Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σελίδες γέλιου (27)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ  ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ  ΕΝΑ  ΑΝΕΚΔΟΤΟ ...


Μια γοητευτική ξανθιά οδηγεί μία γρήγορη κόκκινη φεράρι και σταματάει σε φανάρι. Ένας μετανάστης της καθαρίζει το παρμπριζ και η ξανθιά του δίνει ένα ευρώ.

Το φανάρι γίνεται πράσινο, και η ξανθιά βάζει μπρος σπινάροντας την φεράρι της. 

Στο επόμενο φανάρι βλέπει τον ίδιο μετανάστη να θέλει να της καθαρίσει το  τζάμι.. 

Του ξαναδίνει ένα ευρώ και μόλις ανάβει το πράσινο βάζει και πάλι μπρος με ταχύτητα.

Στο επόμενο φανάρι βρίσκει πάλι τον ίδιο μετανάστη. Κατεβάζει το τζάμι και του λέει:

- Να σου δώσω πέντε ευρώ να μου πεις πώς τα καταφέρνεις και τρέχεις τόσο γρήγορα?

Και ο μετανάστης απαντάει:

- Δεν μου δίνεις κυρία δέκα ευρώ να σου πω πώς θα βγεις από την πλατεία?… 

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /διατροφή (10)


Λάδι ελιάς, το καλύτερο για το τηγάνισμα

Γεια σας
Είναι στους περισσότερους  και τις περισσότερες γνωστό πως το λάδι της ελιάς είναι πολύ καλό για τα αγγεία μας και την υγεία μας γενικότερα, ιδιαίτερα όταν τρώγεται ωμό.
Πρόσφατη μελέτη που έγινε από ερευνητές στην Ισπανία, κατέληξε όμως πως και για το τηγάνισμα το ελαιόλαδο παραμένει το υγιεινότερο από τα λάδια, γιατί παράγει ακόμη και όταν θερμανθεί πολλές φορές, λιγότερες βλαπτικές ουσίες απ ότι το ηλιέλαιο και το λάδι του λιναρόσπορου που μελετήθηκαν.
Οι αλδεΰδες είναι χημικές ουσίες που θεωρούνται πως σχετίζονται με νευροεκφυλιστκά νοσήματα (Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον’ς) καθώς και καρκίνους, γιατί ενώνονται με πρωτεΐνες, ένζυμα και ορμόνες στον οργανισμό και εμποδίζουν την σωστή τους δράση. Είναι δε γνωστό πως τέτοιες ουσίες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα τα λάδια όταν θερμανθούν.
Οι ερευνητές που προανέφερα όμως  αποφάσισαν να μελετήσουν αν αυτές οι αλδεΰδες που παράγονται από τα λάδια όταν αυτά θερμανθούν, παραμένουν και μέσα στα λάδια αυτά, εκτός από την εκπομπή τους στην ατμόσφαιρα.
Ζέσταναν λοιπόν επανειλημμένα στους 190 βαθμούς  επί 40 ώρες ( 8 ώρες την ημέρα) ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και λάδι λιναρόσπορου.
Το αποτέλεσμα ήταν πως αλδεΰδες παραμένουν και μέσα στα λάδια όταν αυτά ζεσταίνονται επανειλημμένα,(άρα μπαίνουν αυτές και μέσα στις τροφές που τηγανίζονται στα λάδια αυτά) αλλά το λάδι της ελιάς είχε την λιγότερη παραγωγή αλδεϋδών.
Οι ίδιοι επιστήμονες πριν λίγο καιρό είχαν ελέγξει και πάλι τα λάδια για την περιεκτικότητά τους σε αρωματικούς υδρογονάνθρακες (επίσης βλαπτικές ουσίες) και είδαν και πάλι πως το λάδι της ελιάς έχει τους λιγότερους.
Όπως βλέπετε φίλες και φίλοι μου, τα τηγανητά φαγητά δεν μας δίνουν μόνον θερμίδες, αλλά μας γεμίζουν και βλαπτικές ουσίες, ιδιαίτερα όταν τα τρώμε σε ταβέρνες και εστιατόρια όπου προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλα λάδια και όχι λάδι ελιάς.
Και μην ακούτε τις συμβουλές των σεφ πως το ηλιέλαιο κάνει πιο τραγανά τα τηγανητά κ.λ.π. Εσείς χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο αν θέλετε την υγεία σας και μην χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα το ίδιο λάδι περισσότερο από 2-3 φορές.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Άσκηση (32)

           
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία πολύ απλή άσκηση για να γυμναστείτε και να χάσετε βάρος σας βρήκα στο διαδίκτυο για σήμερα. Είναι απλή εναλλαγή τρεξίματος και ανάπαυσης. Καμία δυσκολία εκτός από την ...τεμπελιά που κρύβεται μέσα σε όλους και όλες μας. Θα το προσπαθήσετε;
Μπορεί η άσκηση να μην εξαλείφει τις αιτίες που σας προκαλούν στρες, καταναλώνει όμως τις ορμόνες του στρες και δεν τις αφήνει να κάψουν τα κύτταρά σας.
Μόνον προσπαθείστε όσο ασκείστε να μην ασχολείστε ξανά και ξανά με τα προβλήματά σας. Αντίθετα αφοσιωθείτε σε αυτό που κάνετε, στον τρόπο που αναπνέετε και στους παλμούς της καρδιάς σας που θα επιταχύνονται όσο περισσότερο ασκείστε, ώστε να κερδίσετε ότι περισσότερο μπορεί η άσκηση αυτή να σας προσφέρει.  
Με αγάπη από μένα για σας.

                    

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (4)

Σ Π Α Α Α ...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σήμερα θα σας δώσω μία μικρή συμβουλή με την οποία θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις που σας παρουσιάζονται στην καθημερινότητά σας, εύκολα και άμεσα.
Η συμβουλή είναι πολύ απλή και κρύβεται μέσα στον πολύ γνωστή λεξούλα «ΣΠΑΑΑ….».
Όλοι και όλες ξέρετε πως τα «σπα» είναι κέντρα χαλάρωσης. Τα αρχικά όμως της λέξης  κάθε φορά που θα την φέρνετε στο νου σας μπορούν να σας θυμίζουν την χαλάρωση αλλά και μία ιδιαίτερη συμπεριφορά που θα σας την προσφέρει :

Σταμάτα….
Παρατήρησε τον εαυτό σου ( πώς τρέμουν τα χέρια σου, πώς χτυπάει η καρδιά σου, πώς αναπνέεις γρήγορα… κ.λ.π.) και…
Αποστασιοποιήσου από την
Αυτόματη  
Αντίδραση του στρες

Κάθε φορά λοιπόν που κάποια κατάσταση σας δημιουργεί στρες, η ανάμνηση αυτής της μικρής λεξούλας  μπορεί να επαναφέρει τον οργανισμό σας σε ισορροπία αν Σταματήσετε για ένα δευτερόλεπτο, Παρατηρήσετε τον εαυτό σας και την αντίδραση του στρες που εκείνη τη στιγμή έχει το σώμα σας (γρήγορη αναπνοή, ταχυκαρδία, ιδρώτα, κ.λ.π.) και Αποστασιοποιηθείτε από αυτήν. Την παρατηρείτε δηλαδή σαν να πρόκειται για άλλο πρόσωπο και στη συνέχεια πείτε: όχι, δεν επιθυμώ να συνεχίσω έτσι…

Θυμηθείτε το φίλες και φίλοι μου.
Από εδώ και μπρος κάθε φορά που κάτι σας δημιουργεί στρες, εσείς φέρτε στον νου σας την θαυματουργή λεξούλα «ΣΠΑΑΑ…» και χαλαρώστε.
Μη ξεχνάτε άλλωστε την άλλη συμβουλή που σας είχα δώσει παλαιότερα που υπάρχει μέσα στο εκπληκτικό μικρό βιβλίο «Οι 4 συμφωνίες» : «Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά».
Σοφή συμβουλή. Ο καθένας μας συμπεριφέρεται ανάλογα με τα δικά του βιώματα και ανάγκες. Δεν πρέπει να παίρνουμε προσωπικά ότι μας λένε ή κάνουν που μας δυσαρεστεί. Δεν αξίζει πραγματικά να χαλάμε την υγεία μας γι αυτό, βιώνοντας στρες.
Το σχετικό άρθρο μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Με αγάπη   

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ διατροφή (9)


Συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας σοκολάτας μειώνει τη μάζα σώματος!..
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για την σοκολάτα θα μιλήσουμε σήμερα και πάλι..
Αυτή η μεγάλη αγάπη μικρών και μεγάλων, φαίνεται πως θα παιδέψει για αρκετό καιρό ακόμη τους ερευνητές που ασχολούνται με τον ρόλο της στην υγεία μας.
Μία πρόσφατη μελέτη που περιελάμβανε 1017 άτομα που κατανάλωναν σοκολάτα σε διάφορες ποσότητες και σε διάφορες συχνότητες ανά εβδομάδα, έδειξε, όσο και αν φαίνεται περίεργο, πως η πιο συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με μικρότερη μάζα σώματος!...
Η ποσότητα όμως κατανάλωσής της δεν έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα, όταν συσχετίστηκε με την μάζα σώματος όπως ήταν φυσικό, αφού μεγαλύτερη ποσότητα σημαίνει και περισσότερες θερμίδες.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η συσχέτιση αυτή της συχνότητας της κατανάλωσης σοκολάτας με χαμηλότερη μάζα σώματος, δείχνει πως όσον αφορά τους παράγοντες του μεταβολικού συνδρόμου (παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία) εκτός από την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνει κάποιος, σημασία έχει και το είδος τους, πράγμα που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν.  
Σε παλαιότερη κουβέντα μας για την σοκολάτα, σας είχα πει πως ένα κομματάκι (περίπου 2 εκ. Χ 2 εκ.) μαύρης σοκολάτας ( >70% περιεκτικότητας σε κακάο) αν καταναλώνεται καθημερινά όχι μόνον δεν βλάπτει αλλά αντίθετα ωφελεί την υγεία σας, ακόμη και αν έχετε ψηλή χοληστερίνη. Η συμβουλή μου αυτή ισχύει πάντα.
Και πρέπει να σας πω εδώ, πως η τιμή της δικής μου χοληστερίνης η οποία είχε πάρει την … ανηφόρα λόγω ηλικίας, έπεσε σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα με την διατροφή που συνεχώς σας προτείνω από αυτόν εδώ τον ιστότοπο  και σας έχω αναλυτικά εξηγήσει και στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ.
Σας βεβαιώνω δε, πως το καθημερινό απογευματινό μου καφεδάκι το συνοδεύει πάντα ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την οποία υπεραγαπώ.
Όσο για τα τρανς-λιπαρά, αυτούς τους εχθρούς της υγείας μας, που παραμονεύουν σε κάθε έτοιμο και πακεταρισμένο φαγητό ή σνακ, καθώς και στα φαγητά των εστιατορίων, (έχουμε μιλήσει γι αυτά παλαιότερα και μπορείτε να ξαναδείτε το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ), πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτά συσχετίζονται με αυξημένη ευερεθιστότητα και διέγερση.
Προσέξτε λοιπόν φίλες και φίλοι μου τη διατροφή σας και μιλήστε όσο πιο  ήρεμα μπορείτε αλλά συχνά με τα παιδιά σας, για την σπουδαιότητα του θέματος της διατροφής στην ζωή μας. 
 Με αγάπη

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Το ξέρετε ότι... (29)


Έρευνα σε ποντίκια έδειξε πως οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού βελτιώνουν τις διαταραχές της γνωστικής λειτουργίας που δημιουργεί στα ζώα το ψυχολογικό στρες;

Πηγή: Behav Brain Res. 2009; 202(1):71-6 (ISSN: 1872-7549)

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.