Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η εκπαίδευση του εγκεφάλου στις υγιεινές τροφές (74)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το ξέρατε πως τρώγοντας πιο υγιεινές τροφές, όπως λαχανικά, φρούτα, αναποφλοίωτους σπόρους και ξηρούς καρπούς, έστω και με το ζόρι,  αλλάζει σιγά-σιγά η λειτουργία του εγκεφάλου και μας κάνει να τις αναζητούμε όλο και περισσότερο;  

Επιστήμονες στην Αμερική σε έρευνα που έκαναν πρόσφατα, ελέγχοντας με μαγνητική τομογραφία την λειτουργία του εγκεφάλου των ατόμων που πήραν μέρος και εκπαιδεύτητκαν σε υγιεινή διατροφή, διαπίστωσαν πως
ο εγκέφαλος «μαθαίνει» με την άσκηση να επιθυμεί και να ευχαριστιέται περισσότερο κάποιες τροφές, όταν αυτές του δίνονται συνεχόμενα για κάποιο διάστημα. 
Μέσα σε 6 μήνες, διαπιστώθηκε αλλαγή στη λειτουργία του εγκεφάλου τέτοια, που αυτός ένιωθε ικανοποίηση με την λήψη των υγιεινών τροφών. 

Και πράγματι δεν ήταν γεννημένος ο άνθρωπος να τρώει πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα, όπως λένε και οι επιστήμονες που διενήργησαν την πιο πάνω έρευνα. Έμαθε να τρώει και να του αρέσουν αυτές οι τροφές. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί και πάλι να μάθει να τρώει και να αγαπάει τις τροφές που του χαρίζουν υγεία, λένε.

Η έρευνα διήρκεσε 6 μήνες και ήταν αρκετό αυτό το χρονικό διάστημα για να παρατηρηθούν οι αλλαγές στον εγκέφαλο που δείχνουν πως αυτός μπορεί να εκπαιδευθεί και να αλλάξει η συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό.
Οι ερευνητές λένε πως θα πρέπει να λειτούργησε σε αυτή την αλλαγή και η διατροφική εκπαίδευση που έκαναν στους παχύσαρκους που πήραν μέρος στην μελέτη,  ίσως και άλλοι παράγοντες,  γι αυτό και θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερες παρόμοιες έρευνες με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων προκειμένου να βγουν ακριβή συμπεράσματα.



Ωστόσο, το γεγονός πως διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του εγκεφάλου αλλάζει και μπορεί να απολαμβάνει κάποιος υγιεινές τροφές μετά από σχετική εκπαίδευση, είναι κάτι πολύ σημαντικό και καλό να το γνωρίζουν όλοι.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει σε αναρτήσεις αυτής της ιστοσελίδας, ο εγκέφαλός μας είναι ένα κομπιούτερ που εκπαιδεύεται να λειτουργεί όλο και καλύτερα όσο ζούμε. Η ικανότητα αυτή του εγκεφάλου λέγεται «νευροπλαστικότητα» και οι έρευνες σε αυτόν τον τομέα γίνονται όλο και περισσότερες.
Ο νους μας από την άλλη, ο ανώτερος δηλαδή εαυτός μας, το υπερεγώ μας, ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε, είναι αυτός που αποφασίζει πώς θα διαμορφωθεί η λειτουργία αυτού του κομπιούτερ…
Το πρόβλημα είναι να το πιστέψουμε αυτό και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, σαν όντα που διαθέτουν δύναμη και γνώση και όχι σαν φοβισμένα μικρά ανθρωπάκια που θεωρούν την ύλη Θεό τους.

Με αγάπη

            http://blogs.naturalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.