Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Έρωτας και αρτηριακή πίεση...


Η αρτηριακή πίεση είναι ένας μόνον από τους βιολογικούς δείκτες που ανεβαίνουν με την έκκριση των ορμονών του στρες. Είναι πια διαπιστωμένο ερευνητικά, πως σε αύξηση της πίεσης, αν κάνει κάποιος μερικές αργές χαλαρωτικές αναπνοές εκείνη κατεβαίνει άμεσα κατά 2 βαθμούς. 
Και βέβαια τώρα γνωρίζουμε πως στο σταμάτημα της αντίδρασης του στρες οδηγεί όχι μόνον η αργοπόρηση των αναπνοών, αλλά και η αυτοσυγκέντρωση καθώς και τα θετικά συναισθήματα. Όλα αυτά, επομένως, οδηγούν προφανώς σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο οι ερευνητές, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να μελετούν το θέμα από

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τη διαχείριση του στρες!


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Είναι αρκετά πια τα χρόνια που μιλάω και γράφω για το στρες. Δίδαξα, μάλιστα παλαιότερα, επί έξι χρόνια την σωστή διαχείριση του στρες, στο μεταπτυχιακό για τον πόνο που διοργάνωνε η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Αρκετοί επιστήμονες υγείας με άκουσαν εκεί τότε, αλλά το πράγμα δεν είχε συνέχεια, δυστυχώς.

Δεν έχει αυτό το θέμα του ρόλου του στρες στην υγεία και τη ζωή προβληθεί όπως θα έπρεπε και οι ασχολούμενοι με την υγεία επιστήμονες, μη έχοντας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Τα λουλούδια ακούν!


Η φύση λειτουργεί σαν ένας ενιαίος τεράστιος οργανισμός. Όσο δύσκολο και αν είναι για τη φτωχή λογική μας να το κατανοήσει, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πάντα είναι συνδεδεμένα και με τις αλληλοεπιδράσεις τους διατηρούν την ζωή στον πλανήτη. 

Επιστήμονες διαπίστωσαν πρόσφατα, πως τα φυτά,  αντιλαμβάνονται τους θορύβους γύρω τους και συμπεριφέρονται ανάλογα.  Μπορεί τα λουλούδια να μην έχουν αυτιά σαν τα δικά μας, αλλά δεν τα χρειάζονται στη δική τους μορφή ζωής. Εισπράττουν τις δονήσεις των ήχων με κάποιον άλλο τρόπο

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τα αρνητικά μας συναισθήματα


Αυτό που παιδεύει περισσότερο τους ανθρώπους στη ζωή δεν είναι τόσο οι διάφορες δύσκολες συνθήκες, αλλά τα συναισθήματα που αυτές του δημιουργούν. Γιατί τα συναισθήματα είναι εκείνα που του καταστρέφουν ή του βελτιώνουν την υγεία και τη ζωή, όχι οι συνθήκες.
Τα αρνητικά από αυτά, δημιουργώντας την αντίδραση του στρες στον εγκέφαλο, αποδιοργανώνουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, αν διαρκούν περισσότερο από τις αντοχές του. Ενώ τα θετικά, ομαλοποιώντας τη λειτουργία της καρδιάς του, βοηθούν κάθε οργανισμό να έχει υγεία και καλή ζωή. Γιατί η καλή λειτουργία της καρδιάς, σταματάει την αντίδραση του στρες στον εγκέφαλο και εναρμονίζει όλες τις ενέργειες του σώματος, πράγμα που βοηθάει και την υγεία και τη ζωή.

Το τι νιώθουμε για αυτό που ζούμε, είναι αυτό που καθορίζει την υγεία και τη ποιότητα της ζωής μας.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Επιχειρηματικότητα και στρες


Στρες δεν είναι το άγχος, όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Στρες έχουν ονομαστεί χάριν συντομίας οι αιτίες που προκαλούν στον οργανισμό την αντίδραση του στρες.
Η αντίδραση αυτή είναι η αντίδραση του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης των ζωντανών οργανισμών, όπως πολλές φορές σας έχω πει. Στα θηλαστικά (συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου) παράγονται κατ΄αυτήν οι γνωστές στους περισσότερους ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόνη καθώς και άλλες φλεγμονώδεις ουσίες. Ο λόγος της παραγωγής αυτών των χημικών ουσιών από τον οργανισμό

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Το δημιουργικό στρες

Ζωή δίχως στόχους δεν έχει ενδιαφέρον. Τα άτομα που δεν έχουν στόχους στη ζωή τους, έχουν περισσότερο βλαπτικό στρες  από εκείνα που παιδεύονται για την εκπλήρωση των στόχων τους. Όσο και αν φαίνεται αυτό παράξενο, έχει εξήγηση:
Το δημιουργικό στρες είναι θετικό στρες. Δηλαδή η αντίδραση του στρες που παράγεται στον οργανισμό των ατόμων που δημιουργούν, δεν βλάπτει τον οργανισμό όπως η ίδια αντίδραση όταν οφείλεται σε διάφορους φόβους.  Στο θετικό στρες, τα αγγεία του αίματος δεν συσπώνται (στενεύουν), όπως συμβαίνει στην συνηθισμένη αντίδραση του στρες, αλλά

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σιωπή...

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...     



Να σιωπάς όσο πιο συχνά μπορείς

για να ακούς το σύμπαν που σου μιλάει...



Ελένη Τσουκαλή

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η πραγματική μας φύση!


Είμαστε υλικά όντα, και σύμφωνα με την επιστήμη, αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπάλες πολύ πυκνής ενέργειας. Είμαστε ενέργεια, απορροφούμε ενέργεια από το περιβάλλον και εκπέμπουμε σε αυτό και πάλι ενέργεια… Έτσι υλοποιείται η ζωή μας.
Τα πάντα εξαρτώνται από την ενέργειά μας.  Όσο πιο αρμονική (δική μου έκφραση για την κατανόηση της λέξης coherent=συνεκτική) είναι αυτή, τόσο καλύτερη η υγεία και η ζωή μας. Και αυτό που την επηρεάζει, είναι τα συναισθήματά μας, μέσα από την επίδραση που

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η έρευνα της επίδρασης της συνείδησης στην ύλη


Η λέξη psychotronics αναφέρεται σε εργαλεία (tron) που λειτουργούν με τον νου ( psycho= ψυχή) μέσω της σκέψης. Ο όρος δημιουργήθηκε στη Τσεχοσλοβακία το 1960. Από τότε και μετά, πολλοί ερευνητές  έχουν ασχοληθεί με την δημιουργία τέτοιων μηχανημάτων. Αντίθετα με τα συνηθισμένα μηχανήματα, αυτά εξαρτώνται απόλυτα από τον διαχειριστή τους και τη δική του πρόθεση και έχουν δείξει μέχρι τώρα, θετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους, ζώα, φυτά και σε διάφορες διαδικασίες.

Στις μέρες μας, έχει δημιουργηθεί η Αμερικανική ένωση psychotronics, (US Psychotronics Association USPA-) για την έρευνα και την εφαρμογή της

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Το ξέρετε ότι... (127)


...στις πολλές παρενέργειες που τα φάρμακα τα οποία δίνονται για μείωση της οξύτητας του στομάχου και ανήκουν στην ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται «αναστολείς αντλίας πρωτονίων» (nexium, losec, laprazol κλπ)  προστέθηκε μία ακόμη πολύ σημαντική; Αυτή είναι η αυξημένη εμφάνιση καταγμάτων του ισχίου σε όσους παίρνουν για μεγάλο διάστημα τα φάρμακα αυτά.


*Μη ξεχνάτε πως τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες και πρέπει να παίρνονται με προσοχή και μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο.