Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πριν λίγο καιρό σας είχα δώσει μια πολύ νόστιμη συνταγή για πράσα με γλυκοπατάτες και δαμάσκηνα. Σήμερα όμως που δοκίμασα να κάνω την συνταγή δεν είχα κάποια από τα υλικά και την έκανα πιο απλή. Έγινε ωστόσο και πάλι πεντανόστιμη και αποφάσισα να σας την δώσω και αυτή. Θυμίζει στιφάδο το φαγητό αυτό. Δοκιμάστε το.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Πράσα με δαμάσκηνα (3 μερίδες)
6 πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 κ.σ. λάδι
10 -12 δαμάσκηνα ξερά
1 κ.σ. αλεύρι
1 -2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι του κρασιού (όχι γεμάτο) κρασί κόκκινο
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα (μίγμα μπαχαρικών)
1 κλωναράκι θυμάρι ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
Πριν λίγο καιρό σας είχα δώσει μια πολύ νόστιμη συνταγή για πράσα με γλυκοπατάτες και δαμάσκηνα. Σήμερα όμως που δοκίμασα να κάνω την συνταγή δεν είχα κάποια από τα υλικά και την έκανα πιο απλή. Έγινε ωστόσο και πάλι πεντανόστιμη και αποφάσισα να σας την δώσω και αυτή. Θυμίζει στιφάδο το φαγητό αυτό. Δοκιμάστε το.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Πράσα με δαμάσκηνα (3 μερίδες)
6 πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 κ.σ. λάδι
10 -12 δαμάσκηνα ξερά
1 κ.σ. αλεύρι
1 -2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι του κρασιού (όχι γεμάτο) κρασί κόκκινο
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα (μίγμα μπαχαρικών)
1 κλωναράκι θυμάρι ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
Στο λάδι, μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, και τα πράσα. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μπαχαρικό, τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο ακόμη, προσθέτουμε το αλεύρι και μετά από λίγο σβύνουμε με το κρασί. Όταν αυτό εξατμησθεί ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα (που έχουμε κόψει στη μέση και αφήσει για λίγη ώρα μέσα σε ένα μπολ με ένα ποτήρι νερό να μαλακώσουν), μαζί με το νερό τους, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μέχρι να γίνουν τα πράσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου