Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η κατανάλωση κρέατος συσχετίζεται με τον καρκίνο (28)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στα αίτια του καρκίνου, εκτός από το τσιγάρο και το αλκοόλ, μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε  στο περιοδικό Nutrients τον Ιανουάριο του 2014, στην οποία πήραν μέρος πολλά κράτη, προσέθεσε το κρέας και τα ζωικά προϊόντα. 

Η έρευνα έδειξε πως τα προϊόντα αυτά ευθύνονται για την αύξηση της εμφάνισης πολλών καρκίνων, όπως του καρκίνου του στήθους, της μήτρας, των νεφρών, των ωοθηκών, των όρχεων,
του παγκρέατος, του προστάτη, του θυρεοειδούς, και του πολλαπλού μυελώματος, όπως λέει ο επικεφαλής της μελέτης William B. Grant, PhD, από το «Κέντρο διατροφής και έρευνας για την υγεία» στο  San Francisco.
Ο καρκίνος του πνεύμονα βρέθηκε να συσχετίζεται με το λίπος των ζωικών προϊόντων, πράγμα που εξηγεί κατά τους ερευνητές την άνοδο του καρκίνου του πνεύμονα στην Ιαπωνία, γιατί παρά το ότι δεν καπνίζουν πολύ οι Ιάπωνες, έχουν τελευταία αλλάξει την παραδοσιακή τους διατροφή με αυτή του δυτικού τύπου. 

Το διάστημα μεταξύ της διατροφής και της  εμφάνισης του καρκίνου φαίνεται να είναι από 15 έως 30 χρόνια, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επειδή και παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει σοβαρά την κατανάλωση του κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων του (ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, σαλάμι) με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι ειδικοί στην Αμερική συνιστούν την μείωση της κατανάλωσης του κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων του και την αύξηση της κατανάλωσης προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία της διατροφής για την υγεία μας. Η εύκολη λύση μιας μπριζόλας για φαγητό, και η συχνή χρήση ζαμπόν, σαλαμιού, μπέικον και λουκάνικων μόνον κακό μπορεί να κάνει στην υγεία.

Αποφύγετέ τα όσο μπορείτε. Φροντίστε την υγεία τη δική σας και της οικογένειάς σας χρησιμοποιώντας όσο περισσότερο μπορείτε τη γνωστή μας μεσογειακή διατροφή, που περιέχει πολλά λαχανικά, όσπρια, φρούτα, και ψάρι.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.