Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σελίδες γέλιου (16)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....με ένα ανέκδοτο
Όταν ήταν να πάρω σύνταξη πήγα στο ΙΚΑ.
Η γυναίκα στο γκισέ μου ζήτησε την ταυτότητά μου για να δει την ηλικία μου.
Έψαξα στις τσέπες μου, και διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου στο σπίτι.
Το είπα στην υπάλληλο και είπα ότι θα ξαναπέρναγα αργότερα.
Η υπάλληλος μου λέει:
- Δεν πειράζει. Ξεκουμπώστε το πουκάμισό σας.
Ξεκούμπωσα το πουκάμισο και φάνηκαν οι λευκές τρίχες στο στήθος μου.
Η υπάλληλος είπε:
- Σίγουρα είστε σε ηλικία για σύνταξη, και προώθησε την αίτησή μου.
Όταν γύρισα σπίτι είπα την ιστορία στην γυναίκα μου.
Εκείνη μου απάντησε:
- Έπρεπε να είχες κατεβάσει το παντελόνι σου. Θα έπαιρνες και επίδομα αναπηρίας !!!...

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Υγιεινή διατροφή ( 8)

ΑΜΥΓΔΑΛΑ -οι καλοί μας φίλοι-
Γεια σας φίλοι μου
Για τα αμύγδαλα και τη συμβολή τους στην υγεία του οργανισμού μας θα μιλήσουμε σήμερα.
Μέχρι πρόσφατα ξέραμε γι αυτά ότι είναι τροφή πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε, μέταλλα και πρωτεΐνες. Για τα συστατικά τους αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά αμέσως πιο κάτω.
Πρώτα όμως θα ήθελα να σας πω, πως σε μία πρόσφατη, σχετικά, έρευνα, διαπιστώθηκε πως τα αμύγδαλα έχουν και ιδιότητες πρεβιοτικών. Τα πρεβιοτικά, όπως σε προηγούμενη κουβέντα μας έχουμε εξηγήσει, είναι στοιχεία των τροφών που δεν αλλοιώνονται καθώς περνούν από το ανώτερο μέρος του πεπτικού μας σωλήνα και φθάνουν έτσι αναλλοίωτα στο παχύ μας έντερο όπου χρησιμεύουν σαν τροφή για τα μικρόβια που αναπτύσσονται εκεί και βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου μας.
Στην πιο πάνω έρευνα διαπιστώθηκε πως η ιδιότητα αυτή των αμυγδάλων οφείλεται στο λάδι που αυτά περιέχουν, γι αυτό και θα πρέπει να τα καταναλώνουμε ωμά και με τη φλούδα τους, και όχι ψημένα, μια που με το ψήσιμο καταστρέφεται αυτή τους η ιδιότητα.
Όσον αφορά τώρα τη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες μέταλλα και βιταμίνες ξεπερνάει αυτή την αντίστοιχη περιεκτικότητα πολλών άλλων τροφών.
Αποτελούν οι φίλοι μας τα αμύγδαλα μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, ιδανική για τους χορτοφάγους. Όσον αφορά τα απαραίτητα αμινοξέα που η πρωτεΐνη τους περιέχει, αυτή έχει βρεθεί πως είναι πλούσια σε αργινίνη και χαμηλή σε λυσίνη. Και οι έρευνες μέχρι τώρα δείχνουν πως δίαιτες πλούσιες σε αργινίνη και χαμηλές σε λυσίνη λιγοστεύουν τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.
Και παρ ότι πιστεύεται γενικά πως οι φυτικές πρωτεΐνες είναι κατώτερες από τις ζωικές, επειδή δεν έχουν αυτές όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μία καλή δίαιτα απαλλαγμένη από κρέας, αλλά πλούσια σε διάφορα άλλα συστατικά, μπορεί να μας εξασφαλίσει όλο το φάσμα των απαραίτητων αμινοξέων και τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντικό συστατικό μιας τέτοιας δίαιτας.
Επειδή δε αυτά περιέχουν και φυτικές ίνες, προκαλούν αίσθημα κορεσμού, πράγμα που δεν συμβαίνει με το τυρί και τα αβγά, που περιέχουν μεν πρωτεΐνες, δεν περιέχουν όμως ίνες.
Το μονοακόρεστο λίπος που περιέχουν τα αμύγδαλα (το λάδι τους) έχει βρεθεί πως μειώνει την ολική και την «κακή» (LDL) χοληστερίνη, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL). Κατανάλωση μίας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα (περίπου 28 γρ.) θεωρείται ποσότητα ικανή για να έχει κανείς αυτό το αποτέλεσμα.
Σημαντική είναι επίσης η περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε βιταμίνη Ε. Το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό έχει βρεθεί σε έρευνες πως μας προφυλάσσει από πολλούς τύπους καρκίνου, από καρδιοπάθειες και τον καταρράκτη.
Από πλευράς βιταμινών τα αμύγδαλα περιέχουν και φυλικό οξύ. Η βιταμίνη αυτή του συμπλέγματος Β, απαραίτητη για τη δημιουργία των ερυθρών μας αιμοσφαιρίων, χρησιμεύει επίσης για την προστασία του οργανισμού από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
Όσον αφορά τη περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε μέταλλα, αυτά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου (Zn), Χαλκού (Cu), Σιδήρου (Fe), Μαγγανίου(Mn), Ασβεστίου ( Ca), Μαγνησίου (Mg), Φωσφόρου (P) και Καλίου (K).
Βάλτε αυτή την σούπερ – τροφή στη διατροφή σας φίλοι μου και δεν θα χάσετε, πιστέψτε με. Αρκούν 5-10 αμύγδαλα ωμά ανάλατα την ημέρα, τα οποία καλό είναι να εναλλάσσετε με φυστίκια Αιγίνης όπως σας έχω ξαναπεί, καρύδια, ή άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι το καλύτερο "σνακ" που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας.
Στα βιολογικά καταστήματα θα βρείτε και γάλα αμυγδάλου, το οποίο μπορεί πολύ ωραία να αντικατασήσει το ζωϊκό γάλα στις διάφορες συνταγές σας, κάνοντάς τες πολύ πιο ελαφρές, αλλά πολύ θρεπτικές.
Με αγάπη


* Κάνοντας κλικ επάνω στις λέξεις με το μπλε χρώμα του κειμένου, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες γι αυτές.
Πηγές : http://www.sciencedaily.com/releases/2008/06/080627163121.htm
             http://www.formerfatguy.com/articles/almonds.asp#ixzz1H1iyGCLP

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σοφά λόγια (23)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ.....    
Σε είκοσι χρόνια από τώρα, θα νοιώθετε περισσότερο απογοητευμένοι για τα πράγματα που δεν κάνατε, παρά για πράγματα που κάνατε.


~Mark Twain~

                                    και
Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις την καταιγίδα να περάσει, αλλά για να μάθεις να χορεύεις στη βροχή.

                                  ~Vivian Greene~

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Χαλάρωση (32)

ΑΣ  ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ...
Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα θα σας δώσω ένα γράμμα διάσημου συγγραφέα να διαβάσετε, για να χαλαρώσετε και να σκεφθείτε, την ώρα που θα ακούτε την ήρεμη μουσική αυτού του βίντεο. Να δείτε με άλλα μάτια τη ζωή σας.
Με αγάπη
                                              

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (9)

Γεια σας φίλοι μου
Απτόητη η φύση από τις ανωμαλίες του καιρού. Ο κήπος μου γεμίζει όλο και πιο πολύ από λουλούδια. Ο χειμώνας μπορεί να τρίζει φεύγοντας τα δόντια του, όμως ποιος τον φοβάται; Δέντρα και λουλούδια έχουν αρχίσει τον τρελό ανοιξιάτικο χορό τους και αψηφούν το κρύο. Είναι αποφασισμένα να γονιμοποιηθούν και να αφήσουν απογόνους. Σπουδαίος στόχος και δυνατός και το σημαντικότερο, σχεδιασμένος από τις συμπαντικές δυνάμεις....  Κανένα  εμπόδιο δεν μπορεί να τον αλλάξει.
Μήπως είναι ένα μάθημα και αυτό; Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα; ΄Εχοντας δυνατούς στόχους και μένοντας ακλόνητοι, όρθιοι μπροστά στα εμπόδια μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε τελικά; ή μήπως θα πρέπει να είναι αυτός ο στόχος σύμφωνος με τη συμπαντική ανάγκη για να είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθεί; Αυτό είναι ένα ερώτημα που τελευταία με παιδεύει.
Θυμάστε στη σελίδα «σοφά λόγια» τη φράση του Θωμά Έντισον που σας έγραψα; "Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι που δεν κατάλαβαν πόσο κοντά στην επιτυχία βρισκόντουσαν πριν τα παρατήσουν...."
Όρθιοι λοιπόν με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στους στόχους μας. Αν τώρα αυτοί οι στόχοι θα βοηθήσουν εκτός από εμάς και άλλους ανθρώπους, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη πιο βέβαιο πως θα βάλει το ... χεράκι του και το σύμπαν για να τους πετύχουμε. Έτσι όρθιοι και   απτόητοι, θα ετοιμαζόμαστε για την «Άνοιξη», όποια και αν είναι αυτή για τον καθένα….
Σαν τα λουλούδια στον κήπο μου.  Φρέζες, κίτρινοι νάρκισσοι και γαλάζια άγρια ζουμπούλια σκορπίζουν τριγύρω μοσχοβολιά, που όσο δυνατός και αν είναι ο κρύος χειμωνιάτικος αέρας, δεν είναι ικανός να την εξαφανίσει.
Δίπλα τους ένα μικρό φυτό που ξερίζωσα πριν από καιρό από το βουνό, και που πολλαπλασιαζόμενο συνεχώς, καλύπτει πολύ όμορφα τα κενά σημεία στα παρτέρια, άνθισε και αυτό με γαλάζια λουλουδάκια. Υπάρχει και η πανασέ ποικιλία του (πανασέ λέγονται οι ποικιλίες που έχουν αυτό το λευκό περίγραμμα στα φύλλα τους). Την βρήκα στο Πήλιο πριν από καιρό που είχα κάνει εκεί ένα ταξίδι και έφερα μια μικρή ριζούλα. Δεν έχει όμως μεγαλώσει ακόμη αρκετά για να ανθίσει. Κάπου είχα διαβάσει το όνομα αυτού του πολύ ανθεκτικού και εύκολου στη συντήρηση φυτού που ομορφαίνει πολύ τα παρτέρια. Νομίζω πως λέγεται "Vinca".
Με αγάπη

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Πολιτισμός (2)


ΜΕΤΑΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ (2)
Γεια σας φίλοι μου
Συνεχίζουμε σήμερα τη κουβέντα μας για την νέα επιστήμη της Μεταγονιδιωματικής. Μέσω ζύμωσης και άλλων φυσικών διεργασιών, τα μικρόβια προσδίδουν ή αυξάνουν την αξία πολλών στοιχείων της διατροφής μας. Και εκτός από αυτό, εξαρτόμαστε από τα μικρόβια για να απαλλαγούμε από τις τοξίνες στο περιβάλλον μας, τόσο αυτές που παράγονται φυσιολογικά όσο και αυτές με τις οποίες εμείς οι άνθρωποι γεμίζουμε τη φύση (πετρέλαιο και χημικές διαρροές). Από την άλλη, όπως είπαμε και στη προηγούμενη κουβέντα μας, τα μικρόβια που συμβιώνουν μαζί μας στο στόμα και το έντερό μας, βοηθούν να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια από τη τροφή, που δεν θα ήταν δυνατόν να απορροφηθεί από το έντερό μας χωρίς τη δική τους συμμετοχή, και μας προστατεύουν συγχρόνως από διάφορους παράγοντες που μπορούν να μας προκαλέσουν νόσο.
Όλα αυτά γίνονται όμως από πολύπλοκες αποικίες μικροβίων που συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν, πράγμα που δεν ήταν μέχρι πρόσφατα δυνατόν να μελετηθεί κάτω από το μικροσκόπιο, όπου οι επιστήμονες έβαζαν για μελέτη μεμονωμένα μικρόβια τα οποία είχαν τεχνητά καλλιεργήσει και πολλαπλασιάσει. Η μέχρι τώρα μελέτη των μικροβίων σε μεμονωμένες καλλιέργειες, δεν μας δίνει τις πληροφορίες που θα μας έδινε η δυνατότητα μελέτης των μικροβίων στο φυσικό τους περιβάλλον με όλες τις αλληλεπιδράσεις τους, όπως είναι κατανοητό.
Η καινούργια όμως επιστήμη της Μεταγονιδιακής, θα κάνει αυτή την δυνατότητα πια πραγματικότητα. Θα μελετάει τα γονίδια των μικροβίων στις αποικίες τους. Το πως δηλαδή αυτά τα γονίδια επηρεάζουν τις δραστηριότητες της κάθε μιας αποικίας αλλά και το πώς αυτά οδηγούν και επηρεάζουν τις συλλογικές πολύπλοκες λειτουργίες των διαφόρων αποικιών.
Θεωρείται πως θα φέρει αυτή η νέα επιστήμη τέτοιες αλλαγές στη βιολογία, την ιατρική, την οικολογία και την βιοτεχνολογία, που θα είναι όμοιες σε μέγεθος με αυτές που έφερε η ανακάλυψη του μικροσκοπίου κάποια χρόνια παλαιότερα.
Θα συμπληρώσει τις πληροφορίες που μας δίνει η έρευνα του γονιδιώματος των μεμονωμένων μικροβίων στις καλλιέργειές τους, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Και οι επιστήμονες πιστεύουν πως σύντομα, στις επόμενες δεκαετίες, η νέα αυτή επιστήμη θα ενωθεί με την κλασσική μικροβιολογία και την γενετική των μικροβίων σε μία ενιαία επιστήμη.
Θα γίνει δυνατή η κατανόηση της λειτουργίας των αποικιών των μικροβίων και της συλλογικής λειτουργίας των αποικιών που διαμορφώνουν την βιόσφαιρα, σαν ένα σύστημα «φωλιά» μέσα στο οποίο οι άνθρωποι αποτελούν μέρος αλλά και από το οποίο εξαρτάται η επιβίωσή τους. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό να δώσει μία νέα αντίληψη στα προβλήματα της σημαντικότητας και του επείγοντος των καταστάσεων, λένε οι επιστήμονες.
Και για να καταλάβετε καλύτερα φίλοι μου γιατί σας ζαλίζω με αυτή την καινούργια επιστήμη, στην επόμενη κουβέντα μας, θα σας δώσω μερικά παραδείγματα από τις δράσεις των μικροβίων στη ζωή μας, εκτός από αυτή που όλοι γνωρίζετε, το να μας αρρωσταίνουν δηλαδή. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Με αγάπη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.