Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τα αποτελέσματα της κριτικής

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για άλλη μια φορά θα σας μιλήσω σήμερα για τα συναισθήματα, εξ αιτίας ενός ερεθίσματος που πήρα πριν δύο ημέρες από μια σχετική συζήτηση με έναν φίλο.

Το χειρότερο από τα στρες της ζωής είναι τα αρνητικά μας συναισθήματα, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει. Τα συναισθήματα συνδέονται με την παραγωγή στον οργανισμό κάποιων μικρών ορμονών που λέγονται νευροπεπτίδια, τα οποία κλειδώνουν σε ειδικές θέσεις (υποδοχείς) επάνω στα κύτταρά μας και αλλάζουν τη λειτουργία των γονιδίων μας (DNA), αποδιοργανώνοντας έτσι την

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πώς επιλέγουμε ;



Ανάμεσα σε μία δουλειά που κρύβει σιγουριά και μονιμότητα αλλά όχι πολλή χαρά και ενθουσιασμό και μία άλλη που διεγείρει τον ενθουσιασμό αλλά δεν υπόσχεται σιγουριά και μονιμότητα ποια νομίζετε πως είναι καλύτερο να ακολουθήσει κάποιος;


Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κακάο, ο φίλος μας...


Γεια σας φίλες και φίλοι 
Είχατε ποτέ σκεφτεί πως το κακάο μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερη χαλάρωση και πνευματική ανάταση κατά τον διαλογισμό σας;
Και όμως… Όπως διάβασα πρόσφατα σε ένα άρθρο, ένας θρύλος των Μάγια λέει, πως όποτε υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης, έρχεται το κακάο από τα δάση να ανοίξει τις καρδιές των ανθρώπων και να φέρει και πάλι ισορροπία στη φύση…

Με όλες τις αναταραχές που συμβαίνουν στον πλανήτη, σε πολλά στούντιο Γιόγκα, στην Αμερική, έχουν αρχίσει να γίνονται τελετουργικά με κακάο, και όλο

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Σεμινάριο Ιωαννίνων και "οι συνδεδεμένοι"...


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Λίμνη Ιωαννίνων
Βρέθηκα το προηγούμενο Σάββατο στα Ιωάννινα,  μετά από την μεγάλη επιμονή μιας φίλης που τα τελευταία χρόνια ζει εκεί, να κάνω ένα σεμινάριο για το στρες και την ενεργειακή φύση του ανθρώπου στην πόλη αυτή.  Αποφάσισα να πάω, παρά τον χειμωνιάτικο καιρό και την αδυναμία σωστής οργάνωσης της εκδήλωσης. Η επιμονή της φίλης και το συνεχές ερώτημά της «πότε θα έρθεις;» σε κάθε τηλεφωνική μας επικοινωνία με έκαναν να το αποφασίσω.

Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν, μαζί με μία φίλη του ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ, πήγα στα Ιωάννινα.
Μέσα από τα άτομα που είχαν ειδοποιηθεί για το σεμινάριο με τυπωμένες σε Α3

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Τι κοινό έχουν το σκόρδο και το μπρόκολο;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Το ξέρετε πως προκειμένου να έχετε, χρησιμοποιώντας το σκόρδο στη μαγειρική σας, όλα τα καταπληκτικά του οφέλη για την υγεία σας, είναι καλύτερο να το λιώνετε χτυπώντας το με ένα μαχαίρι και μετά να το κομματιάζετε ή να το λιώνετε στο ειδικό εργαλείο, και να το αφήνετε 5-10 λεπτά να μείνει έτσι, πριν το προσθέσετε στο φαγητό που μαγειρεύετε;

Αφήνοντας το λιωμένο σκόρδο να μείνει για λίγο πριν το μαγειρέψουμε, δίνουμε την ευκαιρία στο ένζυμό του «αλλιινάση» να ελευθερωθεί και να μετατρέψει  το συστατικό του «αλιίνη» τελικά σε  «αλλισίνη», μια ουσία που ευθύνεται για όλα τα οφέλη, που προκαλεί το σκόρδο στην ανθρώπινη υγεία.

Ρίχνοντας το σκόρδο αμέσως μετά το κόψιμο ή λιώσιμό του στη κατσαρόλα μας,

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.