Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Περί συναισθηματικής νοημοσύνης (1)

Τα αρνητικά μας συναισθήματα δημιουργούν στον οργανισμό την αντίδραση του στρες γιατί έχουν σαν βάση τους τον φόβο., όπως πολλές φορές έχουμε πει σε αναρτήσεις μου όσο και σε μικρά βίντεο που έχω ανεβάσει στο Youtube, ενώ συγχρόνως αποδιοργανώνουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας που είναι υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες του οργανισμού.

Η κατάταξη αυτών των συναισθημάτων στην κατηγορία «αρνητικά» δεν τα κάνει αυτόματα «κακά». Τα συναισθήματα είναι σήματα που προειδοποιούν τον οργανισμό για το τι πρόκειται να του συμβεί με τον τρόπο που σκέπτεται.  Οι σκέψεις που δημιουργούν τα συναισθήματα είναι το πρόβλημα. Για τις επιπτώσεις αυτών των σκέψεων στον οργανισμό μας ενημερώνουν τα συναισθήματά μας.

Από αυτή την άποψη τα συναισθήματα δεν κατατάσσονται σε καλά και κακά. Όλα
ενημερώνουν τον οργανισμό για τις επιπτώσεις των σκέψεων που τα δημιουργούν.

Τα αρνητικά μας συναισθήματα λοιπόν, δεν είναι «κακά» συναισθήματα. Είναι συναισθήματα που μας δηλώνουν πως οι σκέψεις που μας τα δημιουργούν είναι καταστροφικές για την υγεία και τη ζωή μας και πρέπει να τις αλλάξουμε.

Γι αυτό και δεν πρέπει να τα καταπνίγουμε. Πρέπει να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα αποδεχόμαστε και να τα διαχειριζόμαστε κατάλληλα, αλλάζοντας τις σκέψεις που μας τα δημιουργούν, ώστε να μην βλάπτουμε την υγεία  και τη ζωή μας με τα ίδια μας τα χέρια.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.