Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ψυχοβιοτικά (Psychobiotics), μία νέα επιστήμη (18)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε προηγούμενο σχετικό άρθρο μου σας είχα μιλήσει για την σημασία που τα μικρόβια του εντέρου φαίνεται να έχουν στον ψυχισμό μας. Σας είχα πει πως ο πληθυσμός τους αμέσως μετά την γέννησή μας εξαρτάται από το είδος του τοκετού, (φυσιολογικός, δηλαδή, ή με καισαρική τομή), και πως μειωμένος πληθυσμός αυτών των μικροβίων στο έντερο των βρεφών έχει συνδυαστεί με αγχώδη συμπεριφορά των παιδιών αυτών.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το μητρκό στρες μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες, τα παιδιά που θα γεννηθούν (72)

Γεια σας και πάλι
Τα στρες της ζωής, επηρεάζουν την λειτουργία των κυττάρων και οδηγούν σε διάφορα νοσήματα όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει. Επηρεάζουν και τα γονίδιά μας, όπως έχει ανακαλύψει η νέα επιστήμη  η λεγόμενη «Επιγενετική».

Το γεγονός είναι πως, εάν δεν διαχειριζόμαστε σωστά τα στρες στη ζωή μας, ακόμη και εάν δεν αρρωστήσουμε εμείς οι ίδιοι,  κινδυνεύουν να αρρωστήσουν τα παιδιά μας,  από τα επηρεασμένα, λόγω των δικών μας στρες, γονίδια που θα τους μεταφέρουμε.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το ξέρετε ότι... (66)

έρευνα έδειξε πως μια κουταλιά μέλι πριν από τον ύπνο βοηθάει στην βελτίωση του βήχα και του ύπνου παιδιών που πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού;

Πηγή:  Cohen HA, Rozen J, Kristal H, et al. Effect of Honey on Nocturnal Cough and Sleep Quality: A Double-blind, Randomized, Placebo-Controlled Study. Pediatrics. 2012 Aug 6.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ασκήσεις για κοιλιακούς (53)

Καλοκαίρι πλησιάζει... Λίγες ασκήσεις για τους κοιλιακούς σας θα βρείτε σε αυτό το μικρό βίντεο, για άντρες και γυναίκες. Δεν είναι δύσκολες, ωστόσο μη πιέσετε πολύ το κορμί σας. Κάντε τες τόσες φορές όσο εσείς αντέχετε και σιγά-σιγά θα μπορέσετε να τις επαναλάβετε περισσότερες φορές. 
Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα κάποιος όμως, μπορεί να τις κάνει πολύ σωστά παρακολουθώντας την κοπέλλα που τις πραγματοποιεί στο βίντεο. 
Στην αρχή κάθε άσκησης δείχνει την άσκηση και στη συνέχεια την επαναλαμβάνει τόσες φορές όσες χρειάζεται  για να πετύχει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δοκιμάστε τες

 
                     

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Και όμως η ζωή είναι παιχνίδι…(19)

Η ζωή είναι παιχνίδι. Σαν παιδιά το γνωρίζουμε  και το απολαμβάνουμε. Παίζουμε με ότι βρίσκεται τριγύρω μας και διασκεδάζουμε…  Απολαμβάνουμε απλά το ότι υπάρχουμε… Βλέπουμε «θαύματα» σε ό,τι υπάρχει γύρω μας, άψυχο ή έμψυχο.

Γιατί το ξεχνάμε αυτό μεγαλώνοντας; Γιατί μπαίνουμε σε αυτό το κουτί το γεμάτο «πρέπει» και χάνουμε το νόημα της ζωής;

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σοφά λόγια (86)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...      

Για να πραγματοποιείτε ό,τι θέλετε, πρέπει να αγαπάτε την δημιουργία και όχι τα αποτελέσματά της


~ Άυντ Ραντ~
(Ρωσσοαμερικανίδα συγγραφέας και φιλόσοφος)

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ερασιτέχνης κηπουρός/ λαχανόκηπος (26)

Τι κάνετε αυτόν τον καιρό φίλες και φίλοι ερασιτέχνες κηπουροί; Φυτέψατε τα λαχανικά σας;
Εγώ δεν το έκανα ακόμη, γιατί ο καιρός εδώ στο νησί μας είναι άστατος και φοβάμαι πως θα μου τα καταστρέψει. Θα περιμένω μετά το Πάσχα λοιπόν να δω τα παρτέρια μου γεμάτα νεαρά φυτά.
Τα σποράκια από τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές ντομάτες μου που φύλαξα πέρυσι, μεγαλώνουν ακόμη μέσα στα μικρά τους γλαστράκια, και είναι ακόμη πολύ τρυφερά και μικρά για να φυτευθούν στο χώμα του κήπου.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του στην υγεία (48)

Γεια σας
Καινούργια ευχάριστα νέα υπάρχουν για το πολύ γνωστό σε όλους πράσινο τσάι.

Ελβετοί ερευνητές διαπίστωσαν πως το θαυματουργό αυτό αφέψημα, βοηθάει και την εγκεφαλική λειτουργία, εκτός των άλλων. Το πράσινο τσάι, επειδή δεν υφίσταται μεγάλη επεξεργασία μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι μας, διατηρεί τις πολλές κατεχίνες που περιέχει, αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου με τις οποίες βλάπτεται ο οργανισμός μας, καθώς αυτές δημιουργούνται σε περίσσεια από τις ορμόνες του στρες.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πόσα γνωρίζουμε άραγε για το νερό; (17)

Το σώμα μας αποτελείται κατά 75% από νερό και το νερό αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του οργανισμού. Κάθε μόριο του κορμιού μας, σαν ένα κρεμμύδι,  περιβάλλεται από πολλά στρώματα νερού, κάθε ένα από τα οποία έχει διαφορετικές ιδιότητες. Η επιστήμη όμως δεν έχει ακόμη καταφέρει να εξακριβώσει το πώς γίνεται αυτό, ούτε τους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους του νερού στο σώμα μας.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το "τρομερό" γονίδιο του καρκίνου του στήθους (57)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Το "τρομερό" γονίδιο του καρκίνου του στήθους δεν είναι τελικά τόσο "τρομερό" όσο προσπαθούσαν να μας πείσουν. Νεότερα δεδομένα για το γονίδιο, εξ αιτίας του οποίου πολλές γυναίκες έχουν οδηγηθεί σε ακρωτηριασμούς στην εποχή μας, έχω να σας πω σε αυτό το άρθρο. 

Το γονίδιο BRCA1 που έχει συσχετισθεί με τον καρκίνο του στήθους και των ωοθηκών, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Περί συγχώρεσης (18)

Γεια σας φίλες και φίλοι
Με την ευκαιρία μιας ερώτησης κάποιας φίλης στο FB σχετικά με το εάν πρέπει ή όχι να συγχωρέσει έναν σύντροφο που δεν της φέρθηκε σωστά στο παρελθόν και στην συνέχεια γύρισε και της ζήτησε συγγνώμη, σκέφτηκα να συζητήσω σήμερα το θέμα μαζί σας.
Το θέμα της συγχώρεσης νομίζω πως είναι αρκετά παρεξηγημένο από πολλούς και πολλές. Είναι αρκετοί αυτοί που λένε «ποιος είμαι εγώ που θα συγχωρέσω; Αυτά είναι θέματα της εκκλησίας και του Θεού»…

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Διατροφή και υγεία (47)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Έρευνες που αφορούν την διατροφή, απαξιώνουν παλαιότερες έρευνες, συνεχώς, και η ιατρική κοινότητα έχει αρχίσει να μπερδεύεται. Και είναι φυσικό, αφού ο παράγων «συναίσθημα» και «προσωπικότητα» λείπει σχεδόν πάντα από τις διάφορες ιατρικές έρευνες τέτοιου είδους.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σοφά λόγια (85)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...

Ο κόσμος -όλα όσα βρίσκονται έξω από το εγώ μου- υπάρχουν μόνο σύμφωνα με την ιδέα που έχω γι αυτόν. Δεν βλέπω τι υπάρχει, ό,τι βλέπω υπάρχει...



~Λουίντζι Πιραντέλλο~

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητές φίλες και φίλοι
Με πολλή χαρά σας ανακοινώνω πως το δεύτερο βιβλίο μου που με υπομονή περίμενε δύο χρόνια τώρα να εκδοθεί, βρίσκεται επιτέλους στο τυπογραφείο. Ο τίτλος του είναι "Πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες". 
Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές πρακτικές συμβουλές στα θέματα της διατροφής, και της άσκησης. Θα βρείτε εκεί απαντήσεις σε πολλές απορίες σας σχετικά με το κατά πόσο κάποιες τροφές είναι ή όχι καλές για την υγεία, όπως το θέμα της ζάχαρης, του καφέ, της σοκολάτας, των γαρίδων κ.ά.  
Θα βρείτε επίσης εκεί πολλές ασκήσεις χαλάρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης καθώς και οραματισμούς που έχουν δημιουργήσει γνωστοί ψυχολόγοι, με τους οποίους μπορούν να οδηγηθούν βήμα-βήμα ακόμη και οι πιο αδαείς σε αυτά τα θέματα αναγνώστες σε χαλάρωση, ηρεμία και δημιουργική διάθεση.
Πολύ σύντομα θα μπορέσετε να το προμηθευθείτε, όσοι το επιθυμείτε, στα βιβλιοπωλεία και το διαδίκτυο.
Το βιβλίο αυτό συμπληρώνει το προηγούμενο ("Πώς να νικήσετε το στρες" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ από το 2010) δίνοντας τις απαραίτητες πρακτικές οδηγίες, περιέχει όμως και καινούργιες πληροφορίες, γιατί το θέμα του στρες, και όλα όσα σχετίζονται με την αντιμετώπισή του, βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας έρευνας στην εποχή μας και επομένως βιβλία σαν αυτά, που στηρίζονται σε αποτελέσματα ερευνών, χρειάζεται να ενημερώνονται συνεχώς. 

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Υγιεινές συνταγές/ σούπες (7)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο χειμώνας φεύγει σιγά -σιγά και μαζί του και η όρεξή μας για ζεστές σούπες. Όμως... εγώ έχω μια σούπα που λατρεύω να την τρώω και τα καλοκαιρινά βράδυα, γιατί τρώγεται και δροσερή, είναι πολύ ελαφριά και όμως χορταστική και πολύ εύπεπτη. Είναι η γιαουρτόσουπα. Ποντιακή συνταγή, που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου. Εγώ την απλούστευσα και την έκανα λίγο πιο ελαφριά, αφαιρώντας το βούτυρο, ωστόσο γαι όσους προτιμούν την μυρωδιά του μπορούν να την χαρούν αυθεντική, αρκεί να βάλουν μια πολύ μικρή ποσότητα βουτύρου.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Bruce Lipton και η άποψή του για την λειτουργία των γονιδίων (56)



Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο πολύ γνωστός βιολόγος Dr. Bruce Lipton σε μία συνέντευξή του, απάντησε στην ερώτηση που μία ψυχολόγος του έκανε για το πώς οι εμπειρίες της ζωής (τα διάφορα στρες δηλαδή) αλλάζουν την λειτουργία των γονιδίων μας, ως εξής:

-Ένα πείραμα που έκανα πολλά χρόνια πριν, είναι αυτό που με προβλημάτισε ως προς αυτό το θέμα, πριν ακόμη από τα πειράματα της γνωστής τώρα πια επιστήμης της «Επιγενετικής».

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Στρες και εγκυμοσύνη (71)



Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Από αυτήν εδώ την σελίδα, δεν θα πάψω να σας μιλάω για το στρες και τις βλάβες που αυτό κάνει στην υγεία. Γιατί, βρίσκεται αυτό, σχεδόν κάτω από κάθε ασθένεια και όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να του δώσουν την σημασία που του αξίζει.

Είναι απαραίτητη η σωστή αντιμετώπιση των στρες στη ζωή, αν θέλει κάποιος να είναι υγιής και όλο και περισσότερες έρευνες το διαπιστώνουν αυτό.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.