Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η υπερθεραπεία της οστεοπόρωσης (117)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πρόσφατη Αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο (στο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine), έκανε την διαπίστωση πως οι γυναίκες στην Αμερική, υπερθεραπεύονται για οστεοπόρωση, πράγμα που δεν είναι σωστό.

Οι ερευνητές λένε, πως ένας από τους λόγους, είναι πιθανόν, η μη καλή ενημέρωση των θεραπόντων γιατρών ως προς την ερμηνεία των εξετάσεων οστικής πυκνότητας, που συνιστούν στις ασθενείς τους. Τους συμβουλεύουν λοιπόν,
να ακολουθούν γι αυτό,  τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες.

Στον τόπο μας, το θέμα από όσο γνωρίζω, είναι εξ ίσου σοβαρό. Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες, που παίρνουν φάρμακα για την οστεοπόρωση, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια που ορίζουν οι τελευταίες διεθνείς οδηγίες,
Οι λόγοι είναι πολλοί και εύκολα γίνονται κατανοητοί. Όχι μόνον άγνοια των διεθνών κανόνων, αλλά και οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται, όπως πάντα, και το αποτέλεσμα είναι και το κόστος το θεραπευτικό να βαραίνει άδικα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι ασθενείς να κινδυνεύουν από τη θεραπεία τους περισσότερο από την ίδια τους την υποτιθέμενη «νόσο»…

Η οστεοπόρωση έχει σαν βάση της, όπως τα περισσότερα νοσήματα, την αντίδραση του στρες του οργανισμού. Σας έχω μιλήσει και παλαιότερα, πολύ αναλυτικά,  γι αυτό το θέμα σε μία σειρά 5 άρθρων. Μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ο λόγος που επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο, είναι η καινούργια αυτή Αμερικανική έρευνα, η οποία επισημαίνει το πρόβλημα, για άλλη μια φορά.
Προσέξτε το φίλες και φίλοι μου. Ενημερωθείτε και συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας.
Μην καταφεύγετε στην εύκολη λύση των φαρμάκων αβασάνιστα. Φροντίστε το σώμα σας, με όλους τους τρόπους αντιμετώπισης του στρες που συνεχώς σας τονίζω σε αυτή την ιστοσελίδα. Μην μένετε ακίνητοι, ασκηθείτε. Γελάστε. Περπατήστε όσο μπορείτε.  Κάντε μια υγιεινή διατροφή και μάθετε να χαλαρώνετε και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας.

Σας εύχομαι να το καταλάβετε έγκαιρα και να κάνετε την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες βοηθό και θεραπευτή σε κάθε πρόβλημά σας.

Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.