Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Νεότερα για τα μικρόβια του εντέρου

Ενδιαφέρον!
Σε πρόσφατη έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν, πως ένα από τα τρισεκατομμύρια μικρόβια που ζουν μαζί μας μέσα στο έντερό μας (το ονόμασαν  KLE1738) ζει και μεγαλώνει καταναλώνοντας μόνον μία ουσία που λέγεται GABA (γάμμα, αμινοβουτυρικό οξύ).

Η ουσία αυτή, είναι γνωστό, πως εμποδίζει την μετάδοση των ερεθισμάτων στο νευρικό σύστημα και βοηθάει να ηρεμεί ο εγκέφαλος.

Τα μη φυσιολογικά επίπεδα του GABA, έχουν συνδεθεί, εδώ και καιρό, με
κατάθλιψη και άλλες διαταραχές διάθεσης, γι αυτό και οι επιστήμονες πιστεύουν πως γίνεται όλο και περισσότερο βέβαιο πως τα μικρόβια του εντέρου μας επηρεάζουν την διάθεσή μας.

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στην Αμερικανική Εταιρία Μικροβιολογίας στην Βοστώνη, πρόσφατα, ένας εκ των ερευνητών (ο Strandwitz) είπε: το μικρόβιο αυτό δεν τρέφεται με τίποτ΄άλλο εκτός από GABA!

Το πόσα ακόμη και ποια από τα μικρόβια του εντέρου μας τρέφονται με GABA αλλά και ποια από αυτό το παράγουν, ίσως, μένει να ερευνηθεί.

Γίνεται, ωστόσο, όλο και πιο φανερό, πως δεν υπάρχει τίποτα ασύνδετο μέσα στον οργανισμό μας. Κάθε τι επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα και τη λειτουργία του. Ο ρόλος του πεπτικού μας συστήματος όλο και αναβαθμίζεται από τις έρευνες, αναδεικνύοντας τη διατροφή μας σε πολύ σημαντικό παράγοντα της υγείας μας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.

Προσέξτε καλά, λοιπόν, φίλες και φίλοι μου με τι τρέφεστε εσείς και τα παιδιά σας!

Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.