Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τι μας οδηγεί στην πλήξη ;

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η αναγνώριση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας (συναισθηματική νοημοσύνη) αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, (ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα) στην σωστή αντιμετώπιση του στρες στη ζωή.

Το να μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος το τι αισθάνεται σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και στη συνέχεια να αποστασιοποιηθεί λίγο από αυτό και να πράξει ότι καλύτερο μπορεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους που
υπάρχουν γύρω του, είναι κάτι που χρειάζεται εξάσκηση πολλή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αρνητικά συναισθήματα που έχουν όλα τους σαν βάση τον φόβο.

Η αυτόματη αντίδραση του φόβου, που έχει φτιάξει ο οργανισμός των ζώων για προστασία από τις απειλές της ζωής, θα οδηγήσει σε ασθένειες ή βίαιες συμπεριφορές εάν αφεθούμε σε αυτήν να μας οδηγεί στη ζωή μας, γιατί οι απειλές που στην εποχή μας υπάρχουν γύρω μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με αυτήν. Δεν είναι άγρια θηρία, που θα παλέψουμε μαζί τους για να καταναλώσουμε τις ορμόνες του στρες.

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή του φόβου, με την παραγωγή των ορμονών αδρεναλίνης και κορτιζόνης, γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια. Αν αυτή την ενέργεια την χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά, οι φόβοι μας θα μετατραπούν σε ενθουσιασμό, και θα παράξουμε έργο. 
Και όσο σε αυτή τη δημιουργία θα υπάρχει κάποιος φόβος για να υπερνικηθεί, τόσο η ενέργειά μας θα διατηρείται, η δημιουργικότητά μας θα απογειώνεται και οι ικανότητές μας θα εξελίσσονται.
Όταν θα έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε αυτή η δημιουργία να μην μας φοβίζει πια καθόλου, η ενέργειά μας θα πέφτει σιγά-σιγά και στο τέλος θα οδηγηθούμε στην πλήξη…

Πλήξη, δηλαδή, σημαίνει, έλλειψη δυσκολίας προς επίλυση (συναισθήματος του φόβου προς υπερνίκηση) και επομένως έλλειψη παραγωγής ενέργειας!

Δεν είμαστε φτιαγμένοι, δηλαδή, για τα εύκολα εμείς οι άνθρωποι! Μέσα από τις δυσκολίες και τους φόβους μας εξελισσόμαστε συνεχώς! 
Αυτοί που το αντιλαμβάνονται αυτό είναι οι κερδισμένοι της ζωής. Αυτοί μετατρέπουν την ενέργεια του στρες της ζωής σε δημιουργία και εξελίσσουν συνεχώς τις ικανότητές τους, παραμένοντας υγιείς.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου