Άρθρα και συμβουλές από την γιατρό Δρ Ελένη Τσουκαλή για την σωστή διαχείριση του στρες και την βελτίωση της υγείας και της ζωής, καθώς επίσης όλες οι νεότερες απόψεις για την λειτουργία του οργανισμού μας, από τις έρευνες ιατρικής και βιολογίας.
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Εθελοντισμός και υγεία
Τα Χριστούγεννα και τη πρωτοχρονιά τα αφήσαμε πίσω μας πια,
και το Πάσχα αργεί ακόμη… Οι οικονομικές
συνθήκες επιπλέον, έχουν κάνει τα δώρα που κάποτε ανταλλάσσαμε με πολλή ευκολία
αυτές τις γιορτινές περιόδους να φαντάζουν καταστάσεις βγαλμένες από κάποια
παραμύθια…
Ωστόσο «δώρο» δεν είναι μόνον κάτι που αγοράζουμε με
χρήματα. Δώρο είναι η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουμε σε κάποιον όταν την
χρειάζεται, ένας καλός
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017
Τάρτα με γλυκοπατάτα Νάξου
Καλή εβδομάδα.
Με μια μικρή δική μου τάρτα, μερικές μικρές χορτοφαγικές πίτσες που έφτιαξε μια φίλη και πίνοντας λίγο καλό σπιτικό κρασί, γιορτάσαμε εφέτος τον καινούργιο χρόνο στο γραφείο του Ινστιτούτου στην Κέρκυρα, στην πρώτη μετά την πρωτοχρονιά συνάντησή μας.
Άρεσε πολύ η τάρτα, και όλοι ζητούσαν την συνταγή της. Σας την δίνω λοιπόν...
*Η γλυκοπατάτα Νάξου εξωτερικά μοιάζει με την κόκκινη γλυκοπατάτα, αλλά η σάρκα της είναι λευκή, όχι τόσο μαλακή και γλυκιά όσο η γνωστή άσπρη γλυκοπατάτα, γι αυτό και ταιριάζει πολύ με την φέτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Τάρτα με γλυκοπατάτα Νάξου
Με μια μικρή δική μου τάρτα, μερικές μικρές χορτοφαγικές πίτσες που έφτιαξε μια φίλη και πίνοντας λίγο καλό σπιτικό κρασί, γιορτάσαμε εφέτος τον καινούργιο χρόνο στο γραφείο του Ινστιτούτου στην Κέρκυρα, στην πρώτη μετά την πρωτοχρονιά συνάντησή μας.
Άρεσε πολύ η τάρτα, και όλοι ζητούσαν την συνταγή της. Σας την δίνω λοιπόν...
*Η γλυκοπατάτα Νάξου εξωτερικά μοιάζει με την κόκκινη γλυκοπατάτα, αλλά η σάρκα της είναι λευκή, όχι τόσο μαλακή και γλυκιά όσο η γνωστή άσπρη γλυκοπατάτα, γι αυτό και ταιριάζει πολύ με την φέτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Τάρτα με γλυκοπατάτα Νάξου
½ πακέτο αλεύρι φαρινάπ
1 φλ. καφέ λάδι
1 φλ.καφέ γιαούρτι κατσικίσιο
Μία πρέζα αλάτι
Γέμιση:
1 μεγάλο και 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένα
8 κ.σ. λάδι
1 πρέζα ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 μεγάλη γλυκοπατάτα Νάξου
κομμένη σε φέτες πάχους ½ - 1 εκατοστού και στη συνέχεια σε μικρά
κομμάτια
1 κομμάτι τυρί φέτα περίπου 100 γραμ.
2 αβγά και το υπόλοιπο γιαούρτι που περίσσεψε στο κεσεδάκι από την ζύμη,
χτυπημένα ελαφρά.
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017
Οι μπαταρίες του κορμιού μας!!!
Η τέταρτη φάση του νερού, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα
ανακάλυψη που αλλάζει πολλά στον τρόπο που πιστεύαμε έως τώρα πως λειτουργεί ο
οργανισμός μας.
Ο Gerald Pollack PhD,
διευθύνει ερευνητικό εργαστήριο στο
πανεπιστήμιο της Washington και ερευνά εδώ και χρόνια το νερό και τις ιδιότητές του. Τον
είχε προβληματίσει το γεγονός πως όλες οι έρευνες για την σύσπαση των μυών δεν
είχαν καθόλου συμπεριλάβει το νερό και τις ιδιότητές του, ενώ είναι γνωστό πως
τα μυϊκά κύτταρα αποτελούνται κατά 99% από μόρια νερού. Θεώρησε πως δεν
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Αποποίηση ευθύνης
Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.