Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Υγιεινές συνταγές/ Λαχανικά (18)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία ακόμη πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή έφτιαξα και απόλαυσα πριν λίγες ημέρες, και σκέφτηκα να την δώσω και σε σας. 
Τα μανιτάρια πόρτο μπέλο, αποτελούν ένα πολύ καλό και πολύ πιο υγιεινό υποκατάστατο του κρέατος. Στην συνταγή αυτή, θυμίζουν μαγειρεμένο σηκώτι και όχι κρέας, με πολύ όμως πιο ελαφριά γεύση και μυρωδιά. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε οι ίδιοι εάν έχω δίκιο ή όχι. Σας είχα δώσει μία παρόμοια χρήση τους και στο χορτοφαγικό γιαουρτουλού πριν από λίγο καιρό (κλικ εδώ για να δείτε τη συνταγή). Η διαφορά στον σημερινό τους τρόπο μαγειρέματος, είναι το καραμέλωμα των κρεμμυδιών και το σβύσιμο με το βαλσαμικό ξύδι. Δοκιμάστε την συνταγή και πέστε μου τη γνώμη σας.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

 Μανιτάρια Πόρτο μπέλο με καραμελωμένα κρεμμύδια 

Μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε λουρίδες πάχους 1 εκ.
(υπολογίστε 1-2 μανιτάρια ανά μερίδα)
Κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομένα σε ροδέλες (όσα και τα μανιτάρια)
Λάδι (1 κ.σ. ανά μανιτάρι)
Βαλσαμικό ξύδι (1 κ.γ ανά μανιτάρι)
Πάπρικα καπνιστή (1 κ.σ. κοφτή ανά μανιτάρι)

Σε τηγάνι ή γουόκ (κατά προτίμηση) τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια με μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα καστανή ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζετε από το σκεύος και προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Όταν ψηθούν     προσθέτετε ξανά τα κρεμμύδια, τα γυρίζετε για λίγο όλα μαζί, και σβύνετε το φαγητό με το βαλσαμικό ξύδι.
Σερβίρετε τα μανιτάρια αυτά με μακαρόνια ολικής άλεσης που τα έχετε κάψει με λίγο λάδι στο οποίο έχετε καβουρδίσει για λίγο μερικές σκελίδες σκόρδο και στη συνέχεια τις έχετε πετάξει, πασπαλισμένα με τυρί.
Γαρνίρετε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου