Γεια σας
Σε πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Cell metabolism που
αφορά τις γλυκαντικές ουσίες και την επίδρασή τους στον μεταβολισμό,
αναφέρονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας
σχετικά με την επίδραση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών στην όρεξη.
Οι ερευνητές πρόσφεραν σε μύγες διατροφή με διάφορες
αναλογίες υδατανθράκων και γλυκαντικών ουσιών. Παρατήρησαν πως όταν διατροφή με
μειωμένους υδατάνθρακες συνοδευόταν από την λήψη γλυκαντικών ουσιών, αυξανόταν
η λήψη τροφής. Και αυτή η αύξηση ήταν ανάλογη με την