Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σοφά λόγια (10)

ΚΑΠΟΙΟΣ   ΕΙΠΕ....                                         


"Η πειθαρχία είναι η γέφυρα μεταξύ των στόχων και της πραγματοποίησής τους".


~Jim Rohn
Από το βιβλίο «The power of discipline,7 ways it can change your life»
του Brian Tracy

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Άσκηση (20)

ΑΣ  ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ
Γεια σας φίλοι μου
το σημερινό μικρό βίντεο μοιάζει με αρχικό μάθημα μποξ, ωστόσο είναι φτιαγμένο για να σας βοηθήσει να γυμνάσετε τα χέρια και τα πόδια σας, με ρυθμό.
Όπως έχουμε πολλές φορές πει εκτός από σωστή διατροφή, καλή διαχείριση των συναισθημάτων μας, και χαλάρωση, είναι απαραίτητο μέσα στο 24ωρο τηςημέρας μας να ασκηθούμε τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα στρες της ζωής και να μην τα αφήσουμε να μας αρρωστήσουν.
Σηκωθείτε λοιπόν και κουνηθείτε, έστω και για λίγο.... Συνδυάστε δύο ή περισσότερα βιντεάκια, ανάλογα με το κέφι σας (ετικέτα : "άσκηση"). Εγώ θα σας το θυμίζω συχνά, και ας με βαρεθείτε.... 

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Υγιεινή διατροφή/προβιοτικά (1)

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ  και  ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ (1)
Γεια σας φίλοι μου
Αποφάσισα σήμερα να μιλήσουμε λίγο για τη προβιοτικά και τα πρεβιοτικά και το ρόλο τους στη διατροφή μας. Ο ρόλος αυτός είναι σημαντικός και εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του εντέρου μας, άρα και τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών που καταναλώνουμε. Και επειδή αυτές οι γνώσεις έχουν μεγάλη σημασία για τη επιλογή της διατροφής μας, θεωρώ σκόπιμο να ενημερώσω όσους από εσάς δεν γνωρίζουν το θέμα.

Α. προβιοτικά : Σύμφωνα λοιπόν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι όταν χορηγούνται ζωντανοί στις πρέπουσες ποσότητες, προσφέρουν όφελος στην υγεία του ατόμου. Τα πιο γνωστά από τα μικρόβια αυτά που χρησιμεύουν σαν προβιοτικά είναι τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος (με πιο γνωστούς και συνηθισμένους τους γαλακτοβάκιλλους) (μωβ χρώμα στη δεξ. φωτογραφία) και τα μπιφιδοβακτήρια (με πιο γνωστό και συνηθισμένο τον γαλακτοβάκιλο bifidus) (αρ. φωτογραφία). Τα δεύτερα, υποβοηθώντας την πέψη συσχετίζονται με χαμηλότερες πιθανότητες αλλεργιών και θεωρείται πως προλαβαίνουν την ανάπτυξη κάποιων μορφών καρκίνου. (1)
Στις αρχές του αιώνα μας τα προβιοτικά πίστευαν πως ευνοούν την υγεία μας βελτιώνοντας την ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου (των μικροβίων δηλαδή που ζουν στο έντερό μας και υποβοηθούν την πέψη μας) και εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων που παράγουν τοξίνες. Στις μέρες μας όμως, η έρευνα έχει αποδείξει πως επιπλέον βοηθούν τα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (ελκώδη κολίτιδα, νόσο Κρον κ.λ.π.), προλαμβάνουν και βοηθούν τη διάρροια που προέρχεται από παθογόνα μικρόβια, τις ουρολοιμώξεις και διάφορα αλλεργικά νοσήματα.

Β. Πρεβιοτικά: Τα πρεβιοτικά είναι διαλυτές στο νερό φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, φτάνουν στο παχύ έντερο γιατί δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί το λεπτό μας έντερο, και εκεί, κατακρατώντας νερό, κάνουν τη κένωσή μας μεγαλύτερη, πιο μαλακή και εύκολη να αποβληθεί. Με λίγα λόγια βοηθούν τη δυσκοιλιότητα.
Οι διαλυτές όμως ίνες (τα πρεβιοτικά) διαλύονται στο νερό, όπως το λέει και το όνομά τους, και φθάνοντας στο παχύ μας έντερο υφίστανται ζύμωση από τα μικρόβια που βρίσκονται φυσιολογικά εκεί. Στη πραγματικότητα αποτελούν το καύσιμο που χρειάζονται αυτά τα μικρόβια για να αναπτυχθούν. Είναι δηλαδή το παχύ μας έντερο ένα εργοστάσιο ζύμωσης και ανάπτυξης ευνοϊκών για την υγεία μας βακτηρίων. (2) Αν λοιπόν εμείς το τροφοδοτούμε τακτικά με τις απαραίτητες διαλυτές φυτικές ίνες, εκείνο θα μας ανταμείψει με οφέλη για την υγεία μας όπως :

•Θα αυξάνει δραματικά τον αριθμό των ευνοϊκών για την υγεία μας βακτηρίων μέσα στο έντερό μας

• Αυτά τα «καλά» βακτήρια στη συνέχεια θα παράγουν ένα όξινο συστατικό που βοηθάει την υγεία των κυττάρων του παχέος εντέρου μας.

• Θα ελαττώνει κάποια πιθανά επικίνδυνα βακτήρια στο έντερό μας

• Θα αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου

• Θα δυναμώνει τα κόκαλά μας και θα αυξάνει την πυκνότητά τους

• Θα διατηρεί δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα του εντέρου μας

• Θα βοηθάει τη ρύθμιση του σακχάρου μας
Υπάρχουν επίσης μελέτες σε ζώα που δείχνουν πως το ισχυροποιημένο έτσι έντερό μας μπορεί και σταματάει σήματα από τα γονίδιά μας που οδηγούν σε πολύποδες και καρκίνο, όπως επίσης και μελέτες που αποδεικνύουν βελτιωτική δράση ως προς τη γήρανση, την όρεξη και την απώλεια βάρους.

Συνεχίζεται

Πηγές :1 http://en.wikipedia.org/wiki/Probiotic

           2. http://gicare.com/For-Physicians/Prebiotics.aspx

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χαλάρωση (25)

 ΕΛΑΤΕ   ΝΑ   ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ 
Γεια σας φίλοι μου
ένα .... αλλοιώτικο πιάνο σας έχω για δώρο χαλάρωσης σήμερα.
Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ.
Με αγάπη

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Χειμώνας (2)

Γεια σας φίλοι μου
Χειμωνιάζει σιγά-σιγά, οι βροχές μας έπνιξαν εδώ στο όμορφο νησί μας και οι αέρηδες δεν με αφήνουν να τραβήξω φωτογραφίες από τον κήπο και να σας δείξω τις τωρινές του ομορφιές. Χθες όμως επιτέλους ο καιρός μας …… χαμογέλασε λιγάκι και μπόρεσα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες.
Δείτε τι όμορφος ο συνδυασμός του κυδωνίαστρου (κόκκινα μπαλάκια) με τις κίτρινες μαργαρίτες του χειμώνα! Υπάρχουν πολλές μορφές κυδωνίαστρου, και έτσι το φυτό μπορεί να μπει κα να ομορφύνει κάθε κήπο, μικρό ή μεγάλο στολίζοντάς τον με τα κόκκινα μπαλάκια του όλο τον χειμώνα. Η νάνα μορφή, η θαμνώδης (που βλέπετε στη φωτογραφία) και η δενδρώδης μορφή του. Εγώ τις έχω και τις τρεις στον κήπο μου. Εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, χωρίς αγκάθια, που την άνοιξη γεμίζει με μικρά άσπρα λουλουδάκια σε μπουκέτα.
Λίγο πιο μπροστά από τις κίτρινες μαργαρίτες, βρίσκεται ένας καταπληκτικός αρωματικός θάμνος με αγκαθωτά φύλλα που ανθίζει την άνοιξη με υπέροχα κίτρινα λουλούδια σε ταξιαρχίες και πολύ απαλό άρωμα. Λέγεται μαόνια. (δεξιά φωτογραφία). Το καλοκαίρι τα κίτρινα αυτά λουλούδια γίνονται τσαμπιά με μικρούς σκούρους μπλε καρπούς. Ο τρελός καιρός όμως εφέτος την έκανε να ανθίσει τώρα και αυτή, όπως βλέπετε. Όχι πως παραπονιέμαι όμως……
Και πίσω της ακριβώς διακρίνονται τα μεγάλα εξωτικά φύλλα ενός φυτού που γίνεται μικρό δενδρύλλιο και ανθίζει με υπέροχα άσπρα λουλούδια σε μεγάλα τσαμπιά αυτή την εποχή. Σε λίγες ημέρες θα είναι πλήρως ανθισμένο και θα σας το φωτογραφίσω και αυτό.
Τα τριαντάφυλλα πάντως του κήπου αντιστέκονται ακόμη στις συνεχείς βροχές και του αέρηδες του νησιού. Φωτίζουν γωνιές του κήπου με την ομορφιά τους και ας είναι λίγο ταλαιπωρημένα από τον καιρό τα πέταλά τους.
Θα τα ξαναπούμε.....  

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Σελίδες γέλιου (6)

ΑΣ....ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ  
Γεια σας
Μια φίλη μου έστειλε το πιο κάτω ανέκδοτο και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να γελάσετε με τα .... χάλια μας....

Ανέκδοτο
Ο υπουργός του κυβερνόντος κόμματος κάνει περιοδεία. Επισκέπτεται ένα σχολικό συγκρότημα και ακούει τα παράπονα των δασκάλων και των μαθητών:
- Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας...
- Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμέα...
Αφού ακούει διάφορα τέτοια ...τους λέει:
- Μήν ανησυχείτε όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν.
Μπαίνει στην μερσεντές και πάει στον επόμενο σταθμό, στις τοπικές φυλακές.
Ακούει και εκεί πολλά παράπονα.
- Κύριε υπουργέ, θέλουμε καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, πιο πολύ προσωπικό γιατί δεν επαρκούμε...
- Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε.
Μπαίνει στην Μερσεντές και καθώς φεύγουν αρχίζει να δίνει οδηγίες στον γραμματέα του.
- Λοιπόν, Κωστάκη. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να μπαλώσει μερικές τρύπες, και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο. Μετά στείλε ένα συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει: πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, αίθουσα για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, φλίπερ...
Μένει κάγκελο ο γραμματέας.
- Μα κύριε υπουργέ, τί είναι αυτά που λέτε;
Και απαντά ο υπουργός:
- Κοίτα Κωστάκη. Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε. Στην φυλακή όμως δεν ξέρεις πότε θα μπούμε... Κατάλαβες;

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σοφά λόγια (9)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ....


"Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα.

Μόνον μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη".



-Μητέρα Τερέζα –


Από το βιβλίο «No glass cieling, Just Bleue Sky» της Marcy Blochoviak

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (14)


Γεια σας φίλοι μου
Πάνω από 10.000 περιπτώσεις καρκίνου του στήθους και του παχέος εντέρου μπορούν να αποσοβηθούν κάθε χρόνο εάν ο κόσμος αποφάσιζε να ασκηθεί λίγο περισσότερο, όπως να κάνει γρήγορους περιπάτους ή να ασχοληθεί με δύσκολες δουλειές του σπιτιού (!!!), λένε οι επιστήμονες.
Δεν είναι τυχαίο φίλοι μου που και στο βιβλίο μου (Πώς να νικήσετε το στρες) αλλά και σε αυτό το μπλοκ σας συστήνω συχνά να μη ξεχνάτε να ασκείστε.
Σύμφωνα με πρόσφατη ιατρική έρευνα, 45 λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα θα μπορούσε να γλυτώσει από τον καρκίνο του στήθους 5.500 περιπτώσεις καρκίνου μαστού ετησίως στην Αγγλία λένε Βρετανοί ερευνητές, ενώ τουλάχιστον 4.600 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να γλυτώσουν ετησίως με 30 λεπτά άσκηση ημερησίως.
Οι ερευνητές πιστεύουν πως λιγότερο από το 1/3 των Βρετανών γνωρίζει τα οφέλη της άσκησης σε σχέση με τη πρόληψη του καρκίνου και γι αυτό συστήνουν την ενημέρωση του κόσμου. Πόσοι νομίζετε φίλοι μου πως το γνωρίζουν στον τόπο μας; Ποιός μας ενημερώνει;
Εγώ θα είμαι εδώ δίπλα σας να σας ενημερώνω, αλλά είσαστε λίγοι αυτοί που με διαβάζετε δυστυχώς. Και το κακό είναι πως και ανάμεσα σε εσάς που με διαβάζετε ελάχιστοι εφαρμόζετε τις συμβουλές μου. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Μας αρέσει να ακούμε, να μαθαίνουμε, αλλά όταν πρέπει να βάλουμε κάτω τον εαυτό μας να τον αναγκάσουμε να πειθαρχήσει σε κάποια πράγματα, αναβάλουμε αυτή τη δουλειά για …. αργότερα… όταν θα μπορέσουμε να βρούμε χρόνο….. κ.λ.π.
Η πιο πάνω έρευνα είναι σημαντική και αφορά τον καρκίνο. Όμως η άσκηση είναι αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας γενικότερα και προφυλάσσει από όλα τα νοσήματα, όπως σας έχω επανειλημμένα πει. Γι αυτό προσπαθήστε να τη βάλετε στη ζωή σας. Όσο πιο συχνά μπορείτε. Βοηθάει και το άγχος σας.
Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες τρελαίνουν τον κόσμο παγκοσμίως η άσκηση είναι ένα γερό αντίδοτο για το στρες αυτό. Καλύτερα αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες από γερούς ανθρώπους, δεν νομίζετε; Μη το βάζετε κάτω λοιπόν. Παίξτε τουλάχιστον τα βιντεάκια που σας έχω δώσει και κουνηθείτε, έστω και λίγο.
Πόσους άραγε από εσάς έχω μέχρι τώρα πείσει;......
Με αγάπη

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Υγιεινές συνταγές/όσπρια (2)

Γεια σας φίλοι μου
Πόσοι από εσάς έχετε πάει στη Σίφνο και έχετε γευθεί τη νοστιμότατη ρεβιθάδα του νησιού; Εγώ την επισκέφτηκα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δυστυχώς τα έντονα μελτέμια δεν με άφησαν να την ευχαριστηθώ όσο θα ήθελα. Δεν ξέχασα όμως ποτέ την πασίγνωστη και νοστιμότατη ρεβιθάδα  που γεύτηκα και που αποτελεί το Κυριακάτικο φαγητό των ντόπιων. Μου έκανε τόση εντύπωση η εκπληκτική της γεύση, που προσπάθησα πολύ να μάθω τα μυστικά της συνταγής της. Δεν μου είπαν όμως και τόσες πολλές λεπτομέρειες οι ντόπιοι, εκτός από το ότι την φτιάχνουν σε πήλινα σκεπαστά δοχεία (αγόρασα ένα και το έφερα μαζί μου πίσω στην Αθήνα που ζούσα τότε) τα οποία βάζουν το βράδυ του Σαββάτου στον ξυλόφουρνο που είναι πια σβηστός και τα αφήνουν εκεί μέσα να σιγοψήνονται μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής που τα σερβίρουνε.
Δοκιμάζοντας από τότε αρκετές φορές, κατάφερα να έχω ένα αποτέλεσμα που πλησιάζει πολύ κοντά την ασύγκριτη γεύση αυτής της ρεβιθάδας ( δεν την φτάνει όμως!...) και μια που την θυμήθηκα και την μαγείρεψα προχθές, αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή.
Αν υπάρχει καμία Σιφνιώτισα φίλη ή φίλος μεταξύ των αναγνωστών και θέλει, ας μας βοηθήσει να την νοστιμέψουμε ακόμη περισσότερο.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Ρεβίθια φούρνου

2 φλ. ρεβίθια με το φλούδι τους μουσκεμένα από το βράδυ σε νερό και μετά ξεπλυμένα καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο                                                    
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, με το φλούδι (στουμπισμένες με τη γροθιά μας πάνω από ένα μεγάλο μαχαίρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία)
2-3 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια θυμάρι
1 ποτήρι του κρασιού (όχι γεμάτο) λάδι
Νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα ρεβίθια και να περισσεύει ένα -δύο εκατοστά επάνω από αυτά.
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, στη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο το βράδυ επί μία ώρα στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς, και αφήνουμε μέσα το φαγητό όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι, το ανακατεύουμε, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να τελειώσει το ψήσιμό του. (συνολικά 12 ώρες)

Τα ρεβίθια που ψήνονται με αυτό τον τρόπο διατηρούνται τραγανά αλλά συγχρόνως λιώνουν στο στόμα και είναι νοστιμότατα. Αν θέλετε μπορείτε στη συνέχεια να τα βάλετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα και να προσθέσετε λίγο σπανάκι ή σέσκουλα. Ανακατεύετε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά και σερβίρετε.
Ακόμη πιο νόστιμο αυτό το φαγητό θα γίνει αν προηγουμένως μαράνετε ελαφρά σε λίγο λάδι μερικά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φράσκα και λίγο άνηθο και μετά προσθέσετε τα χορταρικά και τα ρεβύθια.
Καλή σας όρεξη

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ενεργειακή εναρμόνιση -coherence-/Ασκήσεις(3)

Γεια σας φίλοι μου

Όσοι από εσάς πιστεύετε πως δεν κουβαλάτε πια στη καρδιά σας αρνητικά συναισθήματα, όσοι δηλαδή κάνοντας τον οραματισμό που έχετε διαλέξει για την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων νιώθετε πως δεν έχετε πια πολλά αρνητικά συναισθήματα μέσα σας από τα οποία θέλετε να απαλλαγείτε, μπορείτε να προχωρήσετε τώρα στο επόμενο στάδιο της ενεργειακής σας εναρμόνισης.
Τους οραματισμούς όμως διαχείρισης των συναισθημάτων σας δεν θα πάψετε να τους κάνετε κάθε φορά που ασκείστε στην ενεργειακή εναρμόνιση, γιατί είναι αδύνατον μέσα στην καθημερινή ζωή σας να μην νιώσετε κανένα αρνητικό συναίσθημα. Ακόμη και αν θεωρείτε φυσικό το ότι θυμώσατε με τον ….. αδιάφορο οδηγό που πέρασε με φόρα μέσα στη βροχή και σας έκανε μούσκεμα π.χ, μην αφήσετε αυτό το τόσο μικρό αρνητικό συναίσθημα να επηρεάζει τα κύτταρά σας. Διαχειριστείτε ακόμη και τόσο μικρά αρνητικά συναισθήματα, όταν βέβαια νιώσετε πως έχετε καθαρίσει από τα μεγάλα και σοβαρά. Και πάντα στη συνέχεια θα ασκείστε και στον οραματισμό της ενίσχυσης των θετικών σας συναισθημάτων, γιατί αυτό θα σας χαρίζει ευτυχία και γαλήνη στην καθημερινότητά σας.

Θα ξεκινάτε δηλαδή πάντα την ενεργειακή σας εναρμόνιση με τα στάδια Α,  Β και Γα, που σας έχω δώσει στην "ενεργειακή εναρμόνιση 2"  
Δ. Στη συνέχεια, με τα μάτια πάντα κλειστά και στραμμένα στο εσωτερικό του μετώπου σας οραματιστείτε εκεί τη καρδιά σας, να χτυπάει μέσα στα στήθια σας ήρεμα και αργά….. Αφουγκραστείτε τους χτύπους της….
Νιώστε πόση αγάπη, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη χρωστάτε σε αυτό το όργανο που με τους χτύπους του σας κρατάει στη ζωή!!!....
Νιώστε αυτή την αγάπη σας να γίνεται φως που τυλίγει τη καρδιά σας….. νιώστε όλο το μέτωπό σας, καθώς έχετε στραμμένο εκεί το βλέμμα σας, να γεμίζει φως…..
Νιώστε αυτό το φως να σας απορροφάει σιγά-σιγά, σαν μια φωτεινή δύνη, σαν ένας φωτεινός σωλήνας χωρίς πυθμένα…… Νιώστε να βυθίζεστε όλο και πιο πολύ μέσα σε αυτό το φως…. Όλο και πιο βαθιά….. μέσα στο φως της καρδιάς σας….. όλο και πιο βαθιά μέσα στην αγάπη…..

Θα βοηθούσε ίσως όσους από εσάς δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτό το φως απαλλαγμένοι από σκέψεις, το να επαναλαμβάνετε νοερά την λέξη «καρδιά μου» ή «αγάπη» ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε όση ώρα επικεντρώνεστε και βυθίζεστε στο φως αυτό της καρδιάς σας, στο μέτωπό σας, ώστε να μην αφήνετε περιθώρια στο νου σας να φεύγει σε άλλες σκέψεις. Μπορείτε επίσης όσοι το επιθυμείτε να συνεχίζετε να λέτε νοερά τον ήχο σο-χαααααααμμμμμμμ....

Μείνετε σε αυτή τη διαδικασία ενεργειακής εναρμόνισης όση ώρα εσείς επιθυμείτε.

Στη συνέχεια κάνετε τη θετική δήλωση που σας έδωσα στην "ενεργειακή εναρμόνιση 2" (Γβ)και ανοίγετε σιγά –σιγά τα μάτια σας, μετρώντας όπως έχουμε πει αργά από το 1 έως το 5.

Περιμένω τα νέα σας. Εγώ από τη μεριά μου ετοιμάζω ένα καινούργιο βιβλίο με αυτές και πολλές ακόμη παρόμοιες πρακτικές χαλάρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης, οραματισμούς θεραπευτικούς αλλά και δημιουργικούς καθώς και διατροφικές συμβουλές, γιατί πολλοί φίλοι μου το έχουν ζητήσει. Θα είναι δηλαδή ένας πρακτικός οδηγός του προηγούμενου βιβλίου μου. Ελπίζω το δεύτερο αυτό βιβλίο, συμπληρώνοντας το πρώτο, να σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής και της υγείας τόσο της δικής σας όσο και των παιδιών σας.
Με αγάπη

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Χαλάρωση (24)

ΕΛΑΤΕ   ΝΑ   ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ 
Γεια σας φίλοι μου
με τη συνοδεία τους γλυκούς ήχους αυτού του πιάνου σας προτείνω σήμερα να χαλαρώσετε.
Enjoy....

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (5)

Γεια σας φίλοι μου
Μικρά τα πορτοκάλια που έκαναν εφέτος οι πορτοκαλιές μου. Δεν ξέρω τον λόγο, όμως απ ότι βλέπω και στους κήπους γνωστών και φίλων, μάλλον είναι γενικό το κακό και ίσως να έφταιξε ο καιρός. Δεν παύουν βέβαια τα πορτοκάλια να είναι πολύ νόστιμα. Είναι σαγκουίνια βλέπετε. Έχω αρχίσει να στύβω αρκετά και να πίνω τον χυμό τους, αν και είναι ακόμη λίγο ξινά.
Ο ζεστός Νοέμβρης έχει ευνοήσει την ανθοφορία πολλών λουλουδιών στο νησί μας. Στον δικό μου κήπο, εκτός από τα χρυσάνθεμα που είναι φθινοπωρινά λουλούδια, είναι και πάλι ανθισμένη η ιακωβίνια και τα τριαντάφυλλα, το χιώτικο το γιασεμί μου που μοσχοβολάει καθώς και μία άσπρη λαντάνα που την έχω ανεβάσει σε μία στρογγυλή σιδεριά για να ανθίζει πάνω από τα υπόλοιπα λουλούδια που βρίσκονται στο ίδιο παρτέρι.
Αυτό είναι ένα έξυπνο κόλπο, όπως σας έχω ξαναπεί, για να αποκτάει ενδιαφέρον ένας κήπος. Το κλάδεμα δηλαδή των θάμνων έτσι που να μοιάζουν με μικρά δεντράκια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται διάφορα επίπεδα σε ένα παρτέρι και αυτό τα κάνει πιο ενδιαφέροντα στο μάτι. Ο τρόπος που το κάνουμε αυτό είναι κόβοντας όλα τα κλαδιά που είναι κοντά στη βάση και αφήνοντας μόνον 2-3 να ψηλώσουν και να ανθοφορήσουν. Αν η ανθοφορία του θάμνου είναι μεγάλη τον υποστηρίζουμε με μια κατάλληλη σιδεριά, σαν αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία. Κόβοντας συνεχώς όλα τα πλαϊνά κλαδιά που εμφανίζονται, κάνουμε τον θάμνο τελικά να ανθίζει όπως βλέπετε σαν ένα μεγάλο μπουκέτο επάνω από την σιδεριά.
Θέλω όμως σήμερα να απαντήσω μέσα από αυτή τη σελίδα, σε κάποιους αναγνώστες που, όπως βλέπω από τα στατιστικά στοιχεία του μπλοκ, ζητούν συχνά συμβουλές για το ρυγχόσπερμο το γιασεμί, τις ασθένειες και τον τρόπο καλλιέργειάς του. Λοιπόν φίλοι μου το κοκκίνισμα των φύλλων αυτού του φυτού δείχνει μόλυνση από μύκητα και περνάει εύκολα ψεκάζοντάς το με διάλυμα χαλκού. Όσο για την καλλιέργειά του, εάν βρίσκεται στο χώμα, το φυτό δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από την κοπριά που βάζουμε κάθε χρόνο για να ενισχύσουμε το έδαφος του κήπου μας. Στη γλάστρα τώρα, το φυτό θα θέλει οπωσδήποτε λίπανση μία φορά τον μήνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο, με εξαίρεση τις πολύ ζεστές ημέρες του Αυγούστου. Λιπαίνετε, πάντα, αφού πρώτα έχετε ποτίσει τα φυτά σας. 
Με αγάπη

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Υγιεινή διατροφή/καρκίνος (6)

Γεια σας φίλοι μου
Στον αγαπητό αναγνώστη που επανειλημμένα μου έχει ζητήσει πληροφορίες για το θέμα της αλκαλικής και της όξινης διατροφής  απευθύνεται αυτό το μικρό σημερινό μου μήνυμα, αλλά και σε όσους από εσάς τους υπόλοιπους ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το θέμα αυτό που συζητήσαμε στη προηγούμενη κουβέντα μας (Υγιεινή διατροφή 29).
Στην πιο κάτω Ελληνική ιστοσελίδα λοιπόν, που απευθύνεται σε αθλητές, υπάρχουν δύο μέχρι τώρα άρθρα για την αλκαλική διατροφή ( 1o και 2o) και θα ακολουθήσει σύντομα και τρίτο. Τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και σας τα συστήνω. Δεν έχει σημασία εάν δεν είστε αθλητές. Η σωστή διατροφή όπως πολλές φορές έχουμε πει είναι υγεία και τα άρθρα αυτά αφορούν όλους μας. Αξίζει να τα δείτε.
Εγώ πάντως σε όσους δεν ενδιαφέρονται για πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να πω, πως γενικά αλκαλική δίατα θεωρείται αυτή που περιλαμβάνει κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων.
Με αγάπη
http://crossgym.gr/el/nutrition/419-2010-06-27-14-59-49

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σοφά λόγια (8)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ....



" Όποιος δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να κάνει κάτι καινούργιο".


~Αλβέρτος Αϊνστάιν


Από το βιβλίο "Great Quotes from Great Leaders" του P. Anderson

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (13)

Γεια σας φίλοι μου


 Ερευνητές, από Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά, διαπίστωσαν πως τα φάρμακα κατά της αϋπνίας και του άγχους συνδέονται με κατά 36% αυξημένο κίνδυνο θανάτων. 
Σε αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατέληξε η πιο πάνω εργασία, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Canadian Journal of Psychiatry (5 Οκτωβρίου 2010) και αφορά τη χρήση χαπιών υπνωτικών και ηρεμιστικών. Δυστυχώς στην εργασία αυτή δεν ερευνήθηκαν τα αίτια των αυξημένων θανάτων και οι ερευνητές υποθέτουν πως κάποιοι από τους λόγους θα πρέπει να είναι η μειωμένη ικανότητα αντίδρασης των ατόμων που τα λαμβάνουν, με αποτέλεσμα ατυχήματα, κατάγματα καθώς και προβλήματα από το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα.
Ανεξάρτητα όμως από τους λόγους που η χρήση αυτών των φαρμάκων οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο θανάτων οι οποίοι και θα πρέπει να ερευνηθούν στην συνέχεια, οι επιστήμονες δηλώνουν πως από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί πως οι καινούργιες μέθοδοι της ψυχολογίας, όπως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και άλλες, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο άγχος και την αϋπνία, οι γιατροί θα πρέπει να προτιμούν να συστήνουν αυτές στους ασθενείς τους και όχι τα φάρμακα.
Δεν είναι καραμέλες τα χάπια φίλοι μου, για να τα παίρνουμε ασυλλόγιστα, πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νικήσετε τα στρες και το άγχος σας και να ξαναβρείτε το ύπνο και τη ψυχική σας ισορροπία. Φροντίστε να ενημερωθείτε και να βρείτε τρόπους να βοηθηθείτε που δεν θα βλάψουν την υγεία σας, αλλά αντίθετα θα σας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως.
Εγώ προσωπικά, τόσο μέσα από το βιβλίο μου με τον τίτλο «πώς να νικήσετε το στρες» αλλά και μέσα από αυτό το μπλοκ σε αυτό ακριβώς προσπαθώ να σας βοηθήσω.
Σας εύχομαι κάθε καλό.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Σελίδες γέλιου (5)

ΑΣ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ...


Γεια σας φίλοι μου.
Πολύ μου άρεσε αυτό το μικρό βίντεο. Γέλασα και το απόλαυσα.
Ελπίζω και κάποιοι από εσάς να το απολαύσουν εξ ίσου.
Με αγάπη



Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ασκηση (19)

ΑΣ  ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ
Γεια σας φίλοι μου και καλό μήνα
Οι νεώτεροι απο εσάς, σηκώστε τα παιδιά σας από το διάβασμά τους, (ένα δεκάλεπτο διάλειμα με άσκηση θα τα χαλαρώσει πολύ), και γυμναστείτε όλοι μαζί, στον ρυθμό αυτού του μικρού βίντεο. Θα ωφελήσετε και τους μυς και τη καρδιά σας. Αν μάλιστα τελειώσετε αυτό το διάλειμα με έναν φυσικό φρουτοχυμό ή χυμό λαχανικών (ελπίζω να έχετε στο σπίτι έναν αποχυμωτή), θα έχετε προσφέρει στα παιδιά αλλά και στον εαυτό σας ένα σημαντικό δώρο υγείας.
Ξεκινήστε λοιπόν, τόσα βίντεο σας έχω δώσει.... Χρησιμοποιείστε πότε το ένα και πότε το άλλο, ανάλογα με τα κέφια σας. Μη ξεχνάτε να ασκείστε έστω και για λίγο καθημερινά. Περπατήστε όσο μπορείτε περισσότερο και μη χρησιμοποιείτε ασανσέρ. ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες με τα πόδια όσο πιο συχνά μπορείτε.
Με αγάπη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.