Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πού στηρίζεται η κρυσταλλοθεραπεία (71)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πολλοί ίσως γνωρίζετε πως ανάμεσα στις εναλλακτικές θεραπείες (ή συμπληρωματικές, όπως λέγονται αυτές τώρα) υπάρχει και η κρυσταλλοθεραπεία.  Θεραπεία δηλαδή κατά την οποία, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους για να επηρεάσουν, όπως ισχυρίζονται, τις δονήσεις (ενέργεια) που εκπέμπονται από τα διάφορα σημεία του σώματος, αυξάνοντας και ενισχύοντας τες, όπου χρειάζεται, ώστε να θεραπευτεί το άτομο από κάποια ασθένεια.
Σε πολλούς, το όλο θέμα φαίνεται αρκετά απίθανο να συμβαίνει. Μοιάζει παράλογο το να περιμένει κάποιος να θεραπευτεί από την επαφή του με ένα άψυχο υλικό. Είναι όμως έτσι;

Το θέμα των κρυστάλλων και των ιδιοτήτων τους, είναι αρκετά ενδιαφέρον.  Δεν είναι πολύ ξεκάθαρα τοποθετημένοι αυτοί στο βασίλειο της μη βιολογικής ύλης.  Πριν χρόνια, ο Nicola Testla, από το 1900, είχε πει πως «παρ’ ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ζωή ενός κρυστάλλου, δεν είναι αυτός τίποτα λιγότερο από ένας ζωντανός οργανισμός»!

Η οργανική χημεία (οι  χημικές αντιδράσεις  δηλαδή των ζωντανών οργανισμών), χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη σε αυτήν του στοιχείου του άνθρακα.  Στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων, ο άνθρακας καταλαμβάνει την έκτη θέση και ακριβώς από κάτω, βρίσκεται η σιλικόνη (διοξείδιο του πυριτίου). Το στοιχείο αυτό  είναι το βασικό στοιχείο τoυ κρυστάλλου χαλαζία (quartz) και του 80% της επιφάνειας της γης.  Ο κρύσταλλος χαλαζίας, πήρε το όνομά του από την Ελληνική  λέξη «χάλαζα» που σημαίνει χαλάζι, επειδή στην αρχαιότητα τον θεωρούσαν στερεοποιημένο νερό.
Οι κρύσταλλοι χαλαζία είναι γνωστοί από τους πρωτόγονους ακόμα λαούς, και πολλοί πίστευαν πως έχουν αυτοί μαγικές δυνάμεις. Είχαν άραγε δίκιο ή άδικο;
Από την δεκαετία του 50 οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει, πως τόσο ο άνθρακας όσο και η σιλικόνη εμφανίζουν τις ίδιες ακριβώς αρχές ζωής! Πως, δηλαδή, ο άνθρακας και η σιλικόνη είναι τα μόνα δύο στοιχεία που είναι γνωστά πως δημιουργούν ζωή… Επιστήμονες, μάλιστα, έχουν ανακαλύψει στα βάθη των ωκεανών, μορφές ζωής, με συνείδηση και αναπαραγωγή, που τα σώματά τους είναι κατά 100% φτιαγμένα από σιλικόνη, χωρίς καθόλου άνθρακα.

Ο διεθνώς γνωστός επιστήμονας Marcel Vogel, με πάνω από 200 πατέντες στο ενεργητικό του, διαπίστωσε πως οι κρύσταλλοι είναι ικανοί τόσο να λαμβάνουν όσο και να στέλνουν ανθρώπινες σκέψεις και συναισθήματα !
Όσο και αν φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο, το πρώτο ραδιόφωνο ήταν ένα σετ κρυστάλλων. Αν βάλουμε ένα κρύσταλλο χαλαζία στο τραπέζι και τον ακουμπήσουμε με  ένα σύρμα, μπορούμε να ακούσουμε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό από τα ηχεία μας, γιατί ο κρύσταλλος λαμβάνει το ηλεκτρομαγνητικό σήμα από τις συχνότητες της ραδιοφωνικής εκπομπής. Με τον ίδιο τρόπο, λέει ο πιο πάνω επιστήμονας, ο κρύσταλλος μπορεί να λάβει τις ανθρώπινες σκέψεις  αφού εκπέμπουν και αυτές ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα, που στο μόνο που διαφέρει από τα ραδιοφωνικά, είναι το μήκος κύματός του.

Το θέμα των ιδιοτήτων του χαλαζία, είναι ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον είναι το ότι  αυτός σχηματίζεται από έναν κόκκο του ορυκτού, που με τα χρόνια (τους αιώνες μάλλον) αυξάνει σιγά-σιγά σε όγκο και μεγαλώνει.
Στην εποχή μας, λόγω της ευρείας χρήσης του κρυστάλλου αυτού στην βιομηχανία (κατασκευή κομπιούτερ)   παράγεται τεχνητά σε ειδικούς κλιβάνους ο κρύσταλλος, πάντα όμως χρειάζεται ένας κόκκος κρυστάλλου για να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής του. Είναι άραγε αυτή μία ακόμη ένδειξη πως αυτό το ορυκτό έχει ζωή;

Σίγουρα οι πεπερασμένες πέντε ανθρώπινες αισθήσεις δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν όλα τα μυστικά της φύσης και του σύμπαντος που μας περιβάλλει. Καλό θα είναι να μην εμπιστευόμαστε τόσο πολύ την λογική μας, και να μην μένουμε προσκολλημένοι σε απόψεις και πεποιθήσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε καμία σιγουριά. Όλο και περισσότερα καινούργια πράγματα ανακαλύπτονται από επιστημονικά μυαλά που είναι ανοιχτά στο άγνωστο και στο απίθανο, και τα εξερευνούν. Σε αυτούς στηρίζεται η επιστημονική πρόοδος και η αύξηση των γνώσεών μας.
Είναι καλό να μην θεωρούμε "απίθανα" όσα  ο λογικός νους μας δεν αντιλαμβάνεται. Ας περιμένουμε την όλο και καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας της φύσης μέσα από τις ανακαλύψεις της επιστήμης, παραμένοντας ανοιχτοί σε όλες τις πιθανότητες.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.