Γεια σας φίλοι μου
μια υγιεινή, απλή και εύκολη, όπως πάντα, συνταγή θα σας δώσω και σήμερα. Ένα κύριο πιάτο με πρωταγωνιστή τον μπακαλιάρο, ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, λόγω των ω3 λιπαρών οξέων του.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Μπακαλιάρος με πράσα αβγολέμονο (6 μερίδες)
Μπακαλιάρος με πράσα αβγολέμονο (6 μερίδες)
3 κοτσάνια σέλερι λεπτοκομμένο
3 εκ. τζίτζερ (πιπερόριζα) κομμένο σε λεπτές λουρίδες
10 κ.σ. λάδι
1-2 κ.σ. αλεύρι
Στο λάδι μαραίνουμε λίγο τα πράσα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το σέλερι και λίγο νερό (να τα μισοσκεπάσει) και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος του μαγειρέματος βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου (καλά ξαλμυρισμένου) και αποτελειώνουμε το φαγητό, σκεπασμένο.
Αβγοκόβουμε με 2 αβγά και τον χυμό 1 λεμονιού και σερβίρουμε. Όσοι δεν θέλουν το φαγητό αβγοκομένο, μπορούν να πήξουν το ζουμί του με 2 κ.σ. κορν φλάουρ και τον χυμό του λεμονιού.Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου