Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τα τρία βασικά ερωτήματα της ζωής. 3) ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΟΥ; (29)


Μετά τα δύο πρώτα βασικά ερωτήματα της ζωής (ΕΖΗΣΑ; και ΑΓΑΠΗΣΑ; φτάσαμε στο τρίτο, που είναι:

ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΟΥ;

Κάθε ζωντανό ον είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Δημιουργείται και αναπτύσσεται κάτω από συνθήκες που δεν είναι δυνατόν να επαναληφθούν πανομοιότυπες κατά τη δημιουργία και την ανάπτυξη  κάποιου άλλου αντίστοιχου όντος. Στα ζώα, όπως και στον άνθρωπο, μέσα σε αυτή τη μοναδικότητα κρύβονται και οι ιδιαίτερες ικανότητες του  καθενός.
Ικανότητες που χαρακτηρίζουν το ζώο και ακόμη περισσότερο, το άτομο που τις έχει. Αυτά είναι τα λεγόμενα «ταλέντα».
Ταλέντα έχουμε όλοι οι άνθρωποι (άλλος μικρά και άλλος μεγάλα) και είναι αυτά που μας κάνουν όλους ξεχωριστούς και ανεπανάληπτους. Αυτά τα ταλέντα μας έχουν δοθεί για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα επάνω στη γη. Αυτά μπορεί και πρέπει ο καθένας να βάλει στη διάθεση των συνανθρώπων του για να λειτουργεί σωστά και καλά το δίκτυο αυτού του μεγάλου οργανισμού που λέγεται ανθρωπότητα.
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο, κατά την ταπεινή μου άποψη, επάνω στη γη και ίσως και στο σύμπαν. Σαν γιατρός, ξέρω καλά, πως ούτε μία βλεφαρίδα μας δεν βρίσκεται στη θέση της τυχαία. Βρίσκεται εκεί για κάποιο σκοπό. Πώς να σκεφθώ λοιπόν, ότι ο άνθρωπος και οι ικανότητες που τον χαρακτηρίζουν είναι κάτι τυχαίο;
Πιστεύω πως οι ιδιαίτερες ικανότητες του καθενός μας είναι αυτές που δημιουργούν το «στίγμα» μας επάνω στη γη. Πόσο όμως τις παρατηρούμε στον εαυτό μας και τις καλλιεργούμε; Πόσο τις παρατηρούμε στα παιδιά μας, τα βοηθάμε να τις καλλιεργήσουν και τα αφήνουμε να ακολουθήσουν στη ζωή τον δρόμο που τους … λέει η καρδιά τους, χωρίς να τα γεμίζουμε φόβους και αμφιβολίες για το πώς θα βγάλουν χρήματα ή πώς θα αποκτήσουν κάποιο όνομα στη κοινωνία; 
Πόσο οι δικοί μας φόβοι και ανασφάλειες, αλλά και η γενικότερη αντίληψη της κοινωνίας, επηρεάζουν τα παιδιά μας στις αποφάσεις για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και τα ωθούν σε επαγγέλματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους;
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Οδηγεί τους ανθρώπους και την κοινωνία κατ’ επέκταση ολόκληρη, σε μιζέρια και μαρασμό, με όλα τα δεινά που βιώνει η ανθρωπότητα.
Οι άνθρωποι, εάν ζουν χωρίς να χρησιμοποιούν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους για το καλό των συνανθρώπων τους, δεν μπορούν να νιώσουν πραγματική ευτυχία. Βρίσκονται μακριά από την δόνηση της δημιουργικής συμπαντικής ενέργειας που τους έχει υλοποιήσει  και παραμένει βαθιά μέσα τους. Δεν την αφήνουν μέσα από αυτούς να συνεχίσει να δημιουργεί, όπως είναι η φύση της, με τα μέσα με τα οποία εκείνη τους εξόπλισε.  Αυτό, κατά την άποψή μου, οδηγεί με τον καιρό τόσο σε ψυχικά όσο και σε σωματικά προβλήματα.
Θα πρέπει καθένας, να χρησιμοποιεί τις κλίσεις και τις ικανότητές του βοηθώντας χωρίς υστεροβουλία όπου και όποιους μπορεί, με την πεποίθηση πως η ζωή θα τον οδηγήσει εκεί που πρέπει, και θα ενορχηστρώσει γύρω του τις κατάλληλες συνθήκες για να είναι τόσο αυτός όσο και οι άλλοι γύρω του ευτυχισμένοι. Έτσι αφήνει κανείς το στίγμα του σε ετούτη τη ζωή. 
Λίγοι είναι όμως οι τυχεροί που το καταφέρνουν αυτό στη ζωή. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να το κάνουν, χωρίς φόβο και αμφιβολίες.
Γιατί είναι αυτός ο φόβος και οι αμφιβολίες που δεν αφήνουν το σώμα μας να εναρμονιστεί πλήρως ενεργειακά με τη δημιουργική συμπαντική δύναμη, επηρεάζοντας αρνητικά το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας, όπως πολλές φορές έχουμε ξαναπεί.
Έτσι καθυστερεί η υλοποίηση των επιθυμιών μας, αφού δεν είμαστε ενεργειακά σε θέση να τις απολαύσουμε, πράγμα που αυξάνει τις αμφιβολίες και τους φόβους μας, μπλέκοντάς μας σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων, που μας κρατούν μακριά από την υλοποίηση των ονείρων μας.

Χρειάζεται μεγάλη μελέτη και άσκηση ο δρόμος προς την αποδοχή και την πίστη στη δημιουργική συμπαντική ενέργεια, ιδιαίτερα από αυτούς που μέσα από διαφόρων ειδών σπουδές έχουν φτάσει να θεοποιήσουν την λογική του εγκεφάλου τους. Είναι δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος, αλλά η θέα από ψηλά αποζημιώνει σίγουρα όσους αποφασίσουν να τον ανέβουν…
Ένα βίντεο με ένα σχετικό παραμύθι, που είχα γράψει παλαιότερα, μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μου στο You tube, όσοι δεν το έχετε μέχρι τώρα δει, κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.