Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τα μικρόβια του εντέρου και η σχέση τους με τις αλλεργίες και την ψυχική μας υγεία (7)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολύ συνηθίζεται στην εποχή μας να γίνονται συζητήσεις για τις τροφικές αλλεργίες.  Πολλοί πιστεύουν πως είναι αλλεργικοί στο ένα ή στο άλλο τρόφιμο. Ιδιαίτερη μάλιστα σημασία έχει δοθεί στην αλλεργία στη γλουτένη.

Παλαιότερα πιστεύαμε στην ιατρική πως η αλλεργία αυτή είναι κληρονομική (κοιλιοκάκη). Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως μπορεί κανείς να την αποκτήσει σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εύκολο αδυνάτισμα χωρίς ταλαιπωρία (61)

Η παχυσαρκία γίνεται η μάστιγα της εποχής μας, παγκοσμίως, όπως δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες. Και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, το πρόβλημα αυτό απασχολεί όλο και περισσότερους, για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Το στρες κάθε είδους (περιβαλλοντικό, ψυχικό κ.λπ) έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την παχυσαρκία, με την μεγάλη παραγωγή κορτιζόνης που δημιουργεί, δεν είναι όμως η μόνη αιτία.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σοφά λόγια (90)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...   


Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις να συμβούν τα πάντα.


~ Wolfgang Von Goethe~  

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο εγκέφαλος της καρδιάς μας (22)



Μέσα από το αχανές πεδίο ενέργειας και πληροφορίας που μας περιτριγυρίζει,  έχει δοθεί στον άνθρωπο μέσω των αισθήσεών του η δυνατότητα να ζει αυτός σε έναν παράδεισο. Αυτόν που οι αισθήσεις του δημιουργούν. 
Του δόθηκε όμως (προϊόν της εξέλιξης των ειδών) και ένα κομπιούτερ μέσα στο κρανίο του, το οποίο εκτός από την επεξεργασία των πληροφοριών που εισπράττει από το περιβάλλον για τη δημιουργία αυτού του παραδείσου, έχει και την ικανότητα να δημιουργεί συνειρμούς και σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους ως ενέργειες επηρεάζουν αυτό το περιβάλλον…

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το κόκκινο κρασί στη διατροφή μας (49)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Μια πρόσφατη σχετικά έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition (Am J Clin Nutr. 2012;95:1323-1334) κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κόκκινο κρασί (ένα-δύο ποτήρια την ημέρα) μειώνει τον αριθμό των παθογόνων μικροβίων στο έντερο και αυξάνει τον αριθμό των καλών μικροβίων, δρώντας όμοια με τις διαλυτές φυτικές ίνες, σαν πρεβιοτικό, δηλαδή.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το ξέρετε ότι... (69)

τα παιδιά που θηλάζουν έχουν μεγαλύτερη ποικιλία μικροβίων στο έντερό τους από τα παιδιά που τρέφονται με τα γάλατα του εμπορίου;
Και ότι αυτά τα μικρόβια παρ' ότι είναι και περισσότερα και έχουν μεγαλύτερη λοιμογόνο δύναμη, οδηγούν τελικά σε καλύτερη ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παδιού;

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.