Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σοφά λόγια (92)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...   

Ελέγχοντας την αντίληψη που έχει κάποιος για τα πράγματα, ελέγχεται η συμπεριφορά του...



~ David Icke ~

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αναγνωρίστε και αγαπήστε τον εσωτερικό εαυτό σας (11)

Αν το σώμα σας έχει εμφανίσει κάποια ασθένεια, ψάξτε βαθιά μέσα σας να βρείτε τον υπεύθυνο…
Είναι καλά κρυμμένος στο βάθος της ύπαρξής σας, πονεμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος…
Ανακαλύψτε τον… Συμπονέστε τον… Συγχωρέστε τον… Αγαπήστε τον…

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αν παίρνετε πολύ καιρό φάρμακα για το στομάχι σας... ΠΡΟΣΕΞΤΕ (76)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα διάφορα φάρμακα που ελαττώνουν την οξύτητα του στομάχου που παίρνουν πολλοί για να θεραπεύσουν το έλκος ή την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οδηγούν σε ελλείψεις απαραίτητων για την υγεία συστατικών, όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η σχέση της κατανάλωσης ψαριών με το IQ (50)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Τελικά το FDA (Διοίκηση τροφών και φαρμάκων της Αμερικής) καθώς και το ΕΡΑ (Οργανισμός περιβαλλοντικής προστασίας) κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα, πως οι έγκυες γυναίκες πρέπει να περιλάβουν στη διατροφή τους περισσότερα ψάρια από ότι κάνουν συνήθως, εάν θέλουν να γεννήσουν εξυπνότερα παιδιά. Το ίδιο ισχύει για τις μητέρες που θηλάζουν καθώς και τις γυναίκες που πρόκειται να μείνουν έγκυες.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σοφά λόγια (91)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...

Περισσότερο από αυτούς που σας μισούν, περισσότερο από όλους τους εχθρούς σας, ένα ανυπάκουο μυαλό σας κάνει μεγαλύτερο κακό.



~ Βούδας ~ 

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η διαχείριση της μνήμης και ο έλεγχος του νου (75)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολλά και ενδιαφέροντα τα πειράματα που γίνονται όλο και πιο συχνά, και αφορούν την διαχείριση της λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

Το θέμα της μνήμης δεν έχει ακόμη λυθεί. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πού βρίσκεται αποθηκευμένη αυτή, αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει οριστικά αποδεκτό επιστημονικά.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πού βρίσκεται ο εχθρός μας (23)

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός μας (Κάρολος Ντίκενς)

Πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσουμε πως ο πραγματικός εχθρός μας είναι μέσα μας; Είναι ο φοβισμένος εαυτός μας. Ο εαυτός που μας χάρισαν οι γονείς μας με την κληρονομικότητα και η κοινωνία ολόκληρη μαζί τους, στη συνέχεια, με τον τρόπο που μας μεγάλωσε.

Ένας εαυτός που δεν ξέρει την δύναμή του, αυτή που έφερε μαζί του με την υλοποίησή του σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτήν την δύναμη που κάνει τα κύτταρά του να πολλαπλασιάζονται συνεχώς και το κορμί του να μεγαλώνει και  να αλλάζει. Αυτή την δύναμη που υπάρχει στο βάθος της ύπαρξής του και που τον ενώνει με όλους και όλα μέσα στο σύμπαν, μια που όλα αυτή τα διαπερνά, και έτσι όλα δημιουργούνται…

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το ξέρετε ότι... (70)

πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα έδειξε πως η αύξηση της κατανάλωσης φυτικών ινών στη διατροφή, ιδιαίτερα δημητριακών, μετά από ένα έμφραγμα, μειώνει κατά πολύ τα ποσοστά θανάτου από καρδιακά, αλλά και κάθε άλλης φύσης, νοσήματα;

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αναβίωση παλαιών ειδών του ζωικού βασιλείου (19)

Η επιστήμη της γενετικής, είναι μια πρόσφατη σχετικά επιστήμη που ασχολείται με το γονιδίωμα. Με τα γονίδια δηλαδή. Αυτές τις τυλιγμένες καλά αλυσίδες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα κάθε κυττάρου και περιέχουν τις πληροφορίες για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του.

Όταν για πρώτη φορά ανακαλύφθηκαν τα γονίδια και οι εντολές που αυτά κρύβουν προς τα κύτταρα, οι επιστήμονες πίστεψαν πως έγινε το θαύμα. Πώς βρήκαν τον τρόπο να καταλάβουν τις ασθένειες και το τι τις προκαλεί.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εάν είστε γυναίκα στην εμμηνόπαυση και έχετε αυξημένη χοληστερίνη...(62)

Εάν είστε γυναίκα, βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση και παίρνετε στατίνες για να μειώσετε την τιμή της χοληστερίνης σας, προσέξτε καλά. Έρευνα στην Αμερική από το Women's Health Initiative (WHI), έδειξε πριν λίγα χρόνια πως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος (αυξημένος κατά 48%) να εμφανίσετε σακχαρώδη διαβήτη, όσο περνούν τα χρόνια.
Ο αυξημένος αυτός κίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, είχε διαπιστωθεί και σε προηγούμενες συγκεντρωτικές μελέτες, όχι όμως σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Ενδιαφέρον είναι πως στην τελευταία αυτή έρευνα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης διαβήτη διαπιστώθηκε στις γυναίκες που προέρχονται από την Ασία (75%) και πολύ μικρότερο σε εκείνες με καταγωγή από την Αφρική (18%)..

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τα μικρόβια του εντέρου και η σχέση τους με τις αλλεργίες και την ψυχική μας υγεία (7)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολύ συνηθίζεται στην εποχή μας να γίνονται συζητήσεις για τις τροφικές αλλεργίες.  Πολλοί πιστεύουν πως είναι αλλεργικοί στο ένα ή στο άλλο τρόφιμο. Ιδιαίτερη μάλιστα σημασία έχει δοθεί στην αλλεργία στη γλουτένη.

Παλαιότερα πιστεύαμε στην ιατρική πως η αλλεργία αυτή είναι κληρονομική (κοιλιοκάκη). Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως μπορεί κανείς να την αποκτήσει σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εύκολο αδυνάτισμα χωρίς ταλαιπωρία (61)

Η παχυσαρκία γίνεται η μάστιγα της εποχής μας, παγκοσμίως, όπως δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες. Και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, το πρόβλημα αυτό απασχολεί όλο και περισσότερους, για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Το στρες κάθε είδους (περιβαλλοντικό, ψυχικό κ.λπ) έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την παχυσαρκία, με την μεγάλη παραγωγή κορτιζόνης που δημιουργεί, δεν είναι όμως η μόνη αιτία.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σοφά λόγια (90)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...   


Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις να συμβούν τα πάντα.


~ Wolfgang Von Goethe~  

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.