Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η κατανάλωση κρέατος συσχετίζεται με τον καρκίνο (28)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στα αίτια του καρκίνου, εκτός από το τσιγάρο και το αλκοόλ, μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε  στο περιοδικό Nutrients τον Ιανουάριο του 2014, στην οποία πήραν μέρος πολλά κράτη, προσέθεσε το κρέας και τα ζωικά προϊόντα. 

Η έρευνα έδειξε πως τα προϊόντα αυτά ευθύνονται για την αύξηση της εμφάνισης πολλών καρκίνων, όπως του καρκίνου του στήθους, της μήτρας, των νεφρών, των ωοθηκών, των όρχεων,

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τρανς λιπαρά και μνήμη (27)

Όλα τα λίπη δεν είναι βλαβερά για την υγεία. Έχουμε μιλήσει αναλυτικά γι αυτό σε παλαιότερες αναρτήσεις. Αξίζει, νομίζω, να τις ξαναδιαβάσετε.

Όμως, τα τρανς-λιπαρά είναι, χωρίς αμφιβολία, βλαβερά για την υγεία μας. Με τον όρο αυτόν εννοούμε φυτικά λάδια τα οποία έχουν στερεοποιηθεί και μοιάζουν με βούτυρο (μαργαρίνες) με την προσθήκη υδρογόνου. Στις συσκευασίες αυτών των

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Σοφά λόγια (108)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ ...     


Θα πετυχαίναμε πολύ περισσότερα πράγματα στη ζωή εάν δεν τα θεωρούσαμε "αδύνατα".


~Vince Lombardi~

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η μαγεία της Ανάστασης (47)

Πριν λίγο καιρό, μιλώντας στο διαδίκτυο σε ομάδα ασθενών που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είχα πει πως, απ΄όσο γνωρίζω, υπάρχουν ανάμεσά τους άτομα στα οποία η νόσος έχει σταματήσει και άλλα που έχουν θεραπευθεί, γι αυτό και δεν πιστεύω πως πρέπει η νόσος τους να θεωρηθεί από την πολιτεία ανίατη.
Δυστυχώς πολλοί θεώρησαν τα λόγια μου αυτά απαράδεκτα. Αναρωτήθηκαν μάλιστα, πώς μου επιτράπηκε να δημοσιεύσω τέτοια πράγματα στην ιστοσελίδα της ομάδα τους.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Καρπούζι- καρπουζάκι μου... (25)

Καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ένα από τα πιο γευστικά και δροσιστικά φρούτα που μπορεί να γευτεί κάποιος αυτή την εποχή, είναι το καρπούζι.

Πόσο γνωρίζουμε όμως, τα καλά που μας προσφέρει το φρούτο αυτό, εκτός από την όμορφη γεύση του και τη δροσιά του;

Πρόσφατη έρευνα σε ποντίκια έχει δείξει πως το φρούτο αυτό μέσα σε μόνον 8 εβδομάδες κατανάλωσής του με μορφή χυμού, κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης των ζώων (και ιδιαίτερα της ονομαζόμενης «κακής» χοληστερίνης, LDL) καθώς επίσης να μειώσει και το μέγεθος των αθηρωματικών πλακών που είχαν

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ακούει κανείς;;;; (46)

Κάθε φορά που νιώθουμε ένα συναίσθημα, μικρές ορμόνες, τα λεγόμενα «νευροπεπτίδια» εκκρίνονται από τα κύτταρά μας και κυκλοφορούν στο αίμα μας.
Αν το συναίσθημά μας αυτό το εκφράσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα νευροπεπτίδια αυτά θα μεταβολιστούν και θα μετατραπούν σε άλλες χημικές ουσίες μέσα στο

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η αλλεργία στη γλουτένη (26)

Το να υποστηρίζω συνεχώς πως όλα τα προβλήματα υγείας που μας παρουσιάζονται οφείλονται στα στρες της ζωής (περιβαλλοντικά και συναισθηματικά) έχει ίσως κουράσει πολλούς, χωρίς να τους έχει πείσει.
Ευτυχώς όμως, οι επιστημονικές έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται όλο και περισσότερες και τα στοιχεία των συμπερασμάτων τους με δικαιώνουν, όλο και περισσότερο.

Για το θέμα της αλλεργίας στην γλουτένη που απασχολεί πολλούς και την σχετική νόσο που λέγεται «κολιοκάκη» σας έχω ξαναπεί παλαιότερα, πως

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η δύναμη του αισθήματος της ευγνωμοσύνης (6)

Γεια σας
Δεν ξέρω πόσους και πόσες έχω καταφέρει να πείσω με προηγούμενα σχετικά άρθρα μου, να ασκηθούν στο να αισθάνονται ευγνωμοσύνη, για όσα θετικά έχουν και απολαμβάνουν στη ζωή τους. 
Εύχομαι να είσαστε πολλοί και πολλές, γιατί η ευγνωμοσύνη είναι ένα θετικό συναίσθημα που οδηγεί όχι μόνον σε υγεία,

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο εγκέφαλος της καρδιάς μας (46)

Μέσα από το αχανές πεδίο ενέργειας και πληροφορίας που μας περιτριγυρίζει,  έχει δοθεί στον άνθρωπο μέσω των αισθήσεών του η δυνατότητα να ζει αυτός σε έναν παράδεισο. Αυτόν που οι αισθήσεις του δημιουργούν.  
Του δόθηκε όμως, (προϊόν της εξέλιξης των ειδών), και ένα κομπιούτερ μέσα στο κρανίο του, το οποίο εκτός από την επεξεργασία των πληροφοριών που εισπράττει από το περιβάλλον για τη δημιουργία αυτού του παραδείσου, έχει και την ικανότητα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η μεταδοτικότητα του στρες (12)

Σας είχα μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο  για τα κύτταρα καθρέφτες του εγκεφάλου μας, και για το πώς επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον.

Είμαστε συνδεδεμένοι τελικά, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι. Η ενέργειά μας, που επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας (όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει),   μεταφέρεται και επηρεάζει τους άλλους. Και τα όρια αυτής της επίδρασης δεν είναι στενά, ώστε να περιλαμβάνουν μόνον όσους βρίσκονται

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.