Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία νέα συνταγή με δύο διαφορετικές όψεις θα σας δώσω σήμερα. Την έκανα χθες και μου άρεσε πολύ. Δοκιμάστε την είναι απλή και πολύ νόστιμη και στις δύο εκδοχές της.
Φαγίτας με μανιτάρια
Μανιτάρια πλευρώτους
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες Φλωρίνης
Λάδι
Σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι
Τορτίγιες καλαμποκιού
Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις δύο μεριές (με προσοχή να μην ξεραθούν πολύ και δεν τυλίγονται μετά).
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε σκίσει με τα χέρια μας σε χοντρές ίνες, τις πιπεριές κομμένες σε παρόμοιες με τα μανιτάρια λεπτές λουρίδες, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα καπνιστή και μίγμα μπαχαρικών για κεμπάπ ή μπάρμπεκιου και τα αφήνουμε στη φωτιά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια τα σβήνουμε με την σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (γιατί η σόγια είναι αλμυρή) και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Οι αναλογίες είναι ανάλογα με τα γούστα σας.
Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε μίγμα από αβοκάντο (λιωμένο με ένα πιρούνι), λεμόνι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Αφού ζεστάνουμε τις τορτίγιες, τους προσθέτουμε στο κέντρο μία γεμάτη κουταλιά από το μίγμα των μανιταριών και μία κουταλιά από το μίγμα του αβοκάντο από πάνω, και τις τυλίγουμε.
Καλή σας όρεξη
ΥΓ. Αν φτιάξετε περισσότερο μίγμα μανιταριών μπορείτε την επομένη να το ζεστάνετε και να του προσθέσετε βρασμένες πένες. Θα έχετε μία πολύ όμορφη συνταγή ζυμαρικών που θα καταναλώσετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Το μίγμα του αβοκάντο (αν σας περίσσεψε) συνοδεύει πολύ όμορφα στο πλάι και την μακαρονάδα αυτή και τη δροσίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου