Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σελίδες γέλιου (18)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ  με ένα ανέκδοτο
Ένας παππούς 85 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκάπ.

- Πώς αισθάνεστε;
- Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί...
Ο γιατρός τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός.
- Να σας πω μια ιστορία...Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε αφηρημένος από το σπίτι του μια μέρα, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.
Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα.
Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει και τσαφ, να σου η αρκούδα .... πέφτει κάτω νεκρή...Τέζα.
- Αποκλείεται, φωνάζει ο παππούς, κάποιος άλλος θα την πυροβόλησε.
- Α γεια σου !!!

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (24)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα πιο κάτω ιατρικά νέα που αφορούν κυρίως γυναίκες, με έκαναν να συνειδητοποιήσω το λάθος που έκανα να απευθύνομαι σε όλους και όλες μέχρι τώρα σε γένος αρσενικό. Η αλήθεια είναι πως ο λόγος ήταν οικονομία χρόνου στο γράψιμο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ πως ήταν λάθος και να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις φίλες αυτής της ιστοσελίδας.
Και τώρα στα ιατρικά μας νέα. Το ρητό «ουδέν καλόν αμιγές κακού» για άλλη μια φορά επαληθεύεται.  Έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες του κέντρου Fred Hutchinson Cancer έδειξε πως οι γυναίκες που υποφέρουν από τις γνωστές και πολύ ενοχλητικές εξάψεις κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους τα επόμενα χρόνια.
Η διαφορά είναι πολύ σημαντική. Οι γυναίκες που υποφέρουν από τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης έχουν 50% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους, ενώ όσο πιο έντονες είναι οι εξάψεις τόσο μεγαλώνει αυτό το ποσοστό. Οι γυναίκες με τις έντονες εξάψεις, που τις ξυπνούν την νύχτα, έχουν το μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του στήθους, όπως λέει ο πρώτος από τους συγγραφείς της εργασίας με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.
Η έρευνα αυτή που περιέλαβε 1437 γυναίκες έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής και αν τα αποτελέσματά της επαληθευθούν και από άλλες έρευνες, θα οδηγήσουν τους επιστήμονες πιο κοντά στην κατανόηση των αιτίων που οδηγούν στον καρκίνο του στήθους.   
Μη παραπονιέστε λοιπόν φίλες μου, όσες υποφέρετε από τις ενοχλητικές εξάψεις της εμμηνόπαυσης. Η ιδέα πως αυτές σας προστατεύουν από τον καρκίνο του στήθους θα πρέπει από δω και πέρα να σας κάνει να τις αντέχετε καλύτερα.
Οι κανόνες υγείας και ευεξίας που σας έδωσα στο βιβλίο μου, αν τους εφαρμόσετε θα σας βοηθήσουν πολύ ώστε τα συμπτώματά σας να γίνουν πιο ελαφρά, για να αποφύγετε έτσι τις ορμονοθεραπείες στις οποίες πολλές καταφεύγετε. Γιατί δυστυχώς έρευνες έχουν δείξει πως αυτές μπορεί να αποβούν βλαπτικές για την υγείας σας (καρκινογόνες), πράγμα που έμμεσα υποδηλώνεται και απο την πρόσφατη αυτή έρευνα για την οποία σας μίλησα πιο πάνω. 
Με αγάπη

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (13)

Γεια σας φίλοι μου
Άνθισαν και οι λευκές ίριδες κοντά στο ροζ οστεόσπερμο που βρίσκεται πάνω από την λιμνούλα μου. Ενώ λίγο πιο πέρα, πίσω από μια μικρή φρεσκοφυτεμένη ναντίνα με τα κοκκινωπά νεαρά φυλλαράκια της, ξεπρόβαλαν τα άσπρα ανθάκια μια λευκής σπιραίας.
Σας έχω ξαναμιλήσει για τη ναντίνα. Αυτόν τον όμορφο θάμνο που ανθίζει αυτή την εποχή με μεγάλα τσαμπιά από λευκωπά λουλούδια, που τον χειμώνα μετατρέπονται σε κόκκινα κομπάκια και στολίζουν πολύ όμορφα τόσο τον κήπο όσο και τα βάζα μέσα στο σπίτι. Το φυτό αυτό, αν βρει κατάλληλες συνθήκες (θέλει όξινο χώμα και την ίδια περιποίηση με τις γαρδένιες, καμέλιες , ορτανσίες και αζαλέες) γεμίζει τον κήπο με νέα μικρά φυτά, καθώς οι σπόροι του (τα κόκκινα κομπάκια) πέφτουν στο έδαφος. Μπορείτε να μεταφυτεύσετε αυτά τα νεαρά φυτά όπου σας αρέσει μέσα στον κήπο, ή να τα βάλετε σε γλαστράκια και να τα χαρίσετε σε φίλους.
Άνθισε και η όμορφη δίχρωμη παιώνια μου και πάλι. Είναι πολύ κρίμα που αυτά φυτά μένουν για πολύ μικρό διάστημα ανθισμένα. Υπάρχουν πολλές χρωματικές ποικιλίες τους, είναι πανέμορφα τα μεγάλα λουλούδια τους, αλλά δυστυχώς αυτή η άνθιση δεν κρατάει πολύ.
Θέλει ήλιο η παιώνια για να ανθίσει. Δεν ανθίζει στην σκιά. Πρέπει όμως να ξέρετε φίλοι μου, πως τα νεαρά φυτά που αγοράζουμε συνήθως από τα φυτώρια ανθίζουν μετά από 2-3 χρόνια αφού φυτευθούν στον κήπο. (Το ρίζωμα χρειάζεται 5 χρόνια από τότε που θα πρωτοφυτευθεί μέχρι να ανθίσει). Γι αυτό μην απογοητεύεσετε αν δεν τα δείτε να ανθίζουν τα πρώτα χρόνια. Η κηπουρική ασκεί και την  υπομονή μας, σας το έχω ξαναπεί. Υπάρχει μάλιστα και ένας σχετικός οραματισμός για άσκηση της υπομονής των παιδιών μας, που θα σας τον δώσω στην στήλη  των παιδικών οραματισμών σύντομα.
Στον λαχανόκηπο τώρα, φύτεψα πια στο χώμα τις ντομάτες που είχαν μεγαλώσει αρκετά μέσα στο ατομικά τους γλαστράκια, πιπεριές, αγγουράκια, μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Έβαλα από χθες το βράδυ και φασόλια στο νερό για να μουσκέψουν και να τα φυτέψω σήμερα στον
κήπο. Τα μουσκεύουμε, ξέρετε, από την προηγούμενη τα φασόλια για να φυτρώσουν γρηγορότερα. Το φύτεμά τους είναι εύκολο. Απλά πιέζουμε κάθε φασόλι με το δάχτυλό μας να μπει μέσα στο έδαφος σε βάθος περίπου 2-4 εκατοστών (ανάλογα με το μέγεθος του φασολιού), όχι περισσότερο, και ποτίζουμε, φροντίζοντας να μην τα αφήσουμε να διψάσουν από εδώ και πέρα. Αν τα φυτέψετε βαθιά, μπορεί και να μην φυτρώσουν.
Τα φασόλια θέλουν ήλιο για να καρπίσουν, όπως και οι ντομάτες, τα κολοκύθια και οι μελιτζάνες. Σε μέρη του κήπου με λιγότερη ηλιοφάνεια μπορείτε να φυτέψετε τις πιπεριές και τα αγγουράκια.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Με αγάπη

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Υγιεινή διατροφή (10)

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ
Γεια σας φίλοι μου
Για τους κολοκυθόσπορους θα σας μιλήσω σήμερα. Οι σπόροι αυτοί, είναι ένα πολύ ωραίο σνακ, που σας προσφέρει πολλά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας.
Μπορείτε να τους φτιάξετε και μόνοι σας, αν πλύνετε καλά και στεγνώσετε επάνω σε χαρτί κουζίνας τους σπόρους μια κολοκύθας που πιθανόν κόψατε και χρησιμοποιήσατε για πίττες ή σούπες. Μπορείτε να τους αλατίσετε ελαφρά, ή να τους πασπαλίσετε και με λίγη πάπρικα, και να τους ψήσετε σε μέτριο φούρνο για πολύ λίγο, ώστε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια μπορείτε να τους φυλάξετε στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει καλά για πολύ καιρό.
Στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, θα βρείτε κολοκυθόσπορους ωμούς, καθαρισμένους και όχι αλατισμένους, όσοι από εσάς αποφεύγετε το αλάτι.
Οι σπόροι αυτοί είναι γεμάτοι πρωτεΐνες αλλά περιέχουν και τη σωστή δόση υδατανθράκων, ενώ 100 γραμμάριά τους παρέχουν σε όποιον τους καταναλώνει 10 περίπου γραμμάρια από τα πολύ υγιεινά ω3 λιπαρά οξέα.
Αποτελούν δηλαδή όπως καταλαβαίνετε ένα πολύ καλό πρόσθετο της διατροφής των αμιγώς χορτοφάγων.
Εκτός όμως από τα πιο πάνω οι σπόροι αυτοί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Α, και Ε. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού τέτοιο σπόροι, σας παρέχουν περίπου την μισή καθημερινή σας αναγκαία ποσότητα μαγνησίου, το ένα τρίτο της καθημερινής σας αναγκαίας ποσότητας σιδήρου, και πάνω από το μισό της καθημερινής σας αναγκαίας ποσότητας μαγγανίου.
Οι σπόροι αυτοί είναι επίσης πλούσιοι σε φυτοστερόλες. Οι ουσίες αυτές, όπως έχουμε ξαναπεί, που βρίσκονται γενικά στα φυτά, κατεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύουν από κάποιους καρκίνους, όταν καταναλώνονται τακτικά και μας απαλλάσσουν από παράσιτα του εντέρου.
Οι κολοκυθόσποροι περιέχουν επίσης ψευδάργυρο και υπάρχουν έρευνες που τους συνδέουν με βελτίωση της υπερτροφίας του προστάτη, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη η ποσότητα των σπόρων που πρέπει να καταναλώνεται για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα, ούτε και το συστατικό τους που ευθύνεται γι αυτό.
Ενισχύστε λοιπόν φίλοι και φίλες μου με κολοκυθόσπορους τις πράσινες σαλάτες σας, ή φάτε τους ανάμεσα στα γεύματά σας σαν σνακ. Θα κάνετε μεγάλο καλό στην υγεία σας.
Με αγάπη

           http://www.ehow.com/about_5109738_p...

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σοφά λόγια (26)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ :
H καλοσύνη είναι η γλώσσα με την οποία ο τυφλός μπορεί να δει και ο κουφός μπορεί να ακούσει 


~Marc Twain~


Από το βιβλίο «Finding joy» του Mac Anderson




Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Υγιεινές συνταγές/ζυμαρικά (4)

Γεια σας φίλοι μου
μία πολύ απλή και υγιεινή συνταγή θα σας δώσω σήμερα, που είναι όμως νοστιμότατη. Τα ζυμαρικά αρέσουν συνήθως σε όλους. Συνοδευόμενο το πιο πάνω πιάτο και από μία πράσινη σαλάτα εμπλουτισμένη με λίγους σπόρους (στη δική μου έχω βάλει κολοκυθόσπορους, όπως βλέπετε στη φωτογραφία) αποτελεί ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ
Λαζάνια με σάλτσα τόνου

Σάλτσα:
2 κονσέρβες  τόνου
2μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                             
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κουτί χάρτινο ή κονσέρβα  συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτί ή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμέλ:
1 κουτί μεγάλο γάλα 2% λιπαρά (1 λίτρο) ή αντίστοιχη ποσότητα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (θα το βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
3 κ.σ. φουσκωτές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια, μαζί με τις πιπεριές. Όταν γίνει αυτό, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και κλίνουμε τη φωτιά.
Ταυτόχρονα, σε μία άλλη μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κορν φλαόυρ να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κολήσει στον πάτο το κορν φλάουρ. (Δεν γίνεται πάρα πολύ πηχτή αυτή η μπεσαμέλ για να υπάρχει υγρασία να μαλακώσουν τα λαζάνια, τα οποία χρησιμοποιιούμε κατ' ευθείαν από το κουτί τους, άβραστα).
Στη συνέχεια, σε πυρέξ, βάζουμε τα υλικά μας σε στρώσεις, ως εξής: λίγη (2-3 κουταλιές) μπεσαμέλ και λίγη σάλτσα, *λαζάνια (τρία φύλλα παίρνει το δικό μου πυρέξ), σάλτσα (το 1/3 της ποσότητας που υπάρχει στη κατσαρόλα), 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ, και συνεχίζουμε από το *. Τελειώνουμε με λαζάνια (4η στρώση) πάνω στα οποία χύνουμε όλη τη μπεσαμέλ που έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.