Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η τέταρτη φάση του νερού !

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα τελευταία επιστημονικά νέα για την τέταρτη φάση του νερού, είναι άκρως ενδιαφέροντα. 
Ο Dr Gerald Pollack καθηγητής της βιο-τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο της Washington έχει ανακαλύψει, πως το νερό, εκτός από τις τρεις γνωστές του φάσεις [υγρό, στερεό (πάγος)  και αέριο (υδρατμός)] βρίσκεται στη φύση και σε μία τέταρτη μορφή, που θυμίζει ζελέ.

Εικ.1
Αυτό συμβαίνει, κατά τον καθηγητή, όταν το νερό έρχεται σε επαφή με κάποια υδρόφιλη επιφάνεια. Στη περίπτωση αυτή δημιουργείται σε επαφή με την υδρόφιλη επιφάνεια ένα λεπτό στρώμα διαφορετικής υφής νερού, το οποίο είναι φορτισμένο αρνητικά και το οποίο απωθεί το υπόλοιπο νερό (φορτισμένο θετικά) μακριά από την υδρόφιλη επιφάνεια. Δημιουργείται, δηλαδή, ένα είδος μπαταρίας. (εικ.1)
Αυτό το στρώμα νερού διαφορετικής υφής από τις μέχρι τώρα γνωστές, δημιουργείται με την βοήθεια της ενέργειας του φωτός, δηλαδή, με την απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Όσο πιο πολλή η ακτινοβολία, τόσο φαρδύτερη
η επιφάνεια της τέταρτης φάσης του νερού.

Παρ΄ότι αυτό είχε ήδη προταθεί, εδώ και εκατό χρόνια, από έναν άλλο επιστήμονα τον Sir William Hardy και αργότερα αρκετοί επιστήμονες διατύπωσαν την άποψη πως υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης κάποιας άλλης φάσης του νερού, είναι αρκετοί αυτοί που θεώρησαν αρχικά πως οι ανακαλύψεις του Dr Pollack δεν είχαν κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον.
Το έχω, μάλιστα, σημειώσει και εγώ αυτό στο τελευταίο  μου βιβλίο.

Ωστόσο, τα πράγματα γρήγορα άλλαξαν και η θεωρεία αυτή γίνεται αποδεκτή πια. Εξηγεί μάλιστα αυτή πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κάποια πράγματα στην ανθρώπινη βιολογία αλλά και στα φυτά. Όπως, η κίνηση του νερού από τις ρίζες στα κλωνάρια και τα φύλλα πανύψηλων δέντρων, ή η κυκλοφορία του αίματος στα πολύ στενά περιφερικά τριχοειδή αγγεία, εκεί όπου με δυσκολία περνάει ένα μόνον ερυθρό αιμοσφαίριο.

Γιατί, όπως διαπίστωσε ο Dr Pollack, όταν ένας σωλήνας υδροφιλικός βυθίζεται μέσα σε νερό, (λόγω της τέταρτης φάσης του νερού και του αρνητικού της φορτίου) δημιουργείται μέσα στον σωλήνα συνεχής ροή μορίων νερού (εικ.2).
Εικ.2

Ξέραμε μέχρι τώρα, πως κάθε μόριο στο σώμα μας είναι τυλιγμένο σαν κρεμμύδι σε πολλαπλά στρώματα νερού, με διαφορετικές ιδιότητες το καθένα.  Δεν είχε, όμως, εξηγηθεί το πώς αυτά τα διαφορετικά στρώματα νερού μπορούν και στέκονται γύρω από τα μόρια και ποιος είναι ο ρόλος τους. 
Με την ανακάλυψη του Dr Pollack, η εξήγηση είναι φανερή, και κάνει τα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει, πως κάθε μόριό μας καλύπτεται από μια μπαταρία που φορτίζεται από το φως, και βοηθάει στην καλή του λειτουργία!!!

Μαγικός ο κόσμος του κορμιού μας!!! Και όσο προχωράει η επιστήμη, γίνεται ακόμη πιο μαγικός…

Με αγάπη

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική προσέγγιση στο βιβλίο του Πόλλακ.
    Σε ωθεί να το βρεις και να το διαβάσεις εάν έχεις βέβαια την υποδομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή