Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Προσοχή στη σόγια που χρησιμοποιείτε!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Οι «έξυπνοι» και όλο και περισσότερο «μορφωμένοι» άνθρωποι, στηριγμένοι στην έννοια του κέρδους και της επικράτησης του ενός επάνω στον άλλο, φτιάξανε τελικά ένα κόσμο τραγικό επάνω στη γη, που στρέφεται εναντίον του ανθρώπου αντί να τον υποστηρίζει και να τον βοηθά.
Εφευρέσεις και επιτεύγματα της επιστήμης, που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ
ευκολότερη την ανθρώπινη ζωή, χρησιμοποιούνται τελικά, αλόγιστα, από κάποιους, για συνεχή αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεών τους, και βλάπτουν, αντί να ωφελούν, την ανθρώπινη ζωή.
Δεν είμαστε πια σίγουροι, ούτε για την καθαρότητα του αέρα που αναπνέουμε ούτε για τις τροφές που τρώμε. Ο ανθρώπινος οργανισμός παλεύει  με όλο και περισσότερους εχθρούς (στρες), προκειμένου να επιβιώσει. Και πάνω σε όλα αυτά, έχει να παλέψει και με τα αρνητικά συναισθήματα που αυτή η απαράδεκτη και μόνον από οικονομικά συμφέροντα καθοδηγούμενη ζωή, του δημιουργεί συνεχώς…  
Η λανθασμένη αντίληψη της ζωής σαν κάτι το καθαρά υλικό, οδηγεί την ανθρωπότητα και τη γη μαζί της, στην καταστροφή, αν δεν αφυπνιστεί γρήγορα ο άνθρωπος και δεν κατανοήσει την ενεργειακή φύση της ύλης και την τεράστια αξία της ζωής κάθε είδους επάνω στη γη, σαν έκφραση μαγική της δημιουργικής πηγής του σύμπαντος.
Οι σκέψεις αυτές δημιουργήθηκαν στον νου μου καθώς διάβαζα ένα άρθρο σχετικό με ένα πολύ γνωστό φάρμακο ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες όπως η Monsanto και όχι μόνον, για την εύκολη απαλλαγή από ζιζάνια των αγρών. Δεν έχει σκεφτεί κανείς, πως αυτά τα χημικά θα απορροφηθούν τελικά και από τα προϊόντα που καλλιεργούνται σε αυτούς τους αγρούς και θα οδηγηθούν στον οργανισμό των καταναλωτών.
Και καλά οι αγρότες που δεν μελετούν και δεν γνωρίζουν … Οι μεγάλες εταιρείες όμως;;; Αυτές απλά αδιαφορούν για την υγεία των καταναλωτών. Ενδιαφέρονται μόνον για τα οικονομικά τους οφέλη, δυστυχώς…
Η ουσία Glyphosate, είναι το πιο γνωστό ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται κυρίως στις γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε, πως ακόμη και σε απειροελάχιστη ποσότητα αυτή η ουσία, βοηθάει την αύξηση των καρκινικών κυττάρων του μαστού, γιατί δρα στον οργανισμό σαν οιστρογόνο.
Οι ερευνητές διατυπώνουν την άποψη πως ίσως για την μεγάλη αύξηση του καρκίνου του μαστού παγκοσμίως, να ευθύνεται αυτή η χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται πολύ στην καλλιέργεια της μεταλλαγμένης σόγιας, καθώς η σόγια είναι μία τροφή που πολλοί προτιμούν σαν υγιεινή…
Προσέξτε, λοιπόν, φίλες και φίλοι. Αν χρησιμοποιείτε σόγια, βεβαιωθείτε πως γράφει στη συσκευασία της «βιολογική» ή «organic».
Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.