Γειά σας
Σκέφτηκα να σας δώσω σήμερα εκείνη τη συνταγή του σολομού που σας έλεγα τις προάλλες ότι ταιριάζει με τη συνταγή της κινόας με λεμόνι (προηγούμενη συνταγή) για να τα δοκιμάσετε μαζί. Αποτελούν ένα πολύ ωραίο, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σολομός σε σελινόριζες με σάλτσα άνηθου
Σολομός σε σελινόριζες με σάλτσα άνηθου
4 μερίδες σολομού (προτιμείστε βιολογικό)
4 φέτες σελινόριζας (πάχος ενός δακτύλου) κομμένες στη μέση (μισοφέγγαρα)
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
1 πράσο "
½ φινόκιο ή 1, ανάλογα με το μέγεθος, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι κομμένο λεπτές φέτες ( με τη φλούδα, καλά πλυμένο)
½ φλ.. κρασί άσπρο
1 φλ. νερό
4 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον σολομό να βράσουν λίγο (5-10 λεπτά).
Παραμερίζουμε τα λαχανικά από τις σελινόριζες, βάζουμε επάνω σε κάθε σελινόριζα από ένα κομμάτι σολομό, σκεπάζουμε το ψάρι με λίγα από τα χορταρικά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη σε σκεπασμένη κατσαρόλα, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του ψαριού. ( Φροντίστε οι φέτες της σελινόριζας να είναι σε ανάλογο μέγεθος με τα κομμάτια του ψαριού σας).
Πήζουμε τον ζωμό (περίπου 1,5 φλ.) με κορν φλάουρ ( 1,5 κ.σ.) και προσθέτουμε 2 κ.γ. μουστάρδα και ¼ φλ. άνηθο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή το φαγητό, το αφήνουμε μερικά λεπτά σκεπασμένο να μαραθεί με τη θερμοκρασία ο άνηθος και σερβίρουμε.
Enjoy….
Σημ. Ο σολομός ξέρετε είναι από τα ψάρια που περιέχουν πολλά ω3 λιπαρά οξέα, που ωφελούν μεταξύ των άλλων πολύ την υγεία της καρδιάς μας, όπως επίσης και οι σαρδέλες, η ρέγγα και το σκουμπρί που βλέπετε και στη φωτογραφία.
γινετε να χρησιμοποιησω αλλο ψαρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήσυχενομαι τον σολωμο!
ας πουμε εναν τονο ,μια παλαμιδα κατι λιπαρο?
γιατί όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και ο σολομός έτσι μαγειρεμένος δεν έχει τίποτα από την λιπαρή χαρακτηριστική του γεύση.Θα πρότεινα να τον δοκιμάσεις.