Σελίδες

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σπανάκι με μανιτάρια πόρτο μπέλο (23)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία καινούργια συνταγή έφτιαξα σήμερα με το χορταρικό της εποχής. Το σπανάκι.
Την βρήκα νοστιμότατη, γι αυτό και την φωτογράφησα και σας την περιγράφω. Θα αρέσει πολύ σε όσους αγαπούν τα ξινά και αυγοκομμένα φαγητά. Αν πάλι δεν σας αρέσουν τα ξινά, μπορείτε να παραλείψετε τελείως τα λεμόνια και την λουίζα.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σπανάκι με μανιτάρια πόρτο μπέλο

Υλικά:
3/4  κιλού σπανάκι
3 μανιτάρια πόρτο μπέλο
(6 εάν είναι μικρά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/3 κ.γ. σπόροι μάραθου
Λίγος μάραθος ψιλοκομμένος

3-4 φύλλα λουίζας
2 λεμόνια ( 1 χυμός, και 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε τέταρτα)
6-8 ντοματίνια κομμένα
1 κ.σ κορν φλάουρ (φουσκωτή)
6 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. κουρκουμάς
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το σπανάκι, πλυμένο καλά και χοντροκομμένο. Το συνθλίβουμε λίγο με τα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο, να αχνιστεί χωρίς νερό, για πέντε λεπτά.
Σε άλλο σκεύος, βάζουμε το λάδι, και σοτάρουμε μέσα σε αυτό, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, τους σπόρους μάραθου, τον κουρκουμά και τα μανιτάρια χοντροκομμένα, όσο αχνίζεται το σπανάκι. Σβήνουμε, με τον χυμό του ενός λεμονιού.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι (μαζί με τον ζωμό που έχει βγάλει) στο μείγμα των μανιταριών, ρίχνουμε επίσης το δεύτερο λεμόνι, (κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα σε τέταρτα)*, τα ντοματίνια κομμένα και αυτά σε κομμάτια, τον μάραθο ψιλοκομμένο και τα φύλλα της λουίζας ψιλοκομμένα εάν είναι φρέσκα ή τριμμένα εάν είναι αποξηραμένα. 
Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας κοφτή, αλάτι, και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 επιπλέον λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη
* εάν το λεμόνι είναι αράντιστο και ακέρωτο, το κόβουμε με τη φλούδα του. Αλλιώς το καθαρίζουμε από την φλούδα πρώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου