Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Υγιεινές συνταγές/Λαχανικά (17)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Άλλη μία υγιεινή συνταγή με λαχανικά θα σας δώσω σήμερα. Την δοκίμασα πριν λίγο καιρό, με τις τελευταίες πιπεριές που είχα μαζέψει από τον κήπο μου και φυλάξει στην κατάψυξη κομμένες σε κομμάτια, και την βρήκα πολύ νόστιμη. Είναι και πολύ εύκολη συγχρόνως. 

Χορτοφαγικό σπετζοφάι

Μανιτάρια πόρτο μπέλο 
Πιπεριές πράσινες
Σκόρδο
Ντομάτα (πολτοποιημένη ή κονκασέ)
Λάδι (2 κ.σ. ανά μερίδα)
Πάπρικα καπνιστή
Κρασί

Τις αναλογίες των υλικών μπορείτε να τις διαλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας. 

Τρόπος παρασκευής:
Σε βαθύ τηγάνι, ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και την πάπρικα. Όταν το μίγμα κάψει, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο, προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο και όταν μυρίσει και αυτό, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες και αυτές σε κομμάτια όχι πολύ μικρά και τα γυρίζουμε για λίγο ακόμη όλα μαζί στο λάδι. Τα σβήνουμε με λίγο κρασί και όταν αυτό εξατμισθεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη και βράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά, να πήξει το φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη.

* Βάλτε αρκετή πάπρικα καπνιστή. Μην τη φοβηθείτε. Του δίνει πολλή νοστιμιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου