Ινδία, περιέχει πρωτεϊνες (15%), ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα απαραίτητα αμινοξέα μεθειονίνη και λεκιθίνη, βιταμίνη Ε και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φωσφόρος και το κάλλιο.
Οι σπόροι αυτοί είναι επίσης πλούσιοι σε φυτοχημικά όπως το φυτικό οξύ, το οποίο πιστεύεται πως χαμηλώνει τόσο την χοληστερίνη όσο και τον κίνδυνο του καρκίνου.
Παρ ότι τόσο αρχαίος σπόρος, οι έρευνες για τις ιδιότητές του βρίσκονται ακόμη στην αρχή.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Τάρτα με σπανάκι
Τη βάση της τάρτας σας την έχω δώσει παλιότερα (υγιεινές συνταγές, 7)
Όσο η τάρτα μας σκληραίνει λίγο στο ψυγείο, φτιάχνουμε την γέμιση με:

1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (1 αν είναι μεγάλο)
1 κρεμμύδι ξερό
6 κ.σ. λάδι
Λίγο τυρί φέτα (κατά τη κρίση σας)
Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα (από μία χούφτα)
Λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
2 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο κατσικίσιο με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος παρασκευής: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το μαραίνουμε και αυτό και μετά το τραβάμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μυρωδικά και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο διάστημα αυτό ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να κιτρινίσει και να κάνει κρούστα, ώστε να μην μαλακώσει από την γέμιση που θα προσθέσουμε. Προσέξτε να μην την ψήσετε σε αυτό το στάδιο πολύ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση και μετά χτυπάμε δύο αβγά με το υπόλοιπο γιαούρτι που περίσσεψε από το κεσεδάκι που χρησιμοποιήσαμε για τη βάση της τάρτας και καλύπτουμε από πάνω τα υλικά μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας όρεξη

* αν έχετε χρόνο είναι καλύτερα να αφήσετε το ξερό κρεμμύδι να καραμελώσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα. Γίνεται έτσι πολύ γλυκό και νοστιμίζει περισσότερο τη τάρτα σας .

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σοφά λόγια (20)

  ΚΑΠΟΙΟΣ   ΕΙΠΕ.....     

Τι είναι η ήττα; Τίποτ’ άλλο από εκπαίδευση. Είναι απλά το πρώτο σκαλί για κάτι καλύτερο….



~Wendell Phillips~

Από το βιβλίο «Simple Truths of Life» της Linda Elli

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.