Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Απεικονίστηκαν τα σημεία του βελονισμού !

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η Κινέζικη επιστήμη του βελονισμού, επιτέλους άρχισε να γίνεται αποδεκτή από την σύγχρονη ιατρική επιστήμη, παρ΄ότι πολλοί διατηρούν ακόμη τις επιφυλάξεις τους. Οι σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι βοήθησαν πολύ σε αυτό, καθώς και άλλες μετρήσεις.
Με ειδικές αξονικές τομογραφίες, αποδείχτηκε πως τα διάφορα σημεία του βελονισμού (εκεί που οι βελονιστές βάζουν τις βελόνες τους)
διαφέρουν σημαντικά σε κατασκευή, από τα υπόλοιπα σημεία του δέρματος. Στις εικόνες των αξονικών τομογραφιών φάνηκε πως στα σημεία του βελονισμού τα αγγεία είναι πολύ διαφορετικά από ότι στα υπόλοιπα σημεία του δέρματος. Υπάρχουν εκεί κάποια παχύτερα αγγεία και γύρω τους άλλα μικρότερα με πολλές διακλαδώσεις. Εικόνα παρόμοια σε όλα τα σημεία βελονισμού. Οι συναθροίσεις αυτές των αγγείων χαρακτηρίζουν και το μέγεθος των διαφόρων σημείων βελονισμού.
Η αιμάτωση του δέρματος, επομένως, στα σημεία του βελονισμού είναι σαφώς καλύτερη απ΄ότι στο υπόλοιπο δέρμα, όποια σημασία και αν μπορεί να έχει αυτή η διαπίστωση.
Εκτός όμως από την αιμάτωση, ερευνητές διαπίστωσαν με ειδικές μετρήσεις, πως στα σημεία αυτά του βελονισμού είναι πολύ ψηλότερη και η μερική πίεση του οξυγόνου. Και αυτό συμβαίνει όχι όταν μπαίνουν οι βελόνες, αλλά όταν τα σημεία αυτά είναι ήρεμα. 
Αποτελούν δηλαδή τα σημεία αυτά, πύλες του δέρματος με πολύ καλύτερη η αιμάτωση και οξυγόνωση. Το τι συμβαίνει σε αυτές όταν μπαίνουν οι βελόνες, μένει ακόμη να διερευνηθεί…
Η ιατρική γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα, όσο αλλάζουν οι εποχές. Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.