Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ο ρόλος της αναπνοής στην υγεία (3ο)



Γεια σας
Ο ρόλος της αναπνοής στην υγεία (3ο)
Συνεχίζοντας το θέμα του ρόλου της αναπνοής στην υγεία μας, θα ήθελα σήμερα να σας μιλήσω για μία πρόσφατη σχετικά έρευνα, στην οποία διαπιστώθηκε πως άτομα με κατάθλιψη που έπαιρναν δίχως σοβαρό αποτέλεσμα συνδυασμό διαφόρων φαρμάκων, βελτιώθηκαν πολύ, με ηλεκτρικό ερεθισμό του πνευμονογαστρικού νεύρου.

Το νεύρο αυτό που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτάνει με διακλαδώσεις του σε όλα τα σπλάχνα περνώντας από τον λαιμό και το στήθος μας, είναι, όπως σας
εξήγησα σε προηγούμενη ανάρτηση το νεύρο της χαλάρωσης. Περιέχει νευρικές ίνες που ανεβάζουν πληροφορίες από τα σπλαχνικά μας όργανα στον εγκέφαλο, και νευρικές ίνες που μεταφέρουν από το εγκέφαλο το μήνυμα της χαλάρωσης στα όργανα αυτά. Όσο πιο καλά λειτουργεί το νεύρο αυτό, τόσο ευκολότερα χαλαρώνει κάποιος μετά από ένα στρες. Και η καλή του λειτουργία εξαρτάται από το πόσο συχνά ερεθίζεται αυτό.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν ένα χρόνο κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα άτομα με κατάθλιψη στα οποία μπήκε ένας ηλεκτρικός διεγέρτης του πνευμονογαστικού είχαν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής από τους άλλους που έπαιρναν μόνον την προηγούμενη θεραπεία τους. Ο ερεθισμός του πνευμονογαστρικού τους δηλαδή με μικρά ηλεκτρικά σήματα τους βοηθούσε να νιώθουν καλύτερα.
Ο ηλεκτρικός αυτός διεγέρτης, τοποθετείται κάτω από το δέρμα, στην περιοχή του λαιμού ή του στήθους (κάτι σαν μικρός βηματοδότης του πνευμονογαστρικού, δηλαδή).
Η χρήση αυτού του διεγέρτη έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων από το 2005 ήδη. Παρ΄όλα αυτά ερευνητικές μελέτες γίνονται ακόμη…

Και αναρωτιέμαι εγώ:
Αφού η αργή εκπνοή (ιδιαίτερα αν ερεθίζει τον λάρυγγα με ένα ήπιο χχχααα…) είναι γνωστό βιολογικά πως από μόνη της ερεθίζει το νεύρο αυτό της χαλάρωσης γιατί θα πρέπει να βάλει κάποιος βηματοδότη, και δεν τον μαθαίνουν να χρησιμοποιεί την εκπνοή του για τον ίδιο σκοπό;

Και πρέπει να επισημάνουμε και κάτι άλλο εδώ:
    1.  Το άτομο που ασκείται στην αργή εκπνοή συγκεντρώνει και την προσοχή του σε αυτήν, για να την πετύχει, πράγμα που λειτουργεί επίσης χαλαρωτικά για τον εγκέφαλό του (αυτοσυγκέντρωση).
  2.Η μέθοδος είναι τελείως ακίνδυνη  (γιατί είναι μία φυσική λειτουργία του οργανισμού) και όσο περισσότερο την χρησιμοποιεί κάποιος, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει, σε αντίθεση με τον ηλεκτρικό διεγέρτη, που χρειάζεται πολλές μετρήσεις μέχρι να βρεθεί ο σωστός αριθμός διεγέρσεων που θα έχει κάποιο αποτέλεσμα δίχως παρενέργειες…

Γιατί λοιπόν φτιάχνουμε και πουλάμε ηλεκτρικούς διεγέρτες;;; Και συνεχίζουμε τις έρευνες γι αυτούς;;;
Μήπως πρέπει επιτέλους να "ξυπνήσουμε";;;

Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου