Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το κουνουπίδι έχει πολλές
θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό,
σε κάποιες μάλιστα υπερέχει του μπρόκολου, του οποίου η γεύση δεν αρέσει σε
πολλούς, ιδιαίτερα σε παιδιά.
Είναι τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν
στην μείωση των βλαβών που η αντίδραση του στρες δημιουργεί στον οργανισμό
(ελεύθερες ρίζες οξυγόνου). Ενώ,
συγχρόνως, περιέχει χημικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης , όταν
το κουνουπίδι τρώγεται βρασμένο, λόγω της καλής δέσμευσης των χολικών αλάτων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι κατανάλωση μίας μερίδας την
εβδομάδα από αυτό το